LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Panasonic 50DS630E (DS630E) Smart Full HD TV – recenzija

Panasonic-50DS630E-review-header

Prvi televizor iz kataloga za 2016. godinu nam dolazi iz Panasonica i pripada DS630E seriji. Po aktualnim informacijama, radi se o najbolje rangiranoj Full HD seriji koju će Panasonic plasirati ove godine, dostupnoj u dvije veličine: 102 cm (40″) i 127 cm (50″). Na test smo dobili model veće dijagonale, opremljen Panasonicovom my Home Screen Smart TV platformom, 120 Hz VA panelom s LED pozadinskim osvjetljenjem, ugrađenim Wi-Fijem i DVB-T2/S prijamom. DS630E je ujedno i jedini Panasonicov Full HD TV s podrškom za aktivni 3D prikaz. Provjerimo u nastavku kako je prošao na testu.

[review]

Specifikacije

Proizvođač Panasonic
Model 50DS630E
Tehnologija prikaza MVA 8-bitni LCD panel s bočno postavljenim pozadinskim osvjetljenjem (edge LED)
Geometrija zaslona ravni zaslon
Veličina ekrana 50 inča / 127 cm
Energetska klasa A+ (75 W, 105 kWh/godišnje)
3D
da, aktivni 3D (bez 3D naočala u ambalaži)
Osvježavanje zaslona 120 Hz panel -> 1000 Hz BMR (Backlight Motion Rate)
Lokalno zatamnjenje Ne, samo globalno (Adaptive Backlight Dimming)
Rezolucija Full HD, 1920 x 1080 piksela (svaki piksel se sastoji od 3 podpiksela)
Broj HDMI priključaka 3
Toslink (digitalni optički audio izlaz) Da
USB sučelje Da (ukupno 2 priključka, USB 2.0)
Ethernet/mrežni priključak Da
Wi-Fi Da
PCMCIA/Common Interface utor Da
Utor za memorijske kartice Ne
Izlaz za slušalice (3.5 mm) Da
Digitalni prijam DVB-T/-T2/C (MPEG-2 & MPEG-4); DVB over IP
HEVC podrška Ne (iako se drugačije navodi u specifikaciji)
Operativni sustav my Home Screen 1.0
Ugrađena memorija /
CPU /
Zemlja porijekla: Češka
Okvirna MP cijena: oko 5.499,00 kn (09.05.2016.)

Detaljne specifikacije:

Panasonic-50DS630E-specs*klik na sliku za uvećani prikaz

Poveznice:

VIDEO: Otpakiravanje i instalacija

Više video materijala možete pronaći na našim YouTube kanalima: HD Televizija i TV Calibration with Darko.

Dizajn i rukovanje

Panasonic-50DS630E-front-side

Panasonic nije mijenjao dizajn DS630E serije u odnosu na prošlogodišnju CS630E – dimenzije, boje i materijal izrade se potpuno jednaki. Srebrni okvir i metalno postolje zaokružuju prepoznatljiv proizvođačev stil – nenametljiv no elegantan. Okvir je širine 1.1 cm lijevo, gore i desno, dok je duž donjeg dijela širok oko 2 cm. U donjem lijevom uglu se nalazi statusna LE dioda koja svijetli žuto-zelene boje dok je televizor upaljen i crveno dok je u stand-byju.

Panasonic-50DS630E-front-stand

Instalacija postolja je jednostavna i sastoji se od vidanja ukupno 8 vijaka – cijeli proces je pokazan u našem videu raspakiravanja i instalacije. Jednom monitorano postolje čvrsto drži televizor na podlozi, premda zbog konstrukcije ne nudi mogućnost rotacije zaslona.

Kvaliteta izrade je dobra, iako smo u jednom dijelu bočno uočili zazor između okvira i stražnje strane koji se pod prstima mogao nekoliko milimetara otvarati i zatvarati.

Panasonic-50DS630E-back
Pogled sa stražnje strane

Pogled sa strane otkriva ujednačenu dubinu koja najviše iznosi 4.7 cm. Televizor je moguće montirati i na zid, na 400×400 VESA nosač.

Panasonic-50DS630E-connectors
Priključci u dvije orijentacije

Među priključcima nalazimo 3 HDMI-ja, 2 USB-a, Ethernet, antenski/kabelski ulaz, komponentni ulaz i stereo RCA ulaz, SCART, izlaz za slušalice, digitalni optički audio izlaz i Common interface sučelje. HDMI 2 podržava ARC tehnologiju.

Panasonic uz DS630E isporučuje samo klasični daljinski upravljač. Radi se o dobro poznatom modelu, plastične konstrukcije, srebrne boje gornje maske s bijelim tipkama. Oznake su velike i jasne, tako da je navigacija brza i jednostavna za naučiti. Netflix tipka se nalazi odmah iznad navigacijskih strelica i pruža brzi pristup istoimenom servisu. Dodatno, Netflix tipka također možete upaliti i televizor iz stanja pripravnosti (isto kao i Power tipka), uz iznimku što će ovako upaljen TV odmah pokrenuti aplikaciju.

Panasonic-50DS630E-netflix

Premda je Panasonic prihvatio Firefox operativni sustav na svojim UHD modelima još prošle godine, za FHD modele i dalje upotrebljava my Home Screen 1.x platformu. Spomenutu platformu je Panasonic prvi puta lansirao 2013. godine (39E6E je prvi model koji smo testirali), a glavna joj je odlika naslovni zaslon po mjeri korisnika.

Panasonic-50DS630E-home-screen

Iako je sama ideja inovativna i prava rijetkost i dan danas u svijetu krutih sučelja koja nam serviraju proizvođači, nije naišla na zapaženiji uspjeh.  Jedan od razloga je ograničen broj mogućnosti za podešavanje koje se nude korisniku, tako da su mnogi radije odabrali klasičan “Full Screen” prikaz bez ikakvih naslovnih izbornika. Za sve koji žele istraživati, postoji i tzv. Home Screen Market gdje se mogu preuzeti dodatni naslovni ekrani jer oni koji su tvornički dostupni teško da će ikoga posebno zainteresirati.

Panasonic-50DS630E-apps

Osim prilagodljive naslovnice, DS630E nudi i cijeli niz aplikacija i otvoreni internet pretraživač. Surfanje internetom je stabilnije nego što je to bio slučaj prije – česta rušenja pretraživača nisu nam se događala na testiranom modelu. Flash nije podržan.

U skladu s činjenicom da se Smart TV platforma nije mijenjala, ugrađenim multimedijalni reproduktor  je istovjetan onom prošlogodišnjem. To znači da su sve prednosti i nedostaci prisutni i na DS630E modelu, pa je tako moguće gledati filmove, slušati glazbu i pregledavati fotografije, no kao i ranije stabilnost reprodukcije često nije idealna. Neki video materijali se nisu htjeli pokrenuti (iako je kodek podržan), odnosno tijekom reprodukcije bi slika pozelenila i vratila nas u izbornik.

Premda se HEVC navodi kao podržan format, nama niti preko mreže niti preko USB-a testni materijali nisu radili i sve što smo vidjeli je poruka “File not Supported”.

Dolby Digital audio format je podržan, no baš kao i kod prošlogodišnjih modela DTS audio zapisi ne funkcioniraju. Podnaslovi rade bilo da su u zasebnoj datoteci (koja se mora zvati isto kao i video datoteka da bi bili prepoznati) ili unutar MKV spremnika. Moguće je prilagođavati podnaslove (veličina, pozicija i sinkronizacija sa slikom).

Adsense
1 2 3Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

52 komentara

  1. Pozdrav, jedno pitanjce da mi odgovorite onako iz prve ruke, interesira me kakva je razika ovog modela u odnosu na Panasonic cx680 ili sony 755. Cemu bi Vi dali neku prednost prilikom kupnje, i da li se isplati kupnja mozda proslogodisnjeg 4K modela u odnosu na ovogodisnji izbor full HD. Hvala unaprijed, LP.

    1. nakon procitane recenzije, a kao vlasnik 755 mogu reci da je najveca razlika smart platforma. SONY ima jos i satelitski tuner i po jedan vise HDMI i USB. No oba imaju 100Hz VA panele tak da ne bi trebalo biti nekave drasticne razlike u kvaliteti slike. I panasonic je 3D a w755 nije, za to treba ici na w80x.

      1. Hvala na savjetu, inace nisam zainteresiran za 3D tako da moze i taj tvoj model :-D Usput, jesu popeglali android citao sam da je bilo dosta bugovito i jel’ tacna informacija da je ovogodisnji model tog Sonyja znatno losiji?

        1. android, odnosno TV kao cjelina jer sve sto koristis su zapravo android aplikacije je dosta bolji nego na pocetku. Da je savrsen, nije. Ali skroz upotrebljivo. Uvjerljivo najlosiji dio je zapravo organizacija TV kanala, ali to radis jednom pa ajde. A moze se i lista pronadjenih kanala spremiti na USB pa se onda uredi na kompu i vrati natrag.
          Ovogodisnji model zapravo ne postoji. Svi FHD modeli koje SONY ima za 2016 su zapravo u rangu ispod proslogodisnjih W75 i W80 serija.

          1. Tako sam nesto i skuzio za ovogodisnje modele. Kada vec spomenu USB kako radi sa HDD kada se prikljuci. Sta koristis za media player i jesi zadovoljan? Hvala jos jednom nadam se da nisam dosadan :-D

            1. pa ovisi koliko veliki hard prikopcas, ja imam jedan od 2TB sa hrpom stvari gore i ponakd mu treba dosta vremena da se sabere. No ako koristis Kodi onda je to puno brze.

        1. tvoj je 50Hz (50″ model je bio 100Hz). Kod W75C su i 43″ i 50″ 100Hz. Android platforma umjesto SEN. I W75C ima podrsku zs DTS passtrough dok W70B ima samo stereo PCM. Tu je i podrska za HEVC. I to je to kaj se tice bitnijih razlika.

          1. Mozes mi samo objasniti DTS passtrough imam reciever yamahau rxv-479 i 5.1 proslogodisnji model sam sve uzeo i gledam sve to preko Total TVHD znaci kada mi je HBO ukljucen ne dobijem DTS (za koji i dalje nisam siguran sta je) i imam ps3 spojen ne na tv nego na reciever da li mi on bar van baca DTS?

            1. DTS nemas na nijednom programu, sve TV emisije/serije imaju jedino dolby digital kao visekanalni format. DTS imas na BluRay ili DVD diskovima. I da bi to radilo preko PS3 trebas nesto cackati ali nemam PS3 pa ne znam tocno kaj. Isto tak, neke od tih opcija su ti dostupne tek kad gledas film pa onda unutar posebnog izbornika a ne onog glavnog od PS3.
              Imas tih uputa za podesavanje na internetu.

          2. Samo jos pitanje sto kada gledam filmove preko usb-a znaci pri pokretanju filmova u gornjem desnom kutu mi zna pisati DTS, to je kada filmove iznad ne znam govorim napamet 4-5GB

            1. pa to znaci da film ima audio u DTS formatu. Ako koristis TV zvucnike onda ti svejedno ali obzirom da spomenuo receiver onda nemas neke koristi od toga jer ce ti TV to dekodirati i ti na recevier mozes dobiti samo 2 kanala. Jedina varijanta koju imas ako i dalje zelis koristiti TV kao player je da skines avidemux i u njemu prekodiras audio iz DTS u AC3. To je jednostavno i relativno brzo a time dobijes mogucnost pravog visekanalnog zvuka na receiveru. Ili koristis neku od opcija receivera da taj dvokanalni zvuk reproducira na sve zvucnike ali to nije to vise.

          3. Ono sto sam ja dobio pri gledanju filmova prek USB-a je uvijek bilo 5.1 ali to ocito van baca reciever.. Znaci skinem Avidemux i prekodiram dts u ac3.

            1. jedino ako je bio AC3 odnosno dolby digital. Modeli iz 2014 mogu reproducirati DTS ali ga ne propustaju van preko optike ili ARCa. No moguce je da ti je reciver u nekakvom prologic2 ili tak nesto modu pa da imas zvuk na svim zvucnicima jer onda on iz stero zvuka ponovo radi visekanalni. Stavi receiver u direct/pure ili kako li se to vec zove kod yamahe pa vidi kaj ti radi i kaj ti kaze display, kakav signal imas na ulazu.

    2. Treba uzeti u obzir da samo 4K televizori (2015-2016) od Panasonica imaju podrsku za HEVC tako da se ovaj ne isplati kupovati.

  2. Šteta,da ne testiraš koji 4k televizor.Jer fulhd televizor,se više ne isplati uzet.Pa više sve zanima, recenzija kojeg 4k televizora.

  3. Zapravo vrlo je interesantna ta rupa koja je nastala u Sony line up za 2016 njihov najeftiniji android tv je x850D koji nije ni dostupan u manjim dijagonalama od 55 inća i košta oko 15000kn
    Serije 6 i 7 nemaju androida za os tako da da ispada da su prošlogodišnji modeli bili opremljeniji s time da će dobiti punu nadogradnju na 6.0 marshmallow.(kad god to bilo..)
    Ćak je i refresh rate u odnosu na prošlogodišnje modele manji,mada to neigra neku veliku ulogu jer svi nabrijavaju s time a u osnovi su to sve 60hz ili 120hz paneli.
    Jedino ako sony naknadno ne uvede neki prijelazni model koji bi bio dostupan i u manjim dijagonalama a imati će npr. 4k rezoluciju,android kao os pristupaćnije cijene, to pojedini proizvođaći ponekad prakticiraju.
    Mislim da japanski proizvođaći imaju razlićite poslovne strategije od koreaca i kineza i zato su jednim velikim dijelom i izgubili svoje pozicije na tržištu,zadržali su možda kvalitetu izrade no puno su sporiji pri prihvaćanju i uvođenju nekakvih novina ne šire toliko svoje line upove, imaju srednju i visoku klasu i to je to dok Lg,Samsung.. stalno proširuju svoje line upove i u niže klase,koje su samim time i dostupnije uvode 4k i kompletne smart platforme,a ne samo neku osnovnu platformu kao i kod gore navedenog panasonica.

  4. pa trebalo je biti jos i xd70, xd75 i xd80 (HDR). I taj xd80 je trebao biti neka zlatna sredina ponude sa dijagonalama 43, 49 i 55 dok su 70 i 75 trebali biti osnovni 4k modeli. Kaj se dogodilo……………. Fali jos i ZD9 kao vrh ponude.
    No realno. 70 i 75 nisu trebali biti HDR tak da ne bi bili nis bolji od ovih jos uvijek dostupnih 4k modela iz 2015. Ista stvar je i sa 1080p, jos uvijek su dobavljivi modeli 2015 dok to nije bio slucaj pocetkom prosle godine kad modala iz 2014 nije bilo vise vec u sijecnju/veljaci. Rupa zapravo i nije rupa nego dobra prilika za kupovinu boljih modela po nizim cijenama.

  5. Postoji model wd75 namijenjen europskom tržištu,no on je takođe osiromašen u odnosu na prošlogodišnji 755c,
    od modela serie 6 bi se trebao razlikovati samo po vrsti pozadinskog osvijetljenja koje bi trebalo biti edge,a kod serie 6 direct
    Tako da bi ćak seria 6 mogla imati kvalitetniju sliku. Slažem se u potpunosti da je zato sad odlićna prilika za kupovinu prošlogodišnjih modela koji su znatno sniženi,no šta kad se line up 2015 rasproda.
    Sony je na našem tržištu s prošlogodišnjim modelima polućio solidan uspijeh,s ovakvom ponudom modela sumnjam da će to ponoviti.

  6. svi FHD modeli 2016 (WD) su losiji od serija W75C i W80C. I ako su informacije sa predstavljanja u UK tocne, serija W80c bi trebala ostati kao vrh ponude FHD modela skroz do pojave modela za 2017. Realno, trebamo li uopce nove modele svakih 12 mjeseci? Bilo cega?

  7. Ove godine Sony, na Fulhd televizorima nema interpolacijskog procesora.Tako,da se više isplati uzet prošlogodišnje.A ako se mene pita,Fulhd televizore se više uopšte ne iplati uzet.Jer za istu cjenu,več dobijaš solidan 4k televizor 2015.

    1. pa ne znam bas. Realno, kod nas se bas i ne prodaju dijagonale 65,75 i ostalo jer ekipa nema love. A 4k na 55 ili manje i nije neka bitna razlika taman i da se ima 4k materijala. Ja sa 3.5m ne mogu skuziti razliku izmedju 720 i 1080 na 50″ ako je materijal kvalitetan, odnosno ima dovoljno visoki bitrate.
      S druge strane, 4k bez svega sto zahtjeva UHD Premimum cetifikat ne nudi nista vise od FHD televizora. Osim rezolucije koja mi je zapravo najmanje zanimljiva stavka kod UHD Premiuma. Kaj konkretnoga nudi recimo X80C ili X83C u odnosu na W75C ili W80C osim rezolucije? Nista. Tek X85 nudi triluminos ekran. X80 nema niti motionflow
      a X83 koristi IPS. 49X83 kosta skoro 50% vise nego W75 a realno je losiji TV.
      Jako puno marketinga koji ce nakraju napraviti standard ali trenutno jako malo koristi/razlike u svakodnevnoj upotrebi. Velika vecina ljudi TV koristi najvise kao TV, znaci za gledanje nekakvih programa a tu cemo se nacekati 4k. Cekamo jos i 720p :(

    2. Npr. koji su to modeli 4K iz prosle god da su bolji od ovog Sonyja (cijenovno tu negdje). Kada se sve sabere sumnjam da je solidan uhd bolji od ovog full HD.

      1. Recimo Panasonic TX-50CX700E,680. Panasonic TX-50DX700E.Philips PUS7150,Philips PUS7600.Lg UF851.Samsung JU6510.I još bi se našlo.
        Za nešto više para, su to svi bolji televizori.Ako kupuješ televizor za godinu ili dve, onda dobro još fulhd.A ako kupuješ televizor za par godina ,onda svakako 4k.

        1. Ako napises citiram “Jer za istu cjenu,več dobijaš solidan 4k televizor 2015.” Ovo sto si pobrojao nije ista cijena, koliko sam pratio neke radnje, a ako vec govorimo o nekim dugorocnim ulaganjima na duze staze, i ovi 4K modeli ce vec dosta kaskati ne za dvije nego sledece godine. Tako da je to na kraju kako rece @kinggo vec pitanje potrebe i zaspinja stalno nekim novitetima, koji sustinski malo kome trebaju bas svake godine.

          1. uzmi u obzir da on prodaje televizore :)
            No nije on kriv za ovu glupu situaciju. Jednostavno, pumpanje rezolucije je najjeftinije kaj se dalo napraviti sa LCD tehnologijom a da se da prodati kao nesto novo. Nakon sto se 4k pojavio na par top modela kao demonstracije, vec slijedece godine je zavrsio na televizorima od 500-600 € dok je sva ona tehnologija koja cini razliku izmedju srednje i visoke klase i dalje ostala na top modelima. Jer kosta. SONY tu 4k naivu sa pocetnim modelima pokusava naplatiti masno, neki drugi malo manje ili skoro nista ali realno, i dalje su to televizori iste klase kao i FHD modeli sa istim mogucnostima.

            1. “EPP” sva sreca pa se ne naplacuje :-D Uglavnom, iz nekog ranijeg iskustva ne treba srljati sa kupovinom novih tehnologija dok malo ne zazive u praksi i nekom svakodnevnom koristenju.

          2. Pa ne trebaš kupit televizor, baš svake godine.Ali na ovom ,češ ipak moču gledat 4k,i imaš uglavnom sve, što ti treba za sledeče godine. Jeste,da ovi televizori nemaju HDR i tako osim dx modela,ali sasvim dobri televizori za sledečih par godina.A ako očeš pratit novitete, onda bi treba stvarno, da uzmeš svake godine nov televizor.Ali vjeruj mi,nema baš nekakve razlike u televizorima prošle godine i ove godine,pričam o kvaliteti slike.Jedino imaju svetilnost nešto bolju,jer treba zbog HDR.

            1. DX700 nije HDR TV zapravo. Ima mogucnost procesuiranja HDR signala ali nema mogucnost to adekvatno prikazati jer njegov ekran ne zadovoljava trazene specifikacije. Premalo svjetla, 8bitni panel i ne pokriva trazenih 90% DCI_P3 spektra. Taj HDR kaj on nudi je nesto slicno Dolby Atmosu sa samo 2 zvucnika. I kosta otprilike dvostruko vise nego ovaj DS630.

            2. Ne znam gdje ti gledas cijene i kupujes uredjaje, ali za one Samsunge i Philipse sto si pobrojao, ili gore navedeni Panasonic CX700 trebas malo vise novcanica izbrojati. Na kraju uvijek ostaje ona dvojba, da jos malo dodam pa cu uzeti “super” uredjaj, a mi smo na recenziji DS630 tako da je “EPP” gurati dosta skuplje modele 4K televizora kao primarnu i pametnu kupovinu.

  8. Dobro je znati da iako imam sony 42w705 iz 2014 nisam fulao u odnosu sta danas nude na TV trzistu. Jedino mi
    je mozda zao sto nije android radi Kodija al i to mogu dodati sa nekim Android boxom koji nije nesto skup.
    Za 4k nisam nesto lud, s obzirom da imam “42 i da trenutno nema cak ni 720p dostupnih kanala osim na satelitu koji gledam ili kablovskoj koju nemam.

    1. Ako si zahtjevan korisnik i idu ti na živce gluposti koje je android donio u samoj uporabi TV-a(a zadovoljan si slikom svog tva), puno bolje ćeš proći sa vanjskim android boxom ili raspberry-em. Ja sam kupio novi x8509c sa Triluminos panelom, i moje oči ne vide ništa bolju sliku nego na prethodnom 5 godina starom vrhunskom TV-u. A i media player sa bluray playera mi je puno bolji nego u TV-u.

      1. Hvala na potvrdi.
        Malo cu pronjuskati pa mozda i uzmem kakav android box.
        Kao sto sam i pretpostavio, izmisljaju nove tehnologoje nabrijavaju na 4k koje bar kod nas ne znace puno a
        mislim da ce tako i ostati bar jos neko vrjeme.Kao sto rekoh, tek poneki 720p i 1080p program mi je dostupan a nijedan domaći.

  9. @kinggo
    Jeste, ne ispunjava sve kriterije,ali je još uvijek dosta bolji,nego Sony.

    @simeun
    Pa gdje piše,da moraš uzet televizor kod vas.Malo pogledaj okolo,pa češ vidjet,da nije tako skupo.Ali jeste skupije,nego fulhd.

    1. Ista je cijena, pa nije tako skupo, ali jeste skuplje, stvarno si neodlucan. To ti je kao na kladionici sta je najbolje da odigram, odigraj troznak sigurno ces pogoditi. Koliko vidim na temi se raspravlja o domacem trzistu, a sada sta ima po drugim zemljama to je vec druga tematika, i drugi vid troskova pri samoj nabavci tv aparata.

  10. pa mozda i je. Zapravo, bilo bi zalosno da nije obzirom da kosta skoro duplo vise od w755c. Ali i dalje ne vidim ponatu dati 2x vise za DX700E u odnosu na ovdje recenzirani DS630 samo zato kaj je 4k. Od kojeg opet mozda ima bolju sliku, iako su po specifikacijama dosta slicni. Ako i je bolja, vrijedi li to 2x vise novaca? Jer 4k je tu skroz nebitan meni obzirom da to nije pravi HDR TV.

  11. Pozdrav Darko,

    zanima me koje kalibracijske posavke da bi više odgovarale za model CS620?
    Postravke od ovog DS630 ili one iz recenzije za CS520?

    Hvala!

    1. Pozdrav DiNozzo,

      Mislim da su dva tri modela “tu negdje”, no obzirom na seriju, možda bi DS630E bolje odgovarale.

  12. O tom HDR-u se samo priča,rijetko je neko imao uopče priliku vidjeti to u praksi,materijala ni na kapaljku.To i ne bi trebalo uzimati baš previše u obzir kod kupovine tv-a jedino ako baš ne idete ciljano da date brdo love za tv čiji hardware omogučuje puni HDR.Samo gledaćete trenutno na njemu npr. DX900 otprilike jedno veliko ništa.Kanali 4K koji idu preko satelita niti jedan nije HDR i za njih je potreban non HDR tv.Tako da mi se več želudac okreće od tog HDR-a,sve je to krasno i bajno,lijepo izgleda,samo davati duplo love da bi gledao šta,nekoliko demo snimaka?

    1. Upravo. Ali istva stvar je i sa 4k. OK, materijal je daleko dostupniji. Ali da bi vidio 4k na 50″ moras biti na manje od 2m od ekrana. Dobar (solidan) 1080p TV je svakako bolji izbor od losijeg 4k. Odnosno, 4k kao karakteristiku se moze slobodno ignorirati jer ne donosi nista. Osim ako netko kupuje TV kao monitor.

      1. Ja imam “50 cx700 i gledam sa cca 3 metra i vidi se lijepa razlika u korist 4k materijala,gledajuci one demo kanale sa satelita slika zbilja zna biti zapanjujuce dobra,ono stani pa gledaj ostrinu,svjetlinu,boje tako da se ja ne bih vise vracao na hd tv jer ovaj i hd upscalira izvanredno.

        1. Paaaa, prije bih se složio sa @kinggom. Ti demo materijali su zaista prekrasni i varljivi, snimio npr Samsung around the world 4k u 4k i 1080p rezoluciji, na kvalitetnijim TV-ima HD i 4k 55″( i oba cca 500 nitsa) sa preko 3m udaljenosti je teško primijetiti razliku( 5 ljudi test). A što se tiče upscalinga, današnji TV-i će se još znatno popraviti nadam se, tehnologija postoji ali se proizvođači boje potrošnje. Malo bolji grafički procesor na PC-u je znatno bolji od bilo kojeg GPU na komercijalnim TV-ima, ali troše cca 130-300w.

  13. u dilemi sam izmedju

    Philips 49″ Ambilight TV 49PUS6501 i Panasonic VIERA LED TX-50DS630

    Stvarno ne znam koji odabarati, a uzivo ih nemam gdje vidjeti.
    Hvala!

    1. a kaj konkretno ti je najbitnije kod TVa? Panasonic je VA i trebao bi imati bolji kontrast i biti bolji za filmove radi toga. No mislim da je to i jedina prednost. Njegov OS je prakticki mrtav tak da smart dio mozes lagano i zaboraviti dok je tu android (unatoc svemu) daleko bolji.

      1. Ma sav sam razvucen…
        mogu uzeti neki od ta dva, u principu gledam filmove i utakmice, klasika.
        Imao sam p42g20 do neki dan i prezadovoljan sam bio, medjutim mali je ipak jaci od njenog ekrana bio :D
        Uzivo ih nemam gdje vidjeti zato i pitam ovako.
        Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!