Home » Filmovi » Kino » CineStar preuzeo multipleks u Centru Kaptol

CineStar preuzeo multipleks u Centru Kaptol

CineStar Slavonski Brod

Blitz-CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se do nedavno nalazio Cineplexx. Riječ je o vrijednoj akviziciji na kino tržištu, a sam prostor i kino dvorane doživjet će potpunu preobrazbu. Tako će se krajem ljeta ove godine u centru Zagreba otvoriti multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta, kakav do sada nije postojao u Hrvatskoj, a ni u ostatku regije.

Novi CineStar u Centru Kaptol će raspolagati s ukupno pet potpuno digitaliziranih kino dvorana.

cinestar-zagreb-predvorje

Dvije ključne investicije koje će Blitz-CineStar realizirati u ovoj godini na kino tržištu u Hrvatskoj su otvorenja CineStar multipleksa u Centru Kaptol i u centru Mall of Split, a njihova će ukupna vrijednost iznositi preko 22 milijuna kuna.

Do kraja ove godine, pored spomenutih projekata u Zagrebu i Splitu, otvorit će se i kino u Novom Sadu s deset dvorana i 4DX formatom te kino u Tuzli s pet dvorana. Nakon realizacije navedenih projekata Blitz-CineStar raspolagat će s ukupno 20 multipleksa, odnosno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala, čime će dodatno osnažiti svoju lidersku poziciju na regionalnom kino tržištu.

Link na Blitz-Cinestar stranicu >>

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Ovo je loša vijest jer je Cineplex bio jeftiniji i jedini konkurent Cinestaru u Zagrebu. Šteta :(

    • Cineplexx je puno lošiji od Cinestara, moram to priznati. Nisam primjetio razliku u cijenama, jer većinu filmova volim pogledati u IMAX-u.

  2. Činjenica je da jedini format vrijedan novaca na našim prostorima je IMAX, naravno za filmove koji su snimani koristeći IMAX kamere. Iako, za jedan multipleks koji se hvali s pet zvijezdica smatram da bi trebali biti u koraku s postojećom tehnologijom te uvesti Dolby Vision i Dolby Atmos u najmanje jednu dvoranu. Njihova Extreme dvorana s 4K projektorom i Auro 3D tehnologijom u Avenue Mallu ne iskorištava svoje mogućnosti budući da se gotovo niti jedan film ne prikazuje u tom formatu. Upitna je i kvaliteta samih projektora u svim njihovim dvoranama, izuzev IMAX dvorane, pošto je slika izuzetno mutna. Kako sva zarada ide isključivo u izgradnju novih multipleksa diljem Balkana, ne može se očekivati skorašnji tehnički napredak kino dvorana u Hrvatskoj zbog čega je isplativije uložiti u vlastito kućno kino i filmove u novom 4K Bluray formatu koji su već dostupni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

boy-next-door-header

Gledali smo: Dečko iz Susjedstva (The Boy Next Door)

Protekle srijede u prostorima CineStara imali smo priliku pogledati film Dečko iz Susjedstva redatelja Roba ...

kino-proljece-2015

Kino katalog filmova koje ćemo gledati ovo proljeće

Blitz je izdao novi katalog filmova koje ćemo gledati u kinima ovog travnja, svibnja i lipnja. ...