Kino

CineStar preuzeo multipleks u Centru Kaptol

CineStar Slavonski Brod

Blitz-CineStar, najuspješniji i najveći regionalni kinoprikazivač, preuzeo je upravljanje multipleksom u Centru Kaptol u kojem se do nedavno nalazio Cineplexx. Riječ je o vrijednoj akviziciji na kino tržištu, a sam prostor i kino dvorane doživjet će potpunu preobrazbu. Tako će se krajem ljeta ove godine u centru Zagreba otvoriti multipleks jedinstvenog i inovativnog koncepta, kakav do sada nije postojao u Hrvatskoj, a ni u ostatku regije.

Novi CineStar u Centru Kaptol će raspolagati s ukupno pet potpuno digitaliziranih kino dvorana.

cinestar-zagreb-predvorje

Dvije ključne investicije koje će Blitz-CineStar realizirati u ovoj godini na kino tržištu u Hrvatskoj su otvorenja CineStar multipleksa u Centru Kaptol i u centru Mall of Split, a njihova će ukupna vrijednost iznositi preko 22 milijuna kuna.

Do kraja ove godine, pored spomenutih projekata u Zagrebu i Splitu, otvorit će se i kino u Novom Sadu s deset dvorana i 4DX formatom te kino u Tuzli s pet dvorana. Nakon realizacije navedenih projekata Blitz-CineStar raspolagat će s ukupno 20 multipleksa, odnosno 129 dvorana i gotovo 21.000 sjedala, čime će dodatno osnažiti svoju lidersku poziciju na regionalnom kino tržištu.

Link na Blitz-Cinestar stranicu >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

3 komentara

    1. Cineplexx je puno lošiji od Cinestara, moram to priznati. Nisam primjetio razliku u cijenama, jer većinu filmova volim pogledati u IMAX-u.

  1. Činjenica je da jedini format vrijedan novaca na našim prostorima je IMAX, naravno za filmove koji su snimani koristeći IMAX kamere. Iako, za jedan multipleks koji se hvali s pet zvijezdica smatram da bi trebali biti u koraku s postojećom tehnologijom te uvesti Dolby Vision i Dolby Atmos u najmanje jednu dvoranu. Njihova Extreme dvorana s 4K projektorom i Auro 3D tehnologijom u Avenue Mallu ne iskorištava svoje mogućnosti budući da se gotovo niti jedan film ne prikazuje u tom formatu. Upitna je i kvaliteta samih projektora u svim njihovim dvoranama, izuzev IMAX dvorane, pošto je slika izuzetno mutna. Kako sva zarada ide isključivo u izgradnju novih multipleksa diljem Balkana, ne može se očekivati skorašnji tehnički napredak kino dvorana u Hrvatskoj zbog čega je isplativije uložiti u vlastito kućno kino i filmove u novom 4K Bluray formatu koji su već dostupni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!