LG ElectronicsVijesti

Novo vodstvo LG Electronicsa

oled-seoul-lg-group-hq

LG Electronics (LG) objavio je nova imenovanja čelnih ljudi kako bi kompanija dodatno ojačala ulaskom u novu godinu. Globalnu korporaciju vodit će tri rukovoditelja – veterana koji će nadgledati svaki aspekt poslovanja LG Electronicsa. Nova upravljačka struktura oformljena je na način da svaki rukovoditelj ima više samostalnosti i odgovornosti kako bi se olakšalo brzo donošenje odluka u današnjem brzo mijenjajućem poslovnom okruženju s raznolikim potrošačkim segmentima.

Tri zastupajuća direktora LG Electronicsa su: Jo Seong-jin, predsjednik i glavni izvršni direktor kućanskih aparata i klimatizacijskih rješenja;  Juno Cho, predsjednik i izvršni direktor mobilnih komunikacija; David Jung, predsjednik i financijski direktor. Trenutni potpredsjednik i glavni izvršni direktor Koo Bon-Joon će se ponovno priključiti upravljačkom timu matične kompanije LG Electronicsa – LG Corp.

Nova struktura će svakoj od LG-eve 4 kompanije – Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance & Air Solution i Vehicle Components – dati više autonomije da brže i odlučnije reagira na tržišne uvjete i mogućnosti rasta poslovanja. Kao nadopuna LG-evom vodstvu na području televizora, mobilnih uređaja i kućanskih aparata, segmentima – kao što su komponente za automobile, energija, IT i B2B –predviđa se nastavak brzog rasta.

Kao dio svojih odgovornosti David Jung će, osim pozicije financijskog direktora, preuzeti i ulogu tzv. Voditelja korporativne poslovne administracije te će nadgledati inozemnu prodaju i marketing, globalnu proizvodnju i upravljanje kvalitetom.

lg-65ec950v-uhd2
UHD demo na LG OLED TV-u

Izvršni potpredsjednik Lee Sang-bong, direktor LG Energy Business Centera, će biti unaprijeđen u predsjednika te će se postati voditelj B2B-a i nadzirati poslovanje komercijalnog sektora koji uključuje profesionalne displeje, komercijalne sustave klimatizacije i energetska rješenja.

Dosadašnji voditelj globalne prodaje i marketinga Wayne Park preuzima novu titulu izvršnog potpredsjednika i direktora LG-evog poslovanja u Europi. Izvršni potpredsjednik Brian Na bit će odgovoran za LG-evu inozemnu prodaju i marketing te će nadzirati prodaju u 47 LG-evih podružnica diljem svijeta.

Sva imenovanja na snagu stupaju 1. prosinca, a unapređenja 1. siječnja 2016. Nova organizacijska struktura postat će aktivna nakon što bude potvrđena na glavnoj skupštini dioničara predviđenoj za početak 2016.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!