4K Ultra HDSony (Japan)Video kamere i fotoaparatiVijesti

Ledene pećine Islanda snimljene novim Sony fotoaparatima

Sony_Island_02

Novi modeli fotoaparata tvrtke Sony, korišteni su u zanimljivoj ekspediciji na Islandu u Vatnajokull pećinama i omogućili su kreiranje ovih fascinantnih fotografija.

Fotograf Mikael Buck i renomirani lokalni vodiči Einar Runar Sigurdsson i Helen Maria istraživali su smrznuti svijet koristeći se Sony fotoaparatima α7R II, prvim full frame fotoaparatom u svijetu s pozadinski osvijetljenim senzorom, koji objedinjuje ultra-visoku rezoluciju i ultra-jaku osjetljivost, RX10 II i RX100 IV, što su prvi fotoaparati u svijetu s 1″ tipom Exmor RS CMOS senzora. Fotografije su snimljene bez upotrebe bilo kakvih vanjskih izvora – samo prirodno osvjetljenje koje prolazi kroz ledene pećine.

U sklopu serije fotografija, beskrajne pećine oživljuju te zapetljane krivulje prirodnih skulptura, delikatne strukture siga, a glatka mramorna struktura zidova pećina koje nastaju kontinuiranim gibanjem postaju vidljive. U fotografijama je zabilježeno mistično gibanje voda koje teku unutar ledenih utvrda, kao i ledeno hladnih vodopada koji padaju i mijenjaju plavo osvjetljenje pećine. Buck je također zabilježio i uspon iskusnog lokalnog penjača uz zidove plave špilje, kako bi se dobio dojam veličine prostora.

 

Sony_Island_03

Yann Salmon Legagneur, voditelj marketinga proizvoda za DI segment Sony Europa kaže: „Ovakve fotografije ne bi bilo moguće snimiti par godina prije bez da se dolazi s nezgrapnim teretom opreme – što jako otežava posao fotografa. Senzor u Sonyevom α7 i RX fotoaparatu osiguravaju sve što fotografu treba u malom pakiranju i daju mogućnost snimanja u uvjetima slabog osvjetljenja, što može rezultirati zaista nevjerojatnim fotografijama.“

Kao prvi u svijetu po pitanju tehnologije senzora i proizvodnje s udjelom od gotovo 50% svjetskog tržišta, Sony je ponosan što nastavlja pomicati ograničenja na području razvoja senzora, zahvaljujući kojima ovakve fotografije postaju stvarnost. Senzor su vitalni dio performansi fotoaparata, a time što je Sony ove godine izbacio dva nova senzora omogućuje mu da raste u području fotografije.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!