Home » Vijesti » Audio-video uređaji » OLED TV centar LG-jeve strategije uređaja za kućnu zabavu

OLED TV centar LG-jeve strategije uređaja za kućnu zabavu

lg-oled-2015

Za vrijeme okruglog stola, održanog na sajmu IFA 2015 u Berlinu, glavni dužnosnici LG Electronicsa su otkrili su tvrtkin plan da proda pet puta više OLED televizora nego u prvoj polovici 2015. kako bi LG OLED postao standard na području televizora do kraja godine. Unatoč stalnom padu cijena i dolasku novih modela, sumnjamo kako će OLED postati standard do kraja godine, no vrlo je izgledno kako će kompanija prodati nekoliko puta više jedinica do kraja godine.

S ciljem prodaje više od jednog OLED televizora svake minute, Brian Kwon, izvršni potpredsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke LG Home Entertainment, naveo je četiri glavna marketinška smjera za potvrđivanje LG-eve liderske uloge na tržištu kućne zabave:

  1. predvoditi globalno tržište OLED TV-a proširenom linijom OLED televizora,
  2. provoditi napredne marketinške kampanje kako bi se proširila tržišna penetracija OLED televizora,
  3. jačati svoju dominantnu poziciju u poslovanju sa Smart TV platformom i
  4. poboljšati profitabilnosti u segmentu audio-video proizvoda.

Uz prvi 4K OLED TV na svijetu koji omogućava High Dynamic Range (HDR), LG će ugrađivati HDR tehnologiju u sve više svojih OLED televizora, kazao je Kwon. Očekujemo da će naš UHD OLED televizor privući nove korisnike sa svojim impresivnim dizajnom koji mjeri samo 4,8 mm u najtanjoj točki. Uz mnoštvo novih funkcija, značajki dizajna i veličina zaslona, LG će pružiti širi izbor OLED televizora koji odgovaraju ukusu različitih kupaca. LG je uvjeren da će najava OLED televizora drugih proizvođača ubrzati usvajanje OLED TV-a među sve većim brojem potrošača te proširiti ovaj segment, s LG-em kao tržišnim liderom.

Poboljšane marketinške kampanje

2015-value-electronics-tim-allesi

Kwon je objasnio da će tvrtka uložiti u različite marketinške kampanje s ciljem povećanja međunarodne prodaje svojih OLED televizora i to, između ostalog, kroz proizvodne roadshowove te postavljanje OLED zaslona na glavnim svjetskim zračnim lukama. LG je uvjeren da će pozitivne recenzije o njihovim OLED televizorima, proizašle iz testiranje proizvoda u specijaliziranim organizacijama i medijima, dodatno potaknuti interes potrošača. Primjerice, LG-ev model 65EG9600 pobijedio je vrhunske konkurentske televizore te dobio titulu „Kralj TV-a za 2015.“ u natjecanju Value Electronicsa.

Jačanje poslovanja sa Smart TV platformom

lg-oled

LG će nastaviti širiti svoju popularnu webOS platformu s više Smart TV sadržaja u suradnji s partnerima kao što su Netflix i YouTube, s filmovima lokalnih dobavljača sadržaja te nizom novih aplikacija, istaknuo je Kwon. Tvrtka će pokrenuti streaming servis HDR sadržaja za korisnike Smart TV-a s webOS-om 2.0 u suradnji s Amazonom te pokrenuti besplatnu nadogradnju za korisnike platforme webOS 1.0 koja uključuje poboljšane značajke dostupne u webOS-u 2.0.

Više o OLED tehnologiji možete doznati u našem video prilogu:

Izvor: LG PR

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

3 komentara

  1. Najvise bi na popularizaciji uradili kada bi sveli cenu na neku normalu. Ovako, dzaba svaka kampanja kada je Oled TV jos uvke preskup.

  2. E , da barem spuste cijenu za 55EV930V. Prije bih kupio taj tv , nego najskuplji UHD od Samsunga ili bilo kojega drugoga brenda.

  3. Upravo to- taj hd oled tv je s obzirom kakvi materjali su nam dostupni pravo dobar.
    Kod nas su bezobrazno skupi dok vani su se cijene pristojno spustile, i to vani ne samo SAD-, vec i u Europi, a mi kao da nismo u toj Europi i bdp nam je u rangu Katra-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*