3DVijesti

YouTube će konvertirati sve kratkotrajne 1080p filmiće u 3D

YouTube-uvodi-3D-konverziju

3D tehnologija širi svoje korijene u sve kutke čovječanstva, pa je tako i YouTube odlučio proširiti svoj 3D portfolio dodavanjem automatske 3D konverzije u sve kratkotrajne 1080p video sadržaje.

Radi se o algoritmu za samoučenje koji razdvaja sliku na dva jednaka dijela i postavlja odgovarajuću dubinu, zatim Google Cloud architecture procesira dijelove videa, svaki dio paralelno.

3D konverzijom dolazi do gubitka kvalitete slike, tako da možemo očekivati 3D kvalitetu od 360 ili 720p.

Izvor: Gizmodo

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

5 komentara

  1. Ako ništa drugo ovo je dobro za vlasnike 3D televizora koji vape za 3D sadržajima, pa ae ovako barem doai do nekih materijala. Samo da što prije pametni televizori s YouTubeom dobiju podršku za YT 3D jer ovako ae svaki od tih videa trebati najprije skinuti…

  2. znači ne triba imati 3D kameru za snimanje u 3D dovoljno je ova od 2D,jel mogu koristit VHS kameru staru 20 godina za snimanje u 3D

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!