Home » Vijesti » 3D » YouTube će konvertirati sve kratkotrajne 1080p filmiće u 3D

YouTube će konvertirati sve kratkotrajne 1080p filmiće u 3D

YouTube-uvodi-3D-konverziju

3D tehnologija širi svoje korijene u sve kutke čovječanstva, pa je tako i YouTube odlučio proširiti svoj 3D portfolio dodavanjem automatske 3D konverzije u sve kratkotrajne 1080p video sadržaje.

Radi se o algoritmu za samoučenje koji razdvaja sliku na dva jednaka dijela i postavlja odgovarajuću dubinu, zatim Google Cloud architecture procesira dijelove videa, svaki dio paralelno.

3D konverzijom dolazi do gubitka kvalitete slike, tako da možemo očekivati 3D kvalitetu od 360 ili 720p.

Izvor: Gizmodo

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

5 komentara

  1. Ako ništa drugo ovo je dobro za vlasnike 3D televizora koji vape za 3D sadržajima, pa ae ovako barem doai do nekih materijala. Samo da što prije pametni televizori s YouTubeom dobiju podršku za YT 3D jer ovako ae svaki od tih videa trebati najprije skinuti…

  2. znači ne triba imati 3D kameru za snimanje u 3D dovoljno je ova od 2D,jel mogu koristit VHS kameru staru 20 godina za snimanje u 3D

  3. 3D je bedastoaa, pogotovo u holiwoodskom strboskopskom 24p

  4. Idiotizam, kao i cijela 3D prica uopste, ali ko voli neka izvoli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*