4K Ultra HDAndroidLG ElectronicsMobiteli i tabletiQuantum Dot (QD)

LG G4 predstavljen za hrvatsko tržište

G4

 

Vrlo brzo nakon svjetskog predstavljanja, na današnjem LG press eventu u Vinyl baru u Zagrebu imali smo prilike upoznati se sa novim LG flagship modelom pametnog telefona, novim G4. Dva su razloga našeg zanimanja, prvi je nova tehnologija ekrana u korištenom Quantum LED IPS zaslonu, drugi su naprednije multimedijske funkcije foto i video kamere.
Uz predstavnike LG Hrvatska, goste je na hrvatskom pozdravio i upoznao sa idejom projekta gospodin Youngnam Roh, direktor regionalne podružnice LG Electronicsa.

Prema riječima Maria Medveda, direktora LG Hrvatska, nit vodilja u dizajnu ovog telefona bila je pružanje inovacija za poboljšanje života, u primjeru elegancije u dizajnu, korisničkog iskustva, bolje tehnologije prikaza i napretka u multimediji, posebito u fotografiji. Na brojnim primjerima mogli smo se sami uvjeriti da taj cilj nije bio previsoko zacrtan ili puka priča.

Kamera koristi senzor od 16 megapiksela veličine 1/2.4″ i omogućuje otvor blende od 1.8, dva važna elementa poboljšanja, čime je puno osjetljivija od tipičnih kamera na mobilnim telefonima ali i mnogim tipičnim džepnim fotoaparatima. Uz fotografije visoke rezolucije kamera snima video u UHD rezoluciji i koristi naprednu optičku stabilizaciju slike u tri osi, koja pomaže i u uvjetima lošijeg osvjetljenja omogućujući dužu ekspoziciju.

G4_test01
Brzinski test fotoaparata: G4 snimljen sa G4, uz manualne opcije

Još jedna posebna mogućnost ovog pametnog telefona je senzor koji detektira optimalni spektar boja u ambijentu te prilagođuje procesuiranje radi što točnijih rezultata. Uz to, opcija RAW fotografiranja je poznata svakom profesionalnom fotografu ali i mnogim enuzijastima i njome se omogućuje veća kvaliteta finalnih fotografija. To se postiže zadržavanjem svih podataka sa senzora u .dng RAW formatu te izbjegavanjem internog procesuiranja i jpeg kompresije, čime više kreativnih opcija u digitalnom “razvijanju” i obradi fotografija ostaje u rukama korisnika.

To sve ne bi bilo zaokruženo bez potpuno manualnih opcija fotografiranja, koje su također inkorporirane u ovom naprednom uređaju. Korisnik može birati između jednostavnih, automatskih i potpuno manualnih kontrola, čime brzina okidača, otvor blende, ISO vrijednost, balans bijele boje i čak i manualni fokus predaju se u ruke fotografu. Poznati fotograf Damir Hoyka odlično je iznio glavne prednosti naprednih fotografskih opcija ovog pametnog telefona.

Iz našeg kratkog iskustva možemo prenijeti vrlo dobre prve dojmove. G4 posjeduje intuitivno i praktično sučelje za fotografiju, 5.5 inčni ekran je odličan uz vrlo detaljan prikaz sa rezolucijom 2560×1440 i nudi vrlo dobar kontrast i prirodni prikaz boja. Uređaj odlično leži u ruci i poklopac baterije od prave i vrlo kvalitetne kože pruža poseban i ugodan osjećaj. Ovaj pametni telefon posjeduje 3GB RAM memorije i 32 GB za pohranu podataka uz dodatnu proširivost sa SD karticama.

Glavna kamera je 16 MP uz F1.8 , prednja 8 MP uz F2.0 otvor blende. Korišteni procesor je Qualcomm Snapdragon 808, baterija od 3000 mAh zvuči obećavajuće, a telefon dolazi za Android 5.1 operativnim sustavom. Uređaj se očekuje na hrvatskom tržištu već početkom lipnja kod sva tri operatera a cijena bi trebala biti konkurentna.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nadam se da će biti i neka posebna recenzija ekrana i kamere.
    Može li odgovor: daje li, teoretski, bolje fotografije i video ova kamera koja ima senzor 1/2.4″ i otvor blende 1.8 ili kamera koja ima 1″ senzor (dakle veći i bolji senzor) ali ima otvor blende 2.8-4.0 (dakle lošiji otvor blende).
    Hvala na odgovoru.

    1. Odgovor na pitanje ću prepustiti autoru članka, a ja ću samo najaviti kako ćemo upravo analize ekrana i kamere upravo s ovim modelom početi raditi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!