4K Ultra HDNAB - Las Vegas

Canon predstavio profesionalni 4K monitor

DP2410_01

Canon je prije početka ovogodišnje NAB konferencije izbacio nekoliko novih proizvoda. Uz XC10 kompaktnu 4K kameru i nasljednicu C300 – C300MK2, Canon je svojim trećim novim proizvodom pokazao kako sve ozbiljnije shvaća domenu profesionalne video i filmske produkcije. Predstavljanjem Cinema EOS linije 2011 Canon je pokazao interes i naznaku ozbiljnih planova, a ove godine vidi se jasna realizacija tih planova, u dojmljivom nastupu na ovom tržištu.

DP-V2410 je 24 inčni referentni 4K monitor, namjenjen ozbiljnim video i filmskim produkcijama, za upotrebu u studiju i na setu. Monitor je 10-bitni i koristi IPS matricu i ostvaruje za LCD tehnologiju (i IPS pogotovo) jako dobar 1:2000 kontrast. Canon je razvio novo RGB LED pozadinsko osvjetljenje koje omogućuje vrlo uniformno osvjetljenje i široki raspon boja, podržavajući ITU-R BT.709, EBU and SMPTE C standarde, ali i (skoro pa u potpunosti) filmski DCI-P3 gamut standard, što je danas još uvijek vrlo rijetka a važna karakteristika u filmskoj produkciji. Panel u kombinaciji sa video procesuiranjem omogućuje dva moda HDR prikaza. Ono što je sasvim specifična karakteristika ovog monitora je mogućnost prikaza RAW signala sa C500 i C300 Mk2 kamera, što je prvi put da se susrećemo sa ovakvom mogućnošću na bilo kojem studijskom monitoru.

 

DP2410_02

 

Čvrsto metalno kućište i težina oko 13 kilograma omogućuju pouzdano terensko korištenje a poseban anti-glare premaz namijenjen je da omogući korištenje na setu sa minimalnim odbljeskom. Najavljena cijena od 25000 dolara nije za svačji džep i jasno pozicionira ovaj uređaj u visoko budžetne produkcije i post produkcije. S obzirom da Sony sa svojim OLED HD monitorima ovdje dominira, vidjeti ćemo kako će Sony odgovoriti sa referentnim riješenjem za 4K produkciju. Monitor se očekuje na tržištu u trećem kvartalu ove godine.

Adsense

Omen

Kreativni profesionalac u interdisciplinarnim djelatnostima multimedijalne domene sa preko 15 godina iskustva u audio/video tehnologijama. U slobodno vrijeme sklada, piše, dizajnira, osmišljava, proizvodi. Ne voli sve što vole mladi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!