Digitalna televizijaVijesti

Tvrtka SES dosegla 312 milijuna TV kućanstava

ses-astra-europe

Tvrtka SES danas je objavila kako je u 2014. godini povećala doseg na 312 milijuna TV kućanstava te svojim uslugama doseže 1,1 milijardu ljudi diljem svijeta. Ovo predstavlja porast od 7 posto u usporedbi s prethodnom godinom.

Godišnje istraživanje tržišta tvrtke SES, koje uključuje i detaljnu studiju Satellite Monitor koja se provodi u Europi, pokazuje kako rast pokreću tržišta u razvoju, uključujući ona Afrike, Azije Pacifik i Latinske Amerike, gdje tvrtka SES doseže 7 milijuna, 44 milijuna odnosno 24 milijuna kućanstava. U Europi se doseg kućanstava povećao na 154 milijuna, a u Sjevernoj Americi na 84 milijuna.

Izravni doseg flote satelita tvrtke SES na TV kućanstva diljem svijeta porastao je sa 106 milijuna u 2013. godini na 125 milijuna u 2014. godini. Dok se doseg na području kablovskih operatera nešto smanjio (- 3 posto), broj IPTV kućanstava koje pokrivaju sateliti tvrtke SES povećao se za 21 posto na 38 milijuna. Ove brojke potvrđuju stalni rast dosega satelita te njegovu vodeću ulogu u infrastrukturi emitiranja.

ses-astra

Rezultati studije SES Satellite Monitor također ukazuju na važnu infrastrukturnu ulogu satelita kao i ulogu tvrtke SES u Europi. Satelit ostaje najrasprostranjeniji način TV prijema u ovoj regiji te sada izravno doseže preko 90 milijuna kućanstava. S preko 64 milijuna kućanstava koje pokrivaju sateliti tvrtke SES, SES uslužuje veliku većinu ovih kućanstava. Europa, dakle, kada je u pitanju izravni doseg ostaje najsnažnije tržište tvrtke SES. Njemačka s 18 milijuna kućanstava koje doseže Astra ostaje najveće DTH tržište za SES, dok Francuska ostaje daleko najveće IPTV tržište – s gotovo 11 milijuna kućanstava, od čega Astra neizravno pokriva 9 milijuna.

Brojke vezane uz doseg također su potvrdile širenje HD-a u Europi s 47 milijuna kućanstva pokrivenih satelitom u 2014. godini koji gledaju program u HD-u, u usporedbi s 38 milijuna prethodne godine. Od ovoga, 77 posto europskih kućanstava pokrivenih satelitom koji gledaju program u HD-u primaju signal sa satelita tvrtke SES. Na kraju 2014. godine, tvrtka SES je na globalnoj razini emitirala više od 6500 TV kanala, od čega preko 1800 u HD kvaliteti.

Ferdinand Kayser, direktor prodaje tvrtke SES tom je prilikom izjavio:

Rezultati godišnjeg istraživanja tržišta tvrtke SES i studija Satellite Monitor potvrđuju vodeću ulogu tvrtke SES u TV infrastrukturi emitiranja. Kontinuirano investiramo kako bismo bolje služili industriji emitiranja, posebno na tržištima u razvoju. Na primjer, SES-9, koji je predviđen za lansiranje ove godine, proširit će mogućnosti tvrtke se za pružanje DTH emitiranja u sjeveroistočnoj Aziji, južnoj Aziji i Indoneziji. S druge strane, rezultati pokazuju kako postoji puno prilika na afričkom tržištu te ćemo nastaviti s razvojem naših usluga kako bi podržali TV operatere te im pomogli u privlačenju nove publike.  Naravno, zadržat ćemo pozornost i na razvijena tržišta poput Sjeverne Amerike i Europe, gdje će tvrtka SES imati ključnu ulogu na području Next Generation Video.

Ukupan doseg tvrtke SES Izravan doseg tvrtke SES (DTH)
Europa 154 milijuna 65 milijuna
Sjeverna Amerika 84 milijuna 17 milijuna
Latinska Amerika 24 milijuna 200 tisuća
Afrika 7 milijuna 7 milijuna
Azija-Pacifik 44 milijuna 37 milijuna

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!