Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philips predstavio novi 27-inčni LED LCD monitor za napredne korisnike

272P4APJKHB -front

Philips je danas predstavio novi 27-inčni monitor namijenjen zahtjevnijim korisnicima koji žele širok raspon boja prema Adobe RGB standardu, odličnu ujednačenost slike i fine nijanse u prikazu. Monitor je baziran na AHVA panelu (Advanced Hyper-Viewing Angle kompanije AUO sličan je po širokom vidljivom kutu LG Displayevim IPS panelima), ima rezoluciju od 2560 x 1440 piksela i tvornički je kalibriran. Više detalja u prioćenju za medije u nastavku.

Thomas Schade, potpredsjednik EMEA u MMD-u, izjavio je

Držanje do standarda boja je kao govorenje istog jezika. Profesionalni korisnik treba biti siguran da njegov zaslon govori istim jezikom boja na svim uređajima u svakoj fazi rada. Zato novi LCD Philipsov monitor u svakom trenutku nesicrpno renderira čiste i živopisne boje.

PerfectKolor – standardi boja na koje se oslanjamo
Kalibriran za precizno renderiranje boja na monitoru, 272P4APJKHB podržava 99% Adobe RGB i 100% sRGB zadanog prostora boja, eliminirajući proces usporedbe boja na više uređaja. Štoviše, s podešavanjem šest osi, PerfectKolor omogućuje fini prikaz boja podešen prema najpreciznijim zahtjevima.

272P4APJKHB-2

Dubina boja od 10 bita
Koristeći 10-bitni panel kako bi se vjerno očitala svaka boja, novi 27-inčni monitor može istvremeno prikazati više od milijardu boja s finim nijansama koje ne razaznaje ljudsko oko. Rezultat toga su precizne i autentične slike, bez vidljivih prijelaza ili netočne reprodukcije boja

SmartUniformity
Promjene u svjetlini i boji na različitim dijelovima ekrana uobičajene su za LCD monitore. Omogućavanjem Philipsove značajke SmartUniformity, prikaz se automatski prilagođava kako bi se poboljšala navedena odstupanja čime se ostvaruje 95 posto ujednačenosti zaslona što je više od prosječne izmjerene ujednačenosti na LCD ekranima. To je od velikog značaja za aplikacije kojima je dosljednost i vjernost boja ključni faktor u svakoj fazi rada kao što su fotografije i znanstveni prikazi.

Flicker-Free tehnologija
Zbog načina upravljanja svjetlinom na ekranima s LED pozadinskim osvjetljenjem, korisnici ponekad mogu doživjeti treperenje slike. Kada se tome pridoda rad na aplikacijama koje su bogate detaljima, umor očiju je neizbježan. Philipsova Flicker-Free tehnologija inovativno je rješenje za reguliranje osvjetljenja i smanjenja treperenja slike kako bi gledatelji imali ugodnije iskustvo rada na računalu.

272P4APJKHB-pivot

Uz napredne karakteristike renderiranja boja, novi IPS-AHVA zaslon također je dizajniran za suočavanje s izazovima svakodnevnog uredskog posla. Tome ide u prilog prisutnost web kamere i zvučnika, čista Quad HD slika u 2560×1440 ili 2560×1080 rezoluciji, ekstra širok kut gledanja iz gotovo bilo koje perspektive i ergonomski SmartErgoBase. Dodatna pogodnost je Philipsov zaslon MultiView u ultra visokoj rezoluciji preko kojega korisnici mogu doživjeti svijet prepun mogućnosti povezivanja u uredu ili kod kuće i uživati u više izvora sadržaja na jednom zaslonu. Tako se mogu uživo pratiti video vijesti u malom prozoru i istovremeno raditi na najnovijem blogu ili uređivati Excel datoteka iz Ultrabooka i istovrememno pretraživati sadržaji preko kamere.

Novi Philipsov Brilliance monitor uskoro je dostupan na našem tržištu po cijeni od: 6.199 Kn (PDV uključen)

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!