Audio-video uređajiVijesti

Smanjenje prodaje LCD HDTV uređaja na američkom tržištu

Prema istraživanju kompanije iSuppli, procijenjeno je da će se pošiljke LCD televizora na američkom tržištu, tijekom tekuće godine, smanjiti za 1.2% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, prenosi The Wall Street Journal. Kao ključni razlozi ovog šokantnog obrata na američkom tržištu, navode se smanjenje ekonomskog rasta, te manji pad cijena od očekivanog. LCD televizori su tijekom proteklih nekoliko godina iskazivali bolje rezultate u ukupnoj prodaji u odnosu na plazma televizore, no danas njihovi proizvođači u svojim skladištima bilježe višak zaliha. Što dovodi do zaključka da su proizvođači plazma televizora prednosti svojih proizvoda bolje iskomunicirali na tržištu.

No iSupli navodi kako će se povjerenje američkih potrošača u LCD televizore ponovno povratiti, te da će njihova prodaja opet porasti tijekom nadolazeće godine. [TVPredictions]

Adsense

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!