FilmoviKino

Interstellar potvrdio titulu najočekivanijeg filma godine

interstellar-matthey

Već nakon prvog vikenda prikazivanja u svjetskim kinima novi blockbuster redatelja Christophera Nolana – INTERSTELLAR potvrdio je titulu najočekivanijeg filma godine. Obožavatelji znanstvene-fantastike, ali i originalnih priča po kojima je ovaj hvaljeni redatelj i scenarist poznat, pohrlili su tako u ogrom­nom broju pogledati svemirsku pustolovinu oskarovaca Matthewa McConaugheyja i Anne Hathaway što je rezultiralo zaradom od fantasti­čnih 132, 2 milijuna dolara na svjetskom box officeu.

A da je INTERSTELLAR film koji se jednostavno mora pogledati na velikom platnu dokazali su i domaći gledatelji, točnije njih čak 19 495, koji su u trendu sa ostalim svjetskim tržištima doveli ovaj sjajan naslov do broja je­dan na ljestvici gledanosti u hrvatskim kinima.

INTERSTELLAR je time ostvario  64% bolje otvaranje od prošlogodiš­njeGravitacije te 57% bolje otvaranje od Nolanovog Viteza tame i 14% bolji rezultat od otvaranja Nolanovog Početka.

Rekord je srušen i u IMAX-u u kojem je INTERSTELLAR pogledalo čak 2 612 gledatelja, što je za fantastična 609 gledatelja bolji rezultat od do­sadašnjeg najboljeg ovogodišnjeg IMAX otvaranja koje je ostvario film 300: Uspon carstva. 

 INTERSTELLAR je priča o  herojskom međuzvjezdanom putovanju izvan granica znanstvene spoznaje. Film istražuje premisu čovjekovog postojanja, bića koje je rođeno na Zemlji, no kojem nije suđeno da  na Zemlji i umre.

Priča prati brižnog oca Coopera (Matthew McConaughey), školovanog pi­lota i inženjera,  koji se posvetio mirnom životu farmera na imanju na ko­jem živi sa svojom djecom. Kada skupina znanstvenika otkrije rupu u sve­miru koja bi ljudskoj vrsti mogla omogućiti međuzvjezdano putovanje, ob­ratit će se upravo njemu kako bi krenuo na put s kojeg možda i nema pov­ratka. Ulozi su visoki kao i odgovornost koju Cooper nosi na svojim leđima.

INTERSTELLER se prikazuje u hrvatskim kinima od 6. studenog u distribuciji Blitz film i video distribucije.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

4 komentara

  1. Film je po meni dobro počeo, drugi dio je donjeo malo više dinamike. Dosta dobra gluma, dosta dobri protagonisti ali kraj je pokazao da je takav svemirski petljanac prostora i vremena jednostavno preveliki zalogaj za redatelja.
    Film kao da nema kraj tj u nedostatku suvislih ideja redatelji su posegnuli za starim trikom, završimo to tako da si ekipa misli poslije šta se dogodilo
    Očigledno koketiranje sa 2001 i 2010 odisejama (redatelj se uopće nije trudio to prikriti, čak su pojedini audio ulomci uvezeni direktno iz odiseje) te sa prošlogodišnjom gravitacijom

  2. Film sam pogledao u IMAXu i stvarno je dobar, kinematografija je jedna od boljih i ne bih se čudio da pobere nekoliko nagrada ALI; glazba je bila odvratna, da se tako izrazim. Mislim orgulje, koje kreću od F1 pa se penju do F4 i tako u svakoj “napetijoj” sceni su stvarno bile kao iz nekog drugog filma i pokvarile cjelokupan dojam. Šteta, mislio sam ga pogledati još jednom u 4K Auro ali sam pročitao da je još glasnije (?!) od IMAXa pa odgađam za neki drugi dan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!