Home » Filmovi » Interstellar potvrdio titulu najočekivanijeg filma godine

Interstellar potvrdio titulu najočekivanijeg filma godine

interstellar-matthey

Već nakon prvog vikenda prikazivanja u svjetskim kinima novi blockbuster redatelja Christophera Nolana – INTERSTELLAR potvrdio je titulu najočekivanijeg filma godine. Obožavatelji znanstvene-fantastike, ali i originalnih priča po kojima je ovaj hvaljeni redatelj i scenarist poznat, pohrlili su tako u ogrom­nom broju pogledati svemirsku pustolovinu oskarovaca Matthewa McConaugheyja i Anne Hathaway što je rezultiralo zaradom od fantasti­čnih 132, 2 milijuna dolara na svjetskom box officeu.

A da je INTERSTELLAR film koji se jednostavno mora pogledati na velikom platnu dokazali su i domaći gledatelji, točnije njih čak 19 495, koji su u trendu sa ostalim svjetskim tržištima doveli ovaj sjajan naslov do broja je­dan na ljestvici gledanosti u hrvatskim kinima.

INTERSTELLAR je time ostvario  64% bolje otvaranje od prošlogodiš­njeGravitacije te 57% bolje otvaranje od Nolanovog Viteza tame i 14% bolji rezultat od otvaranja Nolanovog Početka.

Rekord je srušen i u IMAX-u u kojem je INTERSTELLAR pogledalo čak 2 612 gledatelja, što je za fantastična 609 gledatelja bolji rezultat od do­sadašnjeg najboljeg ovogodišnjeg IMAX otvaranja koje je ostvario film 300: Uspon carstva. 

 INTERSTELLAR je priča o  herojskom međuzvjezdanom putovanju izvan granica znanstvene spoznaje. Film istražuje premisu čovjekovog postojanja, bića koje je rođeno na Zemlji, no kojem nije suđeno da  na Zemlji i umre.

Priča prati brižnog oca Coopera (Matthew McConaughey), školovanog pi­lota i inženjera,  koji se posvetio mirnom životu farmera na imanju na ko­jem živi sa svojom djecom. Kada skupina znanstvenika otkrije rupu u sve­miru koja bi ljudskoj vrsti mogla omogućiti međuzvjezdano putovanje, ob­ratit će se upravo njemu kako bi krenuo na put s kojeg možda i nema pov­ratka. Ulozi su visoki kao i odgovornost koju Cooper nosi na svojim leđima.

INTERSTELLER se prikazuje u hrvatskim kinima od 6. studenog u distribuciji Blitz film i video distribucije.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

4 komentara

  1. Moja ocjena: 7/10.

  2. Film je po meni dobro počeo, drugi dio je donjeo malo više dinamike. Dosta dobra gluma, dosta dobri protagonisti ali kraj je pokazao da je takav svemirski petljanac prostora i vremena jednostavno preveliki zalogaj za redatelja.
    Film kao da nema kraj tj u nedostatku suvislih ideja redatelji su posegnuli za starim trikom, završimo to tako da si ekipa misli poslije šta se dogodilo
    Očigledno koketiranje sa 2001 i 2010 odisejama (redatelj se uopće nije trudio to prikriti, čak su pojedini audio ulomci uvezeni direktno iz odiseje) te sa prošlogodišnjom gravitacijom

  3. Film sam pogledao u IMAXu i stvarno je dobar, kinematografija je jedna od boljih i ne bih se čudio da pobere nekoliko nagrada ALI; glazba je bila odvratna, da se tako izrazim. Mislim orgulje, koje kreću od F1 pa se penju do F4 i tako u svakoj “napetijoj” sceni su stvarno bile kao iz nekog drugog filma i pokvarile cjelokupan dojam. Šteta, mislio sam ga pogledati još jednom u 4K Auro ali sam pročitao da je još glasnije (?!) od IMAXa pa odgađam za neki drugi dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*