Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Novi AOC monitori velikog formata

Novi AOC monitori velikog formata

aoc-m2870Vq

Tajvanska kompanija AOC, a koja se nalazi u vlasništvu kineskog TPV Technologiesa, lansirala je na tržište dva nova ValueLine LCD monitora 71,1 cm (28″) velike dijagonale i 16:9 formata slike. Modeli m2870Vhe, odnosno m2870Vq koriste MVA panel visokog kontrasta od 3.000:1, te posjeduju malo vrijeme odziva od 5 ms. Oba modela dolaze opremljeni s D-Sub, DVI i HDMI priključcima omogučujući analogni i digitalni ulaz, dok jači model posjeduje i DisplayPort te stereo zvučnike. Oba modela su već dostupna kod distributera po cijeni od 2471,25 kn za slabiji, odnosno 2567,50 kn za jači model.

Novi AOC monitori također misle i na racionalnu potrošnju energije jer dolaze s “e-Saver” i “Eco Mode” postavkama, a i-Menu omogućuje njihovo jednostavno mijenjanje pomoću miša. Kako bi korisnici u potpunosti iskoristili sve prednosti ovih 28-inčnih monitora brine se program “Screen +” koji omogućuje podjelu zaslona na četiri pojedinačna prozora koja su dostupna putem prečaca na tipkovnici.

Što se energetske održivosi tiče, oba modela koriste energetski učinkovito LED pozadinsko osvjetljenje čime ispunjavaju stroge certifikate održivosti poput TCO 6.0 ili Energy Star 6.0.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ag353ucg_Prednja-strana

AOC AGON AG353UCG – vrhunski gaming monitor opake cijene

AOC je lansirao najnovijeg i najskupljeg pripadnika svoje AGON linije monitora namijenjene igračima. Po specifikacijama ...

AOC AD110 dvojni nosač monitora s dva AOC I2790PQU modela: Optimalna fleksibilnost za bilo koji monitor u uredu ili kod kuće

AOC od sad nudi VESA nosače i držači monitora

AOC, poznati proizvođač monitora za poslovne korisnike i igrače, od sad u svojoj ponudi posjeduje ...