Audio-video uređajiToshiba (Japan)

Toshiba predstavila novi Ultra HD monitor TUM-32PRO1

toshiba-TUM-32PRO1

Namijenjen profesionalcima, Toshibin novi Ultra HD monitor dijagonale 80 cm (32″) ne samo da će prikazivati vrlo oštru i vrlo veliku sliku s više od milijarde boja, već će ista biti i u skladu sa standardima po kojima se stvaraju sadržaji. TUM-32PRO1 podržava Adobe RGB 99% raspon boja uz kompatibilnost sa sRGB, BT-709, EBU i SMPTE-C standardima i TV/filmskim načinima rada, a koji će se moći dodatno provjeravati putem priloženog mjernog instrumenta tvrtke X-Rite (na slici gore na sredini ekrana). Monitor se očekuje na europskom tržištu u prvom tromjesečju 2014. godine po za sada nepoznatoj cijeni.

TUM-32PRO1 namijenjen je profesionalcima koji svakodnevno zahtijevaju najvišu kvalitetu slike. Od filmske pa sve do medicinske industrije, ovaj monitor savršen je za prikazivanje najoštrijih prikaza uz izvrsnu reprodkciju boja. Medijski djelatnici, filmski producenti i dizajneri također mogu pregledati svoje radove u broadcast načinu rada te na taj način iskoristiti prednosti koje dolaze uz različite načine prikaza slike.

Toshiba je za svoj profesionalni monitor odlučila koristiti direktno postavljeno LED pozadinsko osvjetljenje s lokalnim zatamnjenjem za postizanje velikog kontrasta, a tu je također i antireflektivni sloj na ekranu koji smanjuje odbljesak ambijentalnog svjetla. Unutar pakiranja će ponosan vlasnik pronaći i sjenilo koje će dodatno pomoći u ujednačenom prikazu slike.

toshiba-TUM-32PRO1-2

TUM-32PRO1 ima antirefleksni sloj za smanjivanje odsjaja drugih izvora svjetla kako razina svjetla ili refleksije ne bi umanjila kvalitetu prikaza slike. Osim toga, pozadinsko osvjetljenje ekrana Direct LED s individualno kontroliranim zonama zatamnjivanja povećava razinu kontrasta, dok su efekti zamućivanja pokreta smanjeni zahvaljujući skeniranju pozadinskog osvjetljenja. Toshiba automatski podešava i osigurava pravomjernu reprodukciju svjetline i boja na ekranu.

Za povezivanje moguće je koristiti HDMI i DisplayPort sučelja, uz napomenu da se za 2160p60 rezoluciju trebaju koristiti oba HDMI priključka, dok je upotreba samo jednog ograničena na 2160p30 rezoluciju. Ukratko, ovo znači da je u ovaj monitor implementiran HDMI u verziji 1.4, a ne u 2.0 koja podržava Ultra HD rezoluciju u 60 sličica u sekundi sa samo jednim kabelom. U slučaju DisplayPort povezivanja takvih ograničenja nema.

TUM-32PRO1-details

Više detalja u specifikaciji dostupnoj na Toshiba Japan stranici >>

 

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!