Apple iOSAudio-video uređajiMobiteli i tabletiSmart TVVijesti

Google nadograđuje YouTube, iPhone i iPad aplikacije sa “Pošalji na TV” opcijom

sendtotv

Google je izdao nadogradnju za svoje iOS aplikacije koja dodaje “Pošalji na TV” opciju za iPhone, iPad i iPod touch uređaje. Ova opcija omogućuje brzo i lako usklađivanje mobilnog uređaja s TV-om, te tako čini reprodukciju i kontrolu videa pomoću aplikacije na mobitelu jednostavnom i ugodnom.

Opcija “Pošalji na TV”  radi s Google kompatibilnim televizorima, čiju proizvodnju veliki proizvođači povećavaju, a mnogi od njih su predstavljeni na CES sajmu ove godine. Također, moguće ju je koristiti pomoću konzola Playstation 3 ili Xbox, ali uz malo više truda uloženog u usklađivanje sa iOS aplikacijom. Ostale značajke opcije “Pošalji na TV” omogućuju priključivanje i kontrolu videa od strane drugih korisnika koji koriste istu WiFi mrežu, dodavanje novih videa na playlistu te “Capture integration”, što znači da je moguće snimati i učitavati sadržaje na TV.

Ova opcija je ranije bila dostupna samo za Android uređaje, tako da je širenjem na iOS uređaje Google dobio veću potencijalnu bazu korisnika. Uzimajući u obzir činjenicu da se više od 25% pogleda videa na YouTube-u ostvaruje preko mobilnog telefona, jasno je zašto Google želi opremiti iOS aplikacije ovakvom značajkom. Krajnji rezultat će biti mnogo veći postotak korisnika koji mogu koristiti prednosti Google TV-a, platforme koja je imala težak početak, ali se sve više afirmira na tržištu.

Izvor: TechCrunch

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!