Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Glasovna kontrola za LG pametne televizore dolazi ovaj mjesec

Glasovna kontrola za LG pametne televizore dolazi ovaj mjesec

LG pametni televizori za ovu godinu započeli su se isporučivati, ali bez sustava glasovne kontrole, podržanog na modelima više klase. Međutim, LG potvrđuje da će glasovna kontrola biti moguća kroz dopunu u drugom dijelu ovog mjeseca.

Glasovna kontrola, ostvarena zahvaljujući tvrtki Nuance, jedna je od novih osobina LG pametnih televizora koja će omogućiti korisnicima pretraživanje TV sadržaja korištenjem svoga glasa. Glas se registrira preko Magic Motion daljinskog upravljača koji ima ugrađeni mikrofon, izuzev kontroliranja pokretom.

Svi LG-jevi modeli više klase isporučeni poslije travnja imat će automatski ugrađenu glasovnu kontrolu. Slijedi prezentacija kako glasovna kontrola funkcionira:

[youtube id=”St0zYHUhb_4″ w=”600″ h=”337″]

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

One comment

  1. koja je poanta ako moraš imati od usta udaljen 15cm daljinski koji stoji u ruci,jedino pravo rješenje je microsoft kinetic,sve ostalo je glupost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

e7-ez950-test

LG OLED55E7N i Panasonic TX-55EZ950E – usporedba OLED televizora (video)

Među zadnjim televizorima koje ćemo testirati za 2017. godinu, našla su se dva OLED televizora ...

lg-uj65-vs-uj75

LG 43UJ6517 vs 49UJ7507 Ultra HD TV – usporedni test

Testirali smo dva nova LG televizora iz LED LCD linije za 2017. godinu – 43-inčni ...