Home » Filmovi » Za potrebe snimanja filma Interstellar, Nolan montirao IMAX kameru na avion

Za potrebe snimanja filma Interstellar, Nolan montirao IMAX kameru na avion

imax-camera-learjet

Christopher Nolan voli snimati s IMAX kamerama, te njima postiže fantastične rezultate. Sjetimo se samo mnogobrojnih kadrova koji oduzimaju dah u trilogiji Viteza Tame i jasno je kako s velikim nestrpljenjem očekujemo Nolanov novi film Interstellar, a koji je također sniman glomaznim i bučnim kamerama. Fotografije koje je objavio Collider pokazuju jednu takvu kameru montiranu na sam početak Learjet aviona, što možda nije najpametniji potez s obzirom na skupocjenost i ograničeni broj takvih kamera, no ne sumnjamo da će snimke oduzimati dah.

Interstellar je film koji je nekoliko puta odgađan i čiji su detalji radnje do danas ostali tajnoviti. Sve što se o radnji zna jest da će uključivati “grupu istraživača koji će iskoristiti novootkrivenu crvotočinu kako bi zaobišli ograničenja ljudskog putovanja kroz svemir i proputovali kroz velike udaljenosti međuzvjezdanog prostora”.  Redatelj filma je svojevremeno trebao biti Steven Spielberg, no otkako je to mjesto preuzeo Nolan, čini se da Spielberg više nije povezan s projektom. U filmu će se pojaviti mnogi poznati glumci uključujući Matthewa McConaugheya, Anne Hathaway, Jessicu Chastain, Matta Damona i Michael Cainea. Interstellar u kina dolazi za nešto manje od godinu dana, 7. studenog 2014. godine.

interstellar-imax-camera-learjet-set-photo-1

Sve za sjajan kadar – montaža IMAX kamere na avion.

Izvor: Collider

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

The_Goonies_4K_gift_box

Omiljena banda The Goonies stiže na Ultra HD Blu-ray u posebnom kolekcionarskom izdanju

Ove godine je 35. obljetnica legendarnog avanturističkog filma The Goonies, a koju će Warner Bros. ...

jaws-uhd-4k

Spielbergove “Ralje” stižu na Ultra HD Blu-ray

Universal Pictures Home Entertainment će na 45. obljetnicu filma “Ralje” (Jaws) lansirati film na Ultra ...