Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Western Digital predstavio kapaciteta iznad 2TB za multimedijalne svrhe

Western Digital predstavio kapaciteta iznad 2TB za multimedijalne svrhe

Western Digital, najveći proizvođač tvrdih diskova i od nedavno vlasnik Hitachi GST-a, predstavio je nove inačice svoje linije tvrdih diskova za multimedijalne zadaće. Dostupni u kapacitetima od 2.5 i 3TB, novi WD AV-GP diskovi formata 3.5″ jamče 24/7 pouzdanost rada, nisku potrošnju energije i kapacitet dovoljan za poveliku količinu multimedijalnih sadržaja svih vrsta. Novi diskovi su u stanju zapisivati do 12 HD video programa putem SilkStream tehnologije, što ih čini idealnima ne samo za PVR/DVR zadatke, već i za mnogo ozbiljnije aktivnosti poput video nadzora. Problem u cijeloj priči postaje softver i sami uređaji u koje se ovi diskovi mogu ugraditi – što se računala tiče, Windows XP diskove veće od 2.19TB neće prepoznati, dok kod Windowsa Viste i 7 disk može biti jedino na drugom kanalu, nikako ne na primarnoj particiji. Kod multimedijalnih reproduktora (npr. Mede8er, PopCornHour ili Tvix), također postoje ograničenja u kapacitetu, te diskovi od 2TB neće funkcionirati – barem ne do softverske nadogradnje.

Iako nas proizvođači tješe raznim “zelenim” tehnologijama kojima opremaju diskove za dug i pouzdan radni vijek, pitanje sigurnosti podataka dobiva sve veći upitnik kod mnogih korisnika. Radite li vi backup? Koliko često i na koji način? Jeste li doživjeli gubitak podataka i jeste li ih uspjeli vratiti?

Više informacija: A Large Capacity Drives (WD stranica)

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

toshiba-dynadock

Toshiba dynadock – univerzalna docking stanica s podrškom za Ultra HD rezoluciju

Toshiba Europe je predstavila dynadock™ 4K – prvo Toshibino priključno rješenje koje donosi Ultra HD ...

swipe-share20

Panasonic predstavio dvostruki HD prijamnik i novu Viera Remote aplikaciju

U sklopu Panasonicove konvencije u Nici, a na kojoj su predstavljeni novi LCD i plazma ...