AndroidLG ElectronicsMobiteli i tabletiTabletiVijesti

LG predstavio nove uređaje – pametni telefon LG G2 i tablet LG G Pad 8.3

LG_G2_Medved_Kenneth_Ji_Endre_Vaitzner

Prilikom razvoja novih uređaja, LG se osim filozofijom inovativnosti vodio i željom da učeći od korisnika razvije proizvod koji će biti u potpunosti po mjeri potrošača. Kao rezultat proučavanja ponašanja potrošača, nastali su ovi uređaji koji se odlikuju brojnim prednostima kao što su ergonomski dizajn, praktične funkcije i intuitivno korisničko iskustvo.

LG G2

LG je sve tipke uređaja LG G2 smjestio na poleđinu, odnosno na mjesto gdje se pri držanju mobitela u ruci prirodno nalazi kažiprst, što ga čini prvim pametnim telefonom bez tipki na bočnim stranama kućišta. Koncept tipki na stražnjoj strani nastao je na temelju procjene korisnika prema kojoj postaje sve teže pristupiti bočnim tipkama kako uređaji postaju veći. Iskorak u dizajnu napravljen je i ugradnjom prostranog zaslona, te baterije velikog kapaciteta u tanje kućište. LG-eva inovativna tehnologija Dual Routing smanjila je okvir telefona na tek 2,65 mm na bočnim rubovima, te tako omogućila veći zaslon nego što to imaju drugi telefoni istih dimenzija. Povećanje kapaciteta baterije došlo kao logičan potez budući da baterija jedna od osjetljivih stavki kod pametnih telefona, budući da potrošači žele pametni telefon kojeg će moći cijeli dan aktivno koristiti bez da moraju strahovati da će se baterija prebrzo isprazniti. Dizajn je minimalistički i praktični, uz novitet tipki na poleđini telefona. U LG-u se nadaju da će ova ergonomska i tehnička poboljšanja smanjiti rizik od ispadanja telefona iz ruke, te posljedično njegova oštećenja.

LGG22Hardverske značajke su vrlo impresivne. LG G2 pokreće najnapredniji četverojezgreni mobilni procesor Qualcomm® Snapdragon™ 800 takta 2,3 GHz, dok je za grafičke prikaze zaslužan grafički procesor AdrenoTM 330. Full HD IPS zaslon veličine 5,2 inča, smješten u kućište širine 2,7 inča, dolazi s razlučivošću od 423 ppi za jasne prikaze visoke svjetline čak i na jakoj sunčevoj svjetlosti. Kako bi smanjio potrošnju energije zaslona, LG G2 koristi Graphic RAM (GRAM) koji smanjuje potrošnju energije zaslona za do 26 posto pri nepomičnim prikazima, te produžuje korištenje uređaja za oko 10 posto. Tako je, uz bateriju od 3.000 mAh, LG G2 više nego spreman za cjelodnevni rad.

LG G2 u tankom kućištu krije kameru od 13 MP s optičkim stabilizatorom slike (tehnologijom Optical Image Stabilizer – OIS). Ova tehnologija sprečava zamućivanje nastalo uslijed pomicanja ruke korisnika ili snimanja objekata u pokretu te tako osigurava jasnije, svjetlije i oštrije slike, čak i pri snimanju u mračnom okruženju. LG G2 dolazi sa značajkama kao što su Super Resolution i Multipoint AF koje osiguravaju izvrsno fokusiranje, baš kao digitalni fotoaparati. Kamera uređaja LG G2 snima i Full HD videozapise od čak 60 fps.

LGG2_1Ovo je prvi pametni telefon na tržištu koji dolazi s 24-bitnom reprodukcijom Hi-Fi zvuka od 192 kHz za studijsku kvalitetu, daleko superiorniju od CD-a. Tu je i značajka Audio Zoom koja korisniku omogućava fokusiranje na zvuk koji želi čuti. Tako se, uz zumiranje slike pri snimanju videa, naglašava i zvuk povezan s uvećanim područjem, a ova se značajka može koristiti i pri reprodukciji videozapisa.

Osim navedenih, LG G2 donosi i neke značajke kojima se dodatno nastoji poboljšati korisničko iskustvo, a slične značajke nalazimo i kod konkurentskih premium mobilnih uređaja. Tako se zaslon uređaja LG G2 uz značajku KnockON može uključiti dvostrukim tapkanjem, dok Answer Me omogućava smanjivanje glasnoće zvona nakon uzimanja uređaja u ruku te automatsko javljanje na poziv približavanjem telefona uhu.  Plug & Pop značajka preporučuje opcije ili mogućnosti pri priključivanju slušalica ili USB kabela, te Text Link uz koji je informacije uključene u tekst SMS-a jednostavno odabrati i pohraniti u podsjetnik ili kalendar, te pretraživati na karti ili internetu. QuickRemote pretvara LG G2 u daljinski upravljač koji se može prilagoditi za rad s više uređaja, QSlide čini multitasking još praktičnijim otvaranjem dvaju dodatnih prozora na vrhu glavnog zaslona, a Slide Aside omogućava povlačenje aktivnih aplikacija na stranu zaslona trima prstima. Tu su i značajke Clip Tray koji u međuspremnik poput onog na osobnom računalu može kopirati, pohraniti i zalijepiti do 20 stavki kao što su internetske stranice, te Capture Plus koji pohranjuje cjelokupnu internetsku stranicu. LG G2 dolazi sa značajkom Guest Mode koja štiti privatnost vlasnika prikazivanjem samo unaprijed odabranih aplikacija kad netko pristupi uređaju sa sekundarnim uzorkom za otključavanje.

Pametni telefon LG G2 na hrvatsko tržište stiže tijekom sljedećeg tjedna, a najprije će se moći nabaviti u Vip ponudi. Nakon toga će biti dostupan i u ponudi drugih operatera.

LG G Pad 8.3

Zeljko-Gabud_LG-Hrvatska

U Zagrebu je predstavljen još jedan uređaj u okviru premium serije G – tablet LG G Pad 8.3. Riječ je o prvom uređaju u klasi tableta dijagonale 8 inča koji dolazi s Full HD zaslonom. Usprkos velikom 8,3-inčnom zaslonu, tanko i elegantno kućište luksuznog dizajna i širine tek 126,5 mm pruža udobnost čak i pri korištenju jednom rukom. Ovakva kompaktna prenosivost rezultat je preferencija korisnika kad je riječ o optimalnoj veličini tableta. Isto tako, iako težak tek 338 g, LG G Pad 8.3 ima snažnu bateriju od 4.600 mAh za dugotrajnu uporabu.

Opremljen je WUXGA (Widescreen Ultra Extended Graphics Array) zaslonom razlučivosti 1920×1200 (s 273 ppi), većom od one standardnog Full HD zaslona, a tu je i četverojezgreni Qualcommov procesor Snapdragon™ 600 takta 1,7 GHz koji unapređuje iskustvo snažnim performansama. LG G Pad 8.3 dolazi s brojnim značajkama korisničkog iskustva kao što su QSlide i Slide Aside, ali i onima koje osiguravaju jednostavnu povezivost poput QPair.

GPad

Optimus LII

Na kraju treba spomenuti i seriju L II koja nastavlja popularnost uređaja izvorne L-serije, a koja uključuje četiri nova elementa dizajna: Seamless Layout, Laser Cut Contour, Radiant Rear Design i Smart LED Lighting. Korisničko je iskustvo kod serije Optimus L II poboljšano uz IPS zaslone visoke razlučivosti i baterije povećanog kapaciteta, a tu je i prošireni set praktičnih značajki, uključujući i one jedinstvene za LG-eve pametne telefone – QuickMemo, Quick Button i Safety Care.

Predstavljeni uređaji ostavljaju odličan dojam u pogledu svojih tehničkih performansi i elegantnog dizajna, no ostaje za vidjeti kako će se nositi u borbi sa top modelima konkurentskih marki. Zasigurno mnogo toga ovisi o tome kako će korisnici prihvatiti iskorake u dizajnu (tipke na poleđini), te hoće li baterija zaista opravdati očekivanja. Sve će biti jasnije u narednim tjednima kada bi se svi ovi uređaji trebali naći u prodavaonicama i kada bi im trebale biti poznate maloprodajne cijene.

Izvor: LG PR

 

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Kupio bih LG G2, kao što sam imao ranije namjeru kupiti LG G PRO. Međutim, problem kod LG-a je taj da od predstavljanja uređaja do pojavljivanja na tržištu proteknu mjeseci (LG G PRO se ovdje nije nikada niti pojavio u prodaji), pa dok taj njihov predstavljeni vrhunski uređaj stigne na tržište, više i nije vrhunski. Nikako da neke stvari nauče od konkurencije. Samsung je nakon predstavljanja LG G2 predstavio Note 3 i već je na tržištu, te ću ga i kupiti. Da se LG G2 pojavio ranije, kupio bih njega. Kupci nemaju strpljenja čekati mjesecima da se predstavljeni uređaj pojavi na tržištu, a osim toga, tada je već i zastario.

    1. Ne znam je li to slučaj i vani, ali očito da kompanija manje pažnje usmjerava na naše tržište. Zato toliko modeli i kasne kod nas, a isti problem je i s televizorima…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!