Audio-video uređajiPhilipsVijesti

Philipsov prvi monitor s 5K rezolucijom i PerfectKolor tehnologijom

philips-5k-monitor

Kao da Ultra HD rezolucija nije dovoljna, MMD, licencirani brend za Philips monitore, od travnja će na tržište lansirati svoj prvi 5K monitor. Nativne rezolucije 5120 piksela u 2880  linija, ovaj 27″ 16:9 monitor doista sasvim opravdano može nositi naziv UltraClear – posjeduje gustoću od čak 217 piksela po inču (PPI).

Za usporedbu, 24″ monitor rezolucije 1920×1200 ima PPI od 94.3, 27″ monitor rezolucije 2560×1440 108.8 PPI, a Ultra HD 27″ monitor rezolucije 3840×2160 “malih” 163 PPI. U praksi prevelika rezolucija na malom ekranu može imati i niz negativni posljedica za učinkovit rad, kao što je to pokazala recenzija LG-jevog 27MU67 UHD monitora >>

philips-5k-monitor-back

Vjerujemo da ćete ovaj monitor lakše zapamtiti po “UltraClear” i “5K” nego po njegovoj službenoj oznaci 275P4VYKEB, no to je uobičajena nomenklatura MMD-a. Ono što je bitno napomenuti jest kako se radi o monitoru s PerfectKolor tehnologijom koja znači tvornički kalibriranu sliku i pokrivanje preko 99% AdobeRGB, odnosno 100% sRGB raspona boja, te prikaz od preko milijardu boja zbog upotrebe 10-bitnog panela. U priopćenju se navodi i 12-bitna unutarnja obrada boja za još glađe i prirodnije gradacije bez posterizacije.

philips-5k-monitor-side

Monitor koristi Samsungovu PLS matricu koja je odgovor na LG Displayev IPS. U prijevodu to znači prirodne boje i zadržavanje njihove zasićenosti pri gledanju iz kutova, što je bitno kod profesionalnih monitora gdje je ujednačen prikaz od velike važnosti. Tu je i Flicker-Free tehnologija za prikaz bez titranja bez obzira na svjetlinu ekrana, što umanjuje umor tijekom dugog korištenja.

philips-5k-monitor-pivot

Monitor posjeduje USB 3.0 priključke, mogućnosti rotiranja (pivot), a uz njega dolazi i web kamera.

Cijena i dostupnost:

Philips 275P4VYKEB će biti dostupan od mjeseca travnja po cijeni od 15.500,00 kn (uključen PDV).

Više na Philipsovoj stranici >>

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!