Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Sonyjev Ultra HD media player i Video Unlimited 4K servis bez poznatog datuma dolaska u Europu

Sonyjev Ultra HD media player i Video Unlimited 4K servis bez poznatog datuma dolaska u Europu

sony-FMP-X1-600

Čini se kako će do daljnjeg Sonyjev FMP-X1 Ultra HD multimedijalni reproduktor zajedno s Video Unlimited 4K servisom za iznajmljivanje i kupovinu Ultra HD filmova biti dostupan samo za tržište SAD-a, doznao je What Hifi od Sonyjevog predstavnika Paula Gylesa tijekom teniskog turnira u Wimbledonu. Iako konkretan razlog nije naveden, pretpostavlja se kako su nedostatak interesa među potrošačima, manjak potrebne infrastrukture i licenciranje sadržaja prepreke zbog kojih Sonyjev uređaj i usluga do daljnjeg neće biti dostupni u Europi.

U Hrvatskoj se već mogu kupiti Sonyjevi Ultra HD televizori koji ekskluzivno bi mogli raditi sa Sonyjevim Ultra HD uređajem, no s obzirom na dostupnost sadržaja i visoke cijene (55″ model ima cijenu od 35.999,00 kn), sumnjamo da će mnoge ova vijest potresti. Osim toga, s obzirom na cijenu, PlayStation 4 konzola koja dolazi krajem godine djeluje kao bolji izbor jer osim što će moći reproducirati Ultra HD sadržaje, omogućiti će pristup širokom rasponu ostalih multimedijalnih sadržaja i – igara u 4K rezoluciji. Ultra HD kao novi standard koji donosi četiri puta veću rezoluciju od Full HD-a i širi raspon boja, korisnici će u narednom periodu eventualno viđati na Mastered in 4K Blu-ray filmovima, a koji se mogu gledati na “običnim” HD televizorima i Blu-ray reproduktorima.

Izvor: HDTVtest

 

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

good-bad-ugly-4k-bluray2

Dobar, Loš i Zao stižu na 4K Ultra HD Blu-ray

Kino Lorber je objavio kako će izdati legendarni vestern Dobar, Loš i Zao (The Good, ...

TCL 55EP680 na testu – Dolby Vision i HDR10+ podrška zaokružena Android TV 9 platformom

Na test smo dobili TCL-ov novi model televizora koji se pojavio na našem tržištu. Radi ...