Home » Vijesti » 4K Ultra HD » Premijera Ultra HD televizora i monitora iz Samsunga na IFA sajmu 2013

Premijera Ultra HD televizora i monitora iz Samsunga na IFA sajmu 2013

 samsung-4ktv-ifa2012-header

Nakon što je prošle godine pokazao prototip svojeg prvog Ultra HD zaslona čija je dijagonala od 70″ bila manja od konkurentnih rješenja veličine 84″, Samsung na ovogodišnjem IFA sajmu proširuje svoju Ultra HD ponudu s dva nova modela. Publici će biti predstavljeni 98-inčni i Ultra HD televizor i 31.5-inčni Ultra HD monitor. Dok prvi cilja na pozicioniranje u sustavima kućnog kina, novi Ultra HD monitor će biti namijenjen profesionalnim korisnicima, što potvrđuje podrška za kalibraciju i prekrivanje 99% Adobe RGB spektra.

98-inčni UHD zaslon velikog formata

Samsungov 98-inčni UHD zaslon velikog formata najveći je na tržištu i pruža četiri puta veću rezoluciju od Full HD zaslona dostupnih na tržištu. Rezultat su iznimno realistična kvaliteta slike i prikazi detalja.

98-inčni UHD LFD može se postaviti okomito kako bi se dobio veći zaslon za vrhunsko iskustvo gledanja. Na primjer, na sajmu IFA 2013 Samsung će složiti velike video zidove u veličini od 171 inča – otprilike veličine putničkog automobila – spajanjem tri okomito postavljena UHD LFD zaslona jednog do drugoga. Posjetitelji će moći doživjeti visoku kvalitetu slike koja je 12 puta veća od razlučivosti Full HD zaslona.

31.5-inčni UHD monitor

Osim toga, Samsung će također predstaviti i svoj prvi 31,5-inčni UHD monitor na sajmu IFA 2013. Monitor je odgovor na trend povećanja veličina monitora i odlikuje se najvećim zaslonom među Samsungovim monitorima.

S 8,3 milijuna piksela, 31,5-inčni UHD monitor ima četiri puta više piksela od full HD zaslona (2,07 milijuna piksela) i pruža nevjerojatno realan prikaz visoke rezolucije.

Monitor također podržava kalibraciju. Temeljita inspekcija radi se dijeljenjem zaslona u 25 sekcija za provjeru vrijednosti boja. Kalibracija je također moguća putem zasebnog softvera  za prilagodbu boja. Osim toga, na ovom monitoru boje su bogatije i punije od postojećih monitora, budući da  prikazuje milijardu boja i podržava 99 posto Adobe RGB spektra boja.

samsung-85-ultra-hd-ces

Samsungov 84″ Ultra HD LCD televizor predstavljen na CES-u 2013., danas se može kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od 265.000,00 kn

IFA 2013 sajam će se održati od 6. – 11. rujna održati u Berlinu, a na kojem također očekujemo premijeru mnogih drugih Ultra HD televizora i monitora.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*