Home » Vijesti » Honeywell predstavio HDMI na CAT5 pretvarač

Honeywell predstavio HDMI na CAT5 pretvarač

HDMI CAT5 konverterPrepoznavši broj kućanstava sa predinstaliranim mrežnim kablovima, Honeywell je predstavionovi HDMI na CAT5 pretvarač koji omogućava da audio/video materijal HD kvalitete putuje velikim udaljenostima putem ekonomičnog CAT5e ili CAT6 kabla.

Pretvarač funkcionira za HDMI, HDT, 480p, 720p, 1080i i 1080p. Također, konverter je u potpunosti kompatibilan s DVI-jem, te podržava VGA, SVGA, XGA, SXGA i UXGA rezolucije. Ovo je odlično rješenje i rado bih ga vidio raspoloživog u trgovini kada poželim provući 40 metara HDMI kabla za svoje kućno kino. Dobro je poznato da su HDMI kablovi skupi, posebno oni kvalitetniji, a na 40 metara radi se o izdatku i o više tisuća kuna.

Konverter se sastoji od napajanja, jedinice za prijenos, te prijemnika, a koji su zajedno integrirani u jednu Decora zidnu utičnicu. Na kraju izvora, jedinica za prijenos transkodira HDMI signale preko dva CAT5/6 kabela. Signal kvalitete 1080p može putovati do 38 metara na CAT5e kabelu, odnosno do 60 metara na CAT6 kabelu. Na drugom kraju, vanjski napajan prijemnik transkodira signal natrag u HDMI. Ugrađena CURxE Light tehnologija automatski ispravlja koruptirane EDID ili HDCP podatke koji mogu nastati zbog kapacitivnih problema, te verificira Hot Plug Detect, 5V, EDID i HDCP pripravnost za najvišu kvalitetu reprodukcije.

Izvor: legitreviews.com

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*