Vijesti

Video: Koliko je realističan prikaz na LG-jevom ultraširokom monitoru?

lg-stage-fright

HD Televizija je testirala LG-jev ultraširoki LCD 29EA93 monitor na klasičan način, no sam proizvođač je odlučio odraditi test na sasvim drugi način i daleko od laboratorijskih uvjeta – u muškom WC-u!

LG je objavio Stage Fright – So Real It’s Scary 2 – nastavak prošlogodišnjeg popularnog viralnog videa So Real It’s Scary u kojem skrivene kamere snimaju ljude u dizalu dok monitori stvaraju privid poda koji se urušava. Nastavak, čija se radnja odvija u muškom WC-u, kao i original postavlja pitanje – koliko su slike na LG-evom IPS monitoru stvarne? Kako bi dokazao vrhunsku kvalitetu slike IPS panela, LG je ovaj put “angažirao” svoj IPS UltraWide monitor omjera stranica 21:9.

„Svaka zapanjena reakcija u videu Stage Fright – So Real It’s Scary 2 služi kao potvrda da LG-eva izvanredna IPS kvaliteta slike može zavarati ljudsko oko. Uz živopisne, vjerne boje i iznimnu jasnoću pokreta, naši IPS monitori pružaju uistinu zadivljujuće i uranjajuće iskustvo gledanja“, rekao je Kwon Il-geun, potpredsjednik poslovne jedinice IT u LG Electonicsu.

U režiji LG-evog ureda za zemlje Beneluksa, video pomoću skrivenih kamera ispituje teoriju po kojoj muškarci ne mogu obaviti malu nuždu dok ih netko gleda. U video isječku LG je instalirao svoje IPS UltraWide monitore omjera stranica 21:9 iznad pisoara. I dok se muškarci koji ništa ne sumnjaju pokušavaju „olakšati“, pred njima se pojavljuju lica prekrasnih žena. Dokazujući koliko je slika na LG-evom IPS monitoru stvarna, nekoliko njih susreće se s problemom „stidljivog mjehura“ jer zaista vjeruju da ih se promatra. Isječak je u sklopu istraživanja prije objavljivanja pogledalo 600 sudionika koji su ga svrstali u 5 posto najboljih viralnih videa koji su im pokazani.

LG predvodi tržište monitora nove generacije superiornom IPS tehnologijom prikaza i kreativnim dizajnom. Kao što se može vidjeti u videu Stage Fright – So Real It’s Scary 2, LG-ev IPS UltraWide monitor omjera stranica 21:9 donosi zapanjujuće stvarnu sliku na zaslonu koji je značajno širi od uobičajenog modela omjera 16:9. Ovaj je monitor svestran i moćan, a pruža mogućnosti za multitasking uz značajke 4-Screen Split i Dual-link Up. LG-ev IPS UltraWide monitor omjera stranica 21:9 prikazuje više od 99 posto sRGB prostora boja te osigurava najživopisnije i najvjernije boje te nevjerojatnu jasnoću slike. Ovaj LG-ev monitor, prvi koji korisnicima nudi omjer prikaza 21:9 poput onog u kinu, idealan je za uranjajuća iskustva igranja igara i gledanja filmova.

Ranije ove godine, LG-ev IPS UltraWide monitor omjera stranica 21:9 primio je nagradu iF design što potvrđuje njegov atraktivan izgled te naprednu tehnologiju prikaza.

Stage Fright – So Real It’s Scary 2

 

So Real It’s Scary – prvi video

Senzacionalni viralni video iz 2012. So Real It’s Scary počinje s timom radnika koji postavljaju LG-eve IPS monitore na pod dizala. Kada je sve postavljeno, skrivene kamere snimaju ljude u dizalu dok monitori stvaraju privid poda koji se urušava. Dovoljno uvjerljiva da bi šokirala i uplašila, ova situacija demonstrira vjernost slike koju stvara LG-eva IPS tehnologija. U nekoliko dana, ovaj su videozapis na YouTubeu vidjeli milijuni iz cijelog svijeta, a danas bilježi preko 18,5 milijuna pogleda.

 

Izvor: LG

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!