Audio-video uređajiPanasonicVijesti

Panasonic razmatra nove strategije rasta i moguće povlačenje sa tržišta plazmi

Panasonic-plasma-TVs

Pojavile su se vijesti u javnosti koje kažu da je japanska korporacija Panasonic sve bliže odluci o povlačenju sa tržišta plazma televizora. Takvo razmišljanje je dio politike smanjivanja obujma televizijskog posla koju Panasonic namjerava provesti tijekom naredne tri godine, počevši od sljedeće fiskalne godine.

Ovaj proizvođač potrošačke elektronike koji se nalazi u problemima, već je prodavao imovinu, uključujući nekretnine kako bi ojačao svoju financijsku poziciju. Procjenjuje se da će Panasonic, koji je od TV industrije u razdoblju 2009-2010. godine zaradio više od 6.9 milijardi funti tijekom vrhunca poslovanja, zarađivati manje od polovice tog iznosa u razdoblju 2015-2016. godine.

Glasnogovornik iz Panasonica je izjavio: “Razmatramo mnogobrojne opcije vezane uz naš posao proizvodnje televizora, no još ništa nismo odlučili”.

Panasonic planira 2014. godine prestati s proizvodnjom plazma televizora u svojoj glavnoj tvornici Amagaskai i zapadnom Japanu. Japanski proizvođač je već zaustavio razvoj plazma televizora, procjenjujući da je razvoj plazma i LCD modela televizora neučinkovit, pogotovo u Japanu gdje se tržište flat televizora smanjuje.

Vrlo brzo nakon pojave ove vijesti u javnosti stigao je odgovor iz Panasonica:

” Sadržaj nedavne objave o našem Plasma Display Panel (PDP) poslovanju nije službeno priopćenje iz Panasonica.

Vezano uz naše PDP poslovanje, Panasonic će i dalje nastaviti isporučivati proizvode koji dodaju vrijednost, predstavljajući korisnicima nove načine uživanja u televizorima. To uključuje korištenje prednosti PDP značajki poput funkcije touch pen kao i prednosti velikog ekrana i visoke kvalitete slike. Osim toga, proizvodima kao što je Interactive Plasma Display povećavamo prilike za širenje plazma televizora i na poslovnom, B2B tržištu.

Vezano uz strategiju rasta, razmatramo širok raspon opcija, no još ništa nije odlučeno. Kada je riječ o novim proizvodima, u 2013. godini će Panasonic nastaviti sa lokalnim događanjima predstavljanja novih proizvoda širom svijeta. Panasonic jača globalno poslovanje, s ciljem prodaje proizvoda koji posjeduju dodanu vrijednost, bolji dizajn i veću kvalitetu slike, te koji zadovoljavaju potrebe potrošača širom svijeta. Neće biti promjena u usluzi podrške za PDP televizore i naši partneri se ne trebaju brinuti oko nastavka prodaje Panasonic PDP televizora.”

Izvori: Reuters
FlatpanelsHD

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!