Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Panasonic razmatra nove strategije rasta i moguće povlačenje sa tržišta plazmi

Panasonic razmatra nove strategije rasta i moguće povlačenje sa tržišta plazmi

Panasonic-plasma-TVs

Pojavile su se vijesti u javnosti koje kažu da je japanska korporacija Panasonic sve bliže odluci o povlačenju sa tržišta plazma televizora. Takvo razmišljanje je dio politike smanjivanja obujma televizijskog posla koju Panasonic namjerava provesti tijekom naredne tri godine, počevši od sljedeće fiskalne godine.

Ovaj proizvođač potrošačke elektronike koji se nalazi u problemima, već je prodavao imovinu, uključujući nekretnine kako bi ojačao svoju financijsku poziciju. Procjenjuje se da će Panasonic, koji je od TV industrije u razdoblju 2009-2010. godine zaradio više od 6.9 milijardi funti tijekom vrhunca poslovanja, zarađivati manje od polovice tog iznosa u razdoblju 2015-2016. godine.

Glasnogovornik iz Panasonica je izjavio: “Razmatramo mnogobrojne opcije vezane uz naš posao proizvodnje televizora, no još ništa nismo odlučili”.

Panasonic planira 2014. godine prestati s proizvodnjom plazma televizora u svojoj glavnoj tvornici Amagaskai i zapadnom Japanu. Japanski proizvođač je već zaustavio razvoj plazma televizora, procjenjujući da je razvoj plazma i LCD modela televizora neučinkovit, pogotovo u Japanu gdje se tržište flat televizora smanjuje.

Vrlo brzo nakon pojave ove vijesti u javnosti stigao je odgovor iz Panasonica:

” Sadržaj nedavne objave o našem Plasma Display Panel (PDP) poslovanju nije službeno priopćenje iz Panasonica.

Vezano uz naše PDP poslovanje, Panasonic će i dalje nastaviti isporučivati proizvode koji dodaju vrijednost, predstavljajući korisnicima nove načine uživanja u televizorima. To uključuje korištenje prednosti PDP značajki poput funkcije touch pen kao i prednosti velikog ekrana i visoke kvalitete slike. Osim toga, proizvodima kao što je Interactive Plasma Display povećavamo prilike za širenje plazma televizora i na poslovnom, B2B tržištu.

Vezano uz strategiju rasta, razmatramo širok raspon opcija, no još ništa nije odlučeno. Kada je riječ o novim proizvodima, u 2013. godini će Panasonic nastaviti sa lokalnim događanjima predstavljanja novih proizvoda širom svijeta. Panasonic jača globalno poslovanje, s ciljem prodaje proizvoda koji posjeduju dodanu vrijednost, bolji dizajn i veću kvalitetu slike, te koji zadovoljavaju potrebe potrošača širom svijeta. Neće biti promjena u usluzi podrške za PDP televizore i naši partneri se ne trebaju brinuti oko nastavka prodaje Panasonic PDP televizora.”

Izvori: Reuters
FlatpanelsHD

About Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*