Audio-video uređajiPlazmaTelevizori i monitori

HD Guru test [plazma]: Pioneer Pro-111FD i Panasonic TH-50PZ850U [127 cm]

Pioneer plasma

Gary Merson, poznatiji kao HD Guru, pravi je stručnjak za HDTV opremu, a isti potpisuje listu deset najvećih laži i prijevara vezanih uz HD, a koju smo nedavno objavili i koja je naišla na dobar odaziv čitatelja. Merson nije nimalo lošiji niti kada se radi o recenzijama televizora, pa je tako na njegovim stranicama osvanuo usporedni test dvije 50-inčne plazme – Pioneer Pro-111FD i Panasonic TH-50PZ850U. Sve su oči uperene u Pioneer-ov model koji je 9. generacija plazmi ovog proizvođača, no ne treba niti u startu odbaciti Panasonic koji je ipak oko 1500 dolara povoljniji.

Slijedi prijevod uvodnog dijela recenzije:

Mnogi su recenzenti, pa tako i HD Guru™, ocijenili Pioneerove Kuro plazme iz 2007. godine najboljima u kategoriji. Modeli za 2008. godinu su se napokon počeli distrubuirati po trgovinama, pa se opravdano postavlja pitanje jesu li jednako dobre kao i prošlogodišnje, odnosno, jesu li bolje?

Prema Pioneerovoj objavi za medije, sve plazme za 2008. godinu, uključujući i testirani PRO-111FD, ELITE HDTV liniju, sadrže značajna poboljšanja i izmjene u specifikacijama, uključujući još dublju crnu boju, općenito dublje boje, novi grafički izbornik, 20% manju debljinu i novi daljinski upravljač. Stepenicu više nudi ELITE serija koja nudi dodatne kontrole uključujući podešenje sive boje, drugačiji anti-refleksijski filter, još profinjeniji dizajn i produljeno jamstvo.

Kao i inače, proces evaluacije proizvoda kod HD Gurua počinje nakon optimizacija korisničkih opcija. Svi testovi i dobivene slike su dobivene u “Pure” modu zato što nudi najprecizniju reprodukciju.

Pouzdajući se u eksterni senzor ugrađen na rubu zaslona, novi “OPTIMUM” izbor automatski podešava kvalitetu slike i svjetlinu slike kao i boje ovisno o osvjetljenju prostorije. HD Guru ističe kako nikada nije bio fan ovakvih senzora zato što se postavke slike konstantno mijenjaju ovisno o promjenama u osvjetljenju sobe, te preferira ručne postavke za dnevno i noćno gledanje. Tu je još pet različitih modova – “STANDARD”, “GAME”, “SPORT”, “MOVIE”, te “PERFORMANSE” (za jako osvjetljene sobe, prema korisničkim uputama).

Nastavak recenzije pročitajte na stranicama HD Gurua.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!