Digitalna televizijaVijesti

Vipnet preuzeo satelitsku televiziju Digi TV Hrvatska

Mladen-Pejkovic_Marcel-Popa

Preuzimanjem Digi TV Hrvatska, jednog od vodećih pružatelja usluga satelitske televizije u Hrvatskoj, Vipnetove televizijske usluge dostupne su na teritoriju cijele zemlje.

Zagreb, 12. ožujka, 2013. – Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, član Uprave Vipneta za financije te Marcel Popa, generalni direktor Digi Sat d.o.o. i ovlašteni predstavnik RCS & RDS, potpisali su ugovor kojim Vipnet stječe 100 posto vlasništva u tvrtki Digi satelitska televizija d.o.o. Dosadašnji vlasnik hrvatskog Digi TV-a bila je rumunjska grupacija RCS & RDS koja posluje u 6 zemalja jugoistočne Europe.

Digi TV jedan je od prvih pružatelja usluga digitalne televizije na hrvatskom tržištu, koji je s radom počeo u studenom 2006. godine te pruža isključivo uslugu satelitske televizije korištenjem tehnologije Direct to Home (DTH). Digi TV ima 36 zaposlenih, a ukupni prihodi su u 2012. godini iznosili 14,7 milijuna kuna. Vipnet ovim preuzimanjem osnažuje pretpostavke za ponudu konvergentnih komunikacijskih i TV usluga te je ovo završni korak u procesu transformacije Vipneta u kompaniju koja nudi kompletna komunikacijska rješenja i superiorno korisničko iskustvo na više ekrana.

Bernd Schmutterer_Mladen  Pejkovic_Marcel Popa

Trenutno Osnovni paket Digi TV-a za 45 kuna mjesečne naknade nudi 41 TV program te 24 radio programa. Prvi potez nakon preuzimanja bilo je proširenje sadržaja pa korisnici već mogu pratiti programe HTV1, HTV2, RTL2, DOMA TV te Mini TV koji je ujedno i prvi lokaliziran dječji TV kanal s crtanim filmovima na Digi TV platformi. Do kraja 2013. planirano je dodatno sadržajno unaprjeđenje paketa. Digi TV će biti integriran u Vipnet, a satelitska televizija postat će standardni dio ponude usluga pod Vip brandom.

Izvor: Vipnet PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!