Vijesti

Šesta po redu MAXtv Filmomanija održava se od 20. do 30. rujna ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol

Filmomanija-6

Šesta po redu MAXtv Filmomanija – revija dobrog filma ove se godine održava ekskluzivno u kinu Cineplexx Centar Kaptol u razdoblju od 20. do 30. rujna. Tijekom punih 11 dana revije bit će prikazano sveukupno dvadeset i tri filma, a ono što ovu reviju čini uvjerljivo najjačom do sada je svakako činjenica da će na njoj gledatelji imati priliku vidjeti pobjednike sva tri najznačajnija međunarodna filmska festivala: Ljubav (r. Michael Haneke) – pobjednik Cannesa, Cezar mora umrijeti (r. braća Taviani) – pobjednik Berlina i  Faust (r. Aleksandr Sokurov) – pobjednik Venecije.

Ovogodišnja MAXtv Filmomanija donosi pravu all-star redateljsku postavu, budući će se između ostalih prikazati i novi filmovi Kena Loacha (Danak anđelima – dobitnik nagrade žirija na ovogodišnjem Canneskom festivalu), Francisa Forda Coppole (Između svjetova), Jacquesa Audiarda (Hrđa i kost s Marion Cotillard u glavnoj ulozi) , Todda Solondza (Tajni adut), Istvana Szaba (Vrata s Helen Mirren u glavnoj ulozi), Jonathana Demmea (Putovanja Neila Younga) i mnogih drugih.

Dva puta nominiran za glumačkog Oscara, Ralph Fiennes, prošle se godine predstavio publici svojim redateljskim debijem – filmom Koriolan koji je također jedan od dragulja ovogodišnje MAXtv Filmomanije 6. Uz njega svakako treba spomenuti i pobjednika Pulskog filmskog festivala te dobitnika nagrade za najboljeg debitanta – film Pismo ćaći redatelja Damira Čučića. Ljubitelji kvalitetne glazbe također će doći na svoje, jer se u sklopu revije prikazuje i glazbeni dokumentarni film Putovanja Neila Younga hvaljenog redatelja Jonathana Demmea.

Već tradicionalno, projekcije filmova održavat će se svakoga dana u razdoblju od 20. do 30. rujna s početkom u 16:00, 19:00 i 21:00 sati. Više informacija o filmovima, raspored projekcija i rezervacije ulaznica su dostupne na službenoj stranici revije: www.filmomanija.hr, te na službenoj stranici kina: www.cineplexx.hr.

Službeni plakat

MAXtv-Filmomanija-6

Kompletan popis filmova revije MAXtv Filmomanija 6:

7 dana u Havani / 7 dias en la Habana – Benicio Del Toro, Pablo Trapero, Gaspar Noé, Laurent Cantet, Julio Medem, Elia Suleiman i Juan Carlos Tabío

Celeste i Jesse zauvijek / Celeste and Jesse Forever – Lee Toland Krieger

Cezar mora umrijeti / Cesare deve morire – braća Taviani

Danak anđelima / The Angel’s Share – Ken Loach

Djevojke u nevolji / Damsels in Distress – Whit Stillman

Elles / Elles – Malgorzata Szumowska

Faust / Faust – Aleksandr Sokurov

Fusnota / Hearat Shulayim – Joseph Cedar

Hrđa i kost / De Rouille Et D’os – Jacques Audiard

Između svjetova / Twixt – Francis Ford Coppola

Koriolan / Coriolanus – Ralph Fiennes

Ljubav / Amour – Michael Haneke

Ovo mora biti pravo mjesto / This Must Be the Place – Paolo Sorrentino

Pismo ćaći – Damir Čučić

Putovanja Neila Younga / Neil Young Journeys – Jonathan Demme

Robot i Frank / Robot & Frank – Jake Schreier

Sestra / L’Enfant D’en Haut – Ursula Meier

Sveti motori / Holy Motors – Leos Carax

Tabu / Tabu – Miguel Gomes

Tajni adut / Dark Horse – Todd Solondz

Vrata / The Door – István Szabó

Vrisak iz druge sobe / Babycall – Pål Sletaune

Žena iz petog okruga / La Femme Du Veme – Pawel Pawlikowski

Izvor: Continental Film PR

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!