Sony (Japan)Vijesti

Predsjednik Sonyja Sir Howard Stringer odlazi u mirovinu

Sir-Howard-Stringer-Kazuo-Hirai

Sir Howard Stringer, biznismen rodom iz Walesa, 2005. godine je postao prvi stranac na mjestu izvršnog direktora u Sonyju, a tu poziciju je napustio prošle godine.

Za vrijeme njegova predsjedavanja, Sony je prolazio kroz težak period jer je trajalo restruktutiranje i rezanje troškova u kompaniji te istovremena borba za držanje koraka s markama poput Samsunga i Apple-a.

Sir Howard Stinger je star 71 godinu od čega je 15 godina proveo u Sonyju, nakon 30-godišnje karijere u američkoj televizijskoj kući CBS. U SAD se preselio 60-tih godina prošlog stoljeća te stekao dvojno državljanstvo SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva. Titulu viteza je dobio 2000. godine.

Odluku o umirovljenju je objavio u petak tijekom svog govora Japanskoj zajednici u New Yorku.

“Za mene se otvara novi svijet..svijet koji mi omogućuje da provedem u djelo svoj plan povlačenja iz Sonyja, što se može očekivati kasnije ove godine. To će mi omogućiti da krenem dalje i iskoristim nove prilike koje su mi se nedavno ukazale“, izjavio je Sir Howard Stringer.

Očekuje se da će formalno odstupiti sa pozicije na godišnjem sastanku dioničara u lipnju.

Rekordni gubici

U travnju prošle godine Sir Howard Stinger je predao ulogu izvršnog direktora dugogodišnjem šefu Sonyjevog odjela za video igre Kazuou Hiraiju. Hirai hvali Sir Howardovu “nepokolebljivu predanost liderstvu“. No, bilo je i onih koji su sumnjali u rad Sir Howarda tijekom perioda rekordnih gubitaka ovog poduzeća koje proizvodi televizore, digitalne kamere i PlayStation konzole. Sony je izgubio mnogo novca tijekom protekle četiri godine i u razdoblju od 2011. do 2012. godine akumilirao najveći gubitak u povijesti ove kompanije. Sir Howard je 2009. godine bio inicijator trogodišnjeg plana za preokret negativnih trendova, obećavši reformu poslovanja i bolju međusobnu suradnju različitih odjela poduzeća. To je rezultiralo tisućama otkaza i napuštanjem neprofitabilnih projekata. Njegov nasljednik, g. Hirai slijedi sličnu strategiju, iako temeljni odjel poduzeća, onaj koji proizvodi televizore i dalje stvara gubitke.

Izvor: BBC News

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!