3DAudio-video uređajiStudijeVijesti

Potražnja za 3D televizorima opada na tržištu potrošača

3DTV-Avengers

Unatoč impresivnom uspjehu Marvelovih “Osvetnika” u 3D-u, industrija ne bi smjela puno očekivati od potrošača kad je riječ o 3D televizorima, ističe novo izvješće Park Associates tvrtke za istraživanje tržišta.

Od ukupnog box office prihoda “Osvetnika” u prvom vikendu, 52% čini prihod od skupih 3D karata (uključujući IMAX), izjavio je Disney. Međutim, Park Associates naglašava da to neće značajno povećati interes potrošača kad je riječ o 3D televizorima.

U korist tome, Samsung je izjavio da će 3D televizori u Hrvatskoj činiti 30% od ukupne prodaje televizora u 2012., a pametni televizori 60%.

Trenutno, pozitivne kritike dolaze od potrošača koji su vlasnici 3D televizora, te zahvaljujući porastu 3D sadržaja, posebno 3D Blu-ray sadržaja, trodimenzionalna tehnologija će se održati na životu.

Parksova anketa koja uključuje 600 3DTV vlasnika, donosi sljedeće zaključke:

  • 65% želi veći pristup 3D Blu-ray filmovima
  • 49% želi više 3D TV programa
  • 46% želi više 3D sportskih TV programa
  • 45% želi više 3D video igara

Sve u svemu, 56% ispitanika je bilo „vrlo zadovoljno“ sa 3DTV opcijama, koje koriste barem jednom mjesečno.

„Industrija mora prestati uspoređivati 3D s HD-om, izjavio je John Barret, rukovoditelj analitike potrošača u Parks Associatesu, te nadodao: „Potrošači nikada neće gledati sve u 3D-u. Gledati će s vremena na vrijeme program u 3D-u ako je sadržaj privlačan, ali će 2D uvijek biti standard“.

Uz sve rečeno, Barrett očekuje da će “Osvetnici” ipak malo povećati interes potrošača prema 3D televizorima – s ograničenjima.

Izvor: Home Media Magazine

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Jedan komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!