Obavijesti/ostaloPitamo VasVijesti

Pitamo Vas: Jeste već pogledali Avatar?

avatar-cinema

“Avatar je nešto posve novo. To nije film u 3D tehnici, to je film u fully immersive 3D tehnici. Nikada nitko nije vidio nešto slično. Pogledao sam 25 minuta filma. Skeptična i nevjerna publika oko mene odjednom se pretvorila u uzbuđene obožavatelje koji jedva čekaju vidjeti ostatak filma. … Ovo je film o kojem će ljudi pričati i kojeg će morati vidjeti. Jer to je doživljaj koji može biti doživljen – i ponovljen – jedino u kino-dvorani. Piratstvo neće naštetiti ovom filmu jer ne možete piratizirati 3D sliku. Jednostavno ne ide.” – ovako je Robert Cargill za Hollywood.com prokomentirao svoje dojmove nakon odgledanih 25 minuta Avatar sredinom studenog. Film je od ovog četvrtka i u našim kinima, a nakon toliko najava i promocije za očekivati je da su mnogi pohrlili u kina, no je li to uistinu slučaj? Jeste li već pogledali Avatara u kinu u 3D tehnici ili ćete radije pričekati kvalitetan rip i skinuti ga s interneta, bez obzira na to što se pravi 3D za sada jedino može pogledati u kino dvoranama?

[poll id=”20″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

15 komentara

 1. pogledao sam predpremijeru ima nekoliko dana, film ima prosječnu priču ali efekti su dosad nevi?eni. čak bolji nego gospodar prstenova :)

 2. Pogledao u subotu, film je odličan ali aini mi se da gledatelji u Cinestaru su zakinuti za potpuni doživljaj 3D tehnologije kao što se to može doživjeti u IMAX 3D kinu, slika je na rubovima dosta mutna dok je prema centru platna doživljaj 3D-a potpuniji, zbog premalog platna u vidokrugu je dvorana i posjetitelji što isto tako umanjuje 3D doživljaj, svakako da je Avatar do sada nešto nevi?eno kod nas ali kako sam naveo za potpunu 3D čaroliju trebati ae pričekati neka druga vremena. :)

 3. Pogledao u četvrtak 17.12. u Rijeci.
  Veliko razočaranje.
  Pratio sam zbivanja na forumima i raznim portalimo godinu dana i očekivao nove STAR WAR -se za 21. stoljeae, ali dobio samo prosječnu priču, i efekte koji su me umorili kao rijetko koji film do sada.
  Neprestano fokusiranje na 3d titlove i hvatanje zbivanja na ekranu je očaj.Ne mislim tako brzo gledat 3d film koji nije sinhroniziran. Ono malo što mi se u filmu svidjelo izgubilo se u napadnom
  blokbasteraju. Nisam Pandoru osjetio kao stvarnost vea uglavnom kao video igru. Izuzetak je uspon po viseaim planinama koji je super.
  Inače sam ljubitelj Martixa,Aliena i District 9, sf volim.

 4. Definitivno da 3D nije na nivou IMAX kina. Što se 3D titlova tiče, nekako mi se čini da su bolje realizirani u Movieplexu jer su oštri i nešto izbačeni van u odnosu na sliku. U Cinestaru znam da su mi bili mutni pa sam zatvarao jedno oko kako bi ih mogao lijepo čitati, a onda cijeli prikaz postaje 2D…

  Volio bih Avatara pogledati u najveaem IMAX kinu u Australiji: http://www.imax.com.au/visitor_info/prices.asp . Karta je 80 kuna, neovisno o tipu projekcije…

 5. Prije 10-tak godina sam u Londonu bio u pravom 3D kinu (vjerovatno IMAX). To je bio doživljaj!!! Prikazivali su neki film o dinosaurima. Sjeaam se da su na početku vršili iskapanja kostiju, tako da sam imao osjeaaj da ae mi se oni kamenčiai u glavu zaletiti. Ko kreten sam se trudio izmaknuti!
  Danas sam pogledao avatara. Osjeaaj nije niti približan + što ove naočale poprilično zatamnjuju sliku.

 6. Gledao film. oduševljen sam svime. titlovi su isto u 3D i nikad ne smetaju trodimenzionalnosti prikaza filma. idi pa vidi.

 7. Cinestar ZG
  Prica osrednja.
  Efekti ok.
  3D efekti ok, ocekivao sam da se tehnologija pomakla malo dalje.
  Animacija osrednja, likovi jos uvijek imaju neprirodne kretnje.
  Nije mi bilo dosadno i ta skoro 3 sata su mi prosla prilicno brzo.
  Sve u svemu uzitak gledanja 4+.

 8. Htio sam pogledati Avatara u Cinestaru u Aveniemall. Htio sam iai sa suprugom i sa djetetom od 3 god i 9 mjeseci. Htio sam rezervirati karte preko interneta misleai da karta nije više od 20-ak kn. Odem na njihovu stranicu, ali ondje obavijest da nije moguae rezervirati kartu. Pogledam kontakt telefon- CIJENA: 1, 39 kn/min iz fiksne mreže. Teta veli da ne može rezervirati, da do?em ranije dva sata (sa djetetom od 3 god i 9 mjeseci). Na moje pitanje koliko košta karta odgovori mi 45 kn bez 3D naočala. Naočale su 10 kn. Znači 55 kn. Na pitanje je li tako mala djeca plaaaju kartu, odgovara da ne zna, da ae pogledati…zavlači me, supruga mi veli da prekinem, jer evo vea mi teče i treaa minuta razgovora. Teta na kraju odgovara da je cijena za sve jednaka. Poklapam. Potrošio vjerojatno preko 6 kn na telefon. Računica je da bi me izlazak sa suprugom i djetetom stajao 3×55=165 kn. Plus kokice i sok. Peko 200kn. Sve to u recesiji. I sada da budemmalo nepristojan. Inače ne psujem, ali: P**** LI IM MATERINA, DA BI LI IM P**** MATERINA POKVARENA. Film au skinuti preko interneta u 2D, a oni me nikada neae vidjeti u kinu. Moj savjet svima: Bojkot narode. To je pljačka, bez obzira na film. Iz principa ne treba iai.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!