Audio-video uređajiLG ElectronicsOLEDVijesti

LG investira 655 milijuna američkih dolara u tvornicu OLED televizora

LG-OLED-TV

Korejski div potrošačke elektronike LG, objavio je da se sprema izgraditi novo postrojenje za proizvodnju OLED TV-a u Južnoj Koreji. Projekt je nazvan “postrojenje 8G” (osma generacija tvornica) te će moći proizvesti 26 000 podloga mjesečno. Iz jedne takve podloge može se izrezati šest 55-inčnih OLED-TV panela. To znači proizvodnju od 156 000 OLED televizora mjesečno ako će iskorištenje biti stopostotno. Proizvodnja će se s vremenom povećavati.

Većina LCD panela se također proizvodi u tvornicama osme generacije.

Izgradnja novog postrojenja za proizvodnju OLED-a će započeti u prvoj četvrtini 2013. godine, a dovršetak radova se očekuje u prvoj polovici iduće godine.  LG Display će uložiti 760 milijardi korejskih wona (oko 655 milijuna američkih dolara).

LG i Samsung se natječu u borbi za početnu prednost u razvoju OLED tehnologije, te se OLED smatra velikim korakom u TV industriji. LG je prvi izašao na tržište sa OLED TV-om i dosad je 100 Korejanaca izvršilo prednarudžbu ovog nevjerojatno skupog OLED TV-a koji košta 10 000 američkih dolara.

Kad LG-jeva 8G tvornica započne s proizvodnjom, troškovi proizvodnje bi trebali pasti, te se kao posljedica toga očekuje pad cijena OLED televizora.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!