3DVijesti

Samsung odustaje od partnerstva s RealD-om oko polarizacijskih 3D televizora

RealD, kalifornijska tvrtka poznata po svojoj RealD Cinema 3D tehnologiji, izjavila je u svojem financijskom izvješću za drugi kvartal kako neće licencirati nove Samsungove 3D panele zbog nezainteresiranosti korejskog proizvođača. Suradnja je prvi puta spomenuta na CES-u 2011. godine, a trebala se temeljiti na razvoju polarizacijskih 3D televizora s većom oštrinom od LG-jevog FPR-a, tehnologije koju od ove godine susrećemo na LG i Philips 3D televizorima.

Najavljeni 3D televizori su trebali imati aktivne zatvarače ugrađene u sam zaslon, u skladu s RealD-ovom ZScreen tehnologijom. RealD je najavio kako unatoč nezainteresiranosti Samsunga, razmatra ostale potencijalne partnere – više detalja nije izneseno. Samsung je izjavio kako se odlučio koncentrirati na vlastita 3D rješenja i razvoj 3D-a bez naočala.

Što se financijskog izvješća tiče, RealD je objavila promet od $88 millijuna, što je 35% više na prvi kvartal. Neto promet licenci je iznosio $52.0 milijuna, što je porast od 119%. Više u kompletnom izvješću na EngadgetHD-u.

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!