3DVijesti

Samsung odustaje od partnerstva s RealD-om oko polarizacijskih 3D televizora

RealD, kalifornijska tvrtka poznata po svojoj RealD Cinema 3D tehnologiji, izjavila je u svojem financijskom izvješću za drugi kvartal kako neće licencirati nove Samsungove 3D panele zbog nezainteresiranosti korejskog proizvođača. Suradnja je prvi puta spomenuta na CES-u 2011. godine, a trebala se temeljiti na razvoju polarizacijskih 3D televizora s većom oštrinom od LG-jevog FPR-a, tehnologije koju od ove godine susrećemo na LG i Philips 3D televizorima.

Najavljeni 3D televizori su trebali imati aktivne zatvarače ugrađene u sam zaslon, u skladu s RealD-ovom ZScreen tehnologijom. RealD je najavio kako unatoč nezainteresiranosti Samsunga, razmatra ostale potencijalne partnere – više detalja nije izneseno. Samsung je izjavio kako se odlučio koncentrirati na vlastita 3D rješenja i razvoj 3D-a bez naočala.

Što se financijskog izvješća tiče, RealD je objavila promet od $88 millijuna, što je 35% više na prvi kvartal. Neto promet licenci je iznosio $52.0 milijuna, što je porast od 119%. Više u kompletnom izvješću na EngadgetHD-u.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!