Home » Vijesti » Audio-video uređaji » Samsung LN55A950 LCD HDTV test [140 cm]

Samsung LN55A950 LCD HDTV test [140 cm]

Prema recenziji objavljenoj na stranicama Home Theater Maga, LN55A950 uspjeva prikazati crnu boju vrlo blizu Pioneer-ove Kuro linije plazmi, premda je kut gledanja tek prosječan. Za one koji vole sjediti relativno blizu zaslonu dobra vijest – kvaliteta slike je iznimna čak i iz veće blizine, a sami recenzenti preporučuju da ne kupujete niti jedan drugi zaslon dok ovaj ne vidite u akciji. Cijena vani se kreće iznad 20 000 kuna, što će odgovoriti mnoge od bilo kakvih daljnjih razmatranja, no lijepo je vidjeti kvalitetan Samsung-ov LCD izvrsnih performansi. Link na recenziju.

About Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

9 komentara

 1. Dobar i skup TV! ;) Po slici mi se vidi da su odustali od crvenih i plavih rubova i napravili normalan crni LCD TV… a čini se i da okvir nije reflektirajuai, šta bi bila promjena na bolje.
  E sad, da ga je vidit uživo…

 2. Da, za te rubove sam čitao da se baš i ne uočavaju iz svih kuteva kad se gleda zaslon… Ah, na kraju ipak klasika prevagne…

 3. Ne znam , vea kada dajem tolike novce ne bi volio da mi ispod tv piše samsung …

 4. movie pa valjda znaš da daleko najbolje LCD panele danas proizvodi Samsung! Njihove panele koristi Sony, Toshiba… čemu predrasude??

 5. Znam , znam , dva najveaa proizvo?ača panela na svijetu su samsung i sharp. Sve to stoji ali ako si najveai proizvo?ač panela ne znači da i znaš složiti najbolji lcd tv ! Elektronika je jednako bitna a u tom dijelu hara philips. Da ne pričam o završnoj obradi i designu. Eto , draže mi je čitati ispod tv philips nego samsung…

 6. Dobro, to je subjektivno, nemam šta na to rea. Ali ako Philips i ima najbolji elektroniku (processing) jednostavno nema najbolje panele…kako onda imaju najbolje HDTV-e?? Pioneer ima najbolji processing IMO.
  Realno, ne valja generalizirat i svaka naša ocjena koji LCD je najbolji je subjektivna!

 7. Iako ovime reklamiram druge, moram spomenuti stranicu testfreaks gdje se po meni daje najbolji uvid u to kakav je neki ure?aj – http://www.testfreaks.com/televisions/ – objedinjavaju stručne i korisničke recenzije po stranicama i forumima diljem interneta i onda na temelju svih njih formiraju ocjenu… Jedna recenzija daje uvid, no nikako se ne bi po njoj trebalo slijepo kupovati…

 8. neznam gdje nadjose ove cijene ja kupio za 600 eura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*