FilmoviKinoVijesti

Film “Svećenikova djeca” obara rekorde

Svecenikova djeca - Ivan Maloca, Vinko Bresan, Filip Krizan i Kresimir Mikic

Film Vinka Brešana “Svećenikova djeca” koji je ostvaren u produkciji Interfilma, sveukupno je u hrvatskim kinima dosad vidjelo 155.139 gledatelja, čime je postao najgledaniji domaći igrani film u 21. stoljeću. Ovim rezultatom film „Svećenikova djeca“ nadmašio je ukupan broj gledatelja dosadašnjeg rekordera, komedije “Što je muškarac bez brkova” redatelja Hrvoja Hribara iz 2006. godine.

Najgledaniji hrvatski igrani film od osamostaljenja je komedija “Kako je počeo rat na mom otoku” (342.000 gledatelja) istog redatelja iz 1996. godine.

Film “Svećenikova djeca” u hrvatskim se kinima počeo prikazivati 3. siječnja 2013. godine. Već u prvom vikendu oborio je rekord gledanosti uz 33.759 gledatelja te tako ostvario  najuspješnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja.

Redatelj filma Vinko Brešan ovim je uspjehom postao prvi hrvatski redatelj čija su tri filma postigla brojku gledanosti veću od 100 tisuća. Komediju “Maršal” iz 1999. gledalo je 100.908 gledatelja.

Izvor: Continental Film PR

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Nekako mi ovi “uspjesi” sa 100.000 gledaoca ispadaju smiješni. Najgledaniji film sa 155.000 gledaoca ?!?!?Više su mi smiješne ove brojke o posjećenosti nego sam film. Vjerojatno je problem u meni jer predobro pamtim neka druga vremena. Osobno se nisam nasmijao niti mi je to prava gluma no ukusi su različiti.

    1. To su bila neka druga vremena. Prije su samo u Zagrebu domaći hitovi imali preko 200 000 gledatelja. Al tad kino nije imalo konkurenciju. U današnje vrijeme i s današnjim cijenama ulaznica, to je odličan rezultat.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!