Mini recenzijePribor/ostaloRecenzijeVijesti

Mini recenzija: LG-jeve Cinema 3D naočale za 2013.

lg-glasses-2013-header

LG-jev polarizacijski 3D je i ove godine bio snažno zastupljen u paviljonu korejskog proizvođača, a čiji polarizacijski 3D prikaz sve veći broj proizvođača koristi iz godine u godinu i time potvrđuje svoju popularnost pred aktivnim 3D prikazom. LG u 2013. godini ne bi trebao bitno promijeniti dizajn svojih 3D naočala za razliku od prošle godine kada je svoje modele značajnije redizajnirao i optimirao za lakše korištenje. Za razliku od ostalih proizvođača televizora na sajmu, a koji nam nisu ustupili testni primjerak svojih 3D naočala, LG-je to kao i prošle godine drage volje učinio, stoga pogledajte u nastavku pobliže dizajn novih modela, te komentar na kvalitetu izrade i kompatibilnost s prošlogodišnjim modelima televizora.

Primjerak novih LG-jevih 3D naočala čiji smo fizički primjerak dobili odmah nas je dizajnom podsjetio na Party model iz 2011. godine – prvu generaciju polarizacijskih modela s kojima je LG ponudio ozbiljnu konkurenciju do tada jedinom dostupnom aktivnom 3D-u. Novi model karakteriziraju tanji profili, implementacija šupljina za uštedu materijala (eng. material savers), intenzivnija boja plastike, te veća površina polarizacijskog dijela s manjim zaobljenjima. Ipak, površina polarizacije je manja u odnosu na prošlogodišnje modele, no prema dostupnim informacijama, obje verzije će biti prilagane uz ovogodišnje televizore. Točnu potvrdu ćemo imati nakon predstavljanja novih televizora kod nas i prvih testova.

lg-cinema-3d-2013
Pregled modela od 2011. do danas.

Jedini segment koji je pojačan u odnosu na model iz 2011. godine jest dio koji nasjeda na nos, a razlog leži u tragovina nošenja koji se mogu pojaviti nakon odgledanog filma. Iako je masa naočala smanjena u odnosu na model iz 2011., one su i dalje neznatno veće mase u odnosu na modele iz 2012. godine, a koji su unatoč najmanjoj masi na tržištu ostavljale sitne tragove nošenja nakon odgledanog filma dužeg od 2 sata. U svakom slučaju, tragovi nošenja su manji u odnosu na aktivne 3D modele, čak i one najmanje mase, tako da su u tom segmentu ionako u prednosti.

lg-cinema-3d-2011-2013
Intenzivnija boja i tanji profili 3D naočala u odnosu na 2011. godinu.

3D naočale smo isprobali na LG-jevom najboljem LCD modelu za 2012. godinu, 47″ velikom LM960V televizoru, te je 3D prikaz bio potpuno isti kao i kada ga gledamo s 3D naočalama koje su bile u njegovoj originalnoj ambalaži. Slika ima potpuno iste karakteristike kao i kada se gleda s 3D naočalama za 2012. godinu, te su horizontalne linije koje nastaju zbog polarizacije potpuno jednako vidljive u sadržajima. Obzirom da spomenuti model televizora ostaje aktualan i u 2013. godini (LG će osvježiti modele do serije 8), kompatibilnost je i bila očekivana.

lg-tv-accessories
Razni dodaci za LG-jeve Cinema 3D i Smart televizore

Osim standardnog modela LG nam je dao primjerak i clip-on modela koji se montira na postojeće dioptrijske naočale, u slučaju da su korisniku potrebne tijekom gledanja televizora. Clip-on se u dizajnu i stupnju zatamnjenja slike nije uopće promijenio u odnosu na prošlu generaciju i i dalje ostaje praktičan za montažu i korištenje. Kopča s oprugom na vrhu lagano se postavlja na naočale i tijekom korištenja ne umanjuje ergonomiju nošenja, što samo potvrđuje dobar dizajn koji nije niti bilo potrebe mijenjati.

lg-ces-2013
Demonstracija Dual-playa putem LG-jevim Cinema 3D naočala na CES-u 2013.

Zahvaljujemo se LG-ju na testnom primjerku 3D naočala te s velikim zanimanjem čekamo prve primjerke televizora za 2013. godinu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Također pogledajte
Close
Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!