Mini recenzijePribor/ostaloRecenzijeVijesti

Mini recenzija: LG-jeve Cinema 3D naočale za 2013.

lg-glasses-2013-header

LG-jev polarizacijski 3D je i ove godine bio snažno zastupljen u paviljonu korejskog proizvođača, a čiji polarizacijski 3D prikaz sve veći broj proizvođača koristi iz godine u godinu i time potvrđuje svoju popularnost pred aktivnim 3D prikazom. LG u 2013. godini ne bi trebao bitno promijeniti dizajn svojih 3D naočala za razliku od prošle godine kada je svoje modele značajnije redizajnirao i optimirao za lakše korištenje. Za razliku od ostalih proizvođača televizora na sajmu, a koji nam nisu ustupili testni primjerak svojih 3D naočala, LG-je to kao i prošle godine drage volje učinio, stoga pogledajte u nastavku pobliže dizajn novih modela, te komentar na kvalitetu izrade i kompatibilnost s prošlogodišnjim modelima televizora.

Primjerak novih LG-jevih 3D naočala čiji smo fizički primjerak dobili odmah nas je dizajnom podsjetio na Party model iz 2011. godine – prvu generaciju polarizacijskih modela s kojima je LG ponudio ozbiljnu konkurenciju do tada jedinom dostupnom aktivnom 3D-u. Novi model karakteriziraju tanji profili, implementacija šupljina za uštedu materijala (eng. material savers), intenzivnija boja plastike, te veća površina polarizacijskog dijela s manjim zaobljenjima. Ipak, površina polarizacije je manja u odnosu na prošlogodišnje modele, no prema dostupnim informacijama, obje verzije će biti prilagane uz ovogodišnje televizore. Točnu potvrdu ćemo imati nakon predstavljanja novih televizora kod nas i prvih testova.

lg-cinema-3d-2013
Pregled modela od 2011. do danas.

Jedini segment koji je pojačan u odnosu na model iz 2011. godine jest dio koji nasjeda na nos, a razlog leži u tragovina nošenja koji se mogu pojaviti nakon odgledanog filma. Iako je masa naočala smanjena u odnosu na model iz 2011., one su i dalje neznatno veće mase u odnosu na modele iz 2012. godine, a koji su unatoč najmanjoj masi na tržištu ostavljale sitne tragove nošenja nakon odgledanog filma dužeg od 2 sata. U svakom slučaju, tragovi nošenja su manji u odnosu na aktivne 3D modele, čak i one najmanje mase, tako da su u tom segmentu ionako u prednosti.

lg-cinema-3d-2011-2013
Intenzivnija boja i tanji profili 3D naočala u odnosu na 2011. godinu.

3D naočale smo isprobali na LG-jevom najboljem LCD modelu za 2012. godinu, 47″ velikom LM960V televizoru, te je 3D prikaz bio potpuno isti kao i kada ga gledamo s 3D naočalama koje su bile u njegovoj originalnoj ambalaži. Slika ima potpuno iste karakteristike kao i kada se gleda s 3D naočalama za 2012. godinu, te su horizontalne linije koje nastaju zbog polarizacije potpuno jednako vidljive u sadržajima. Obzirom da spomenuti model televizora ostaje aktualan i u 2013. godini (LG će osvježiti modele do serije 8), kompatibilnost je i bila očekivana.

lg-tv-accessories
Razni dodaci za LG-jeve Cinema 3D i Smart televizore

Osim standardnog modela LG nam je dao primjerak i clip-on modela koji se montira na postojeće dioptrijske naočale, u slučaju da su korisniku potrebne tijekom gledanja televizora. Clip-on se u dizajnu i stupnju zatamnjenja slike nije uopće promijenio u odnosu na prošlu generaciju i i dalje ostaje praktičan za montažu i korištenje. Kopča s oprugom na vrhu lagano se postavlja na naočale i tijekom korištenja ne umanjuje ergonomiju nošenja, što samo potvrđuje dobar dizajn koji nije niti bilo potrebe mijenjati.

lg-ces-2013
Demonstracija Dual-playa putem LG-jevim Cinema 3D naočala na CES-u 2013.

Zahvaljujemo se LG-ju na testnom primjerku 3D naočala te s velikim zanimanjem čekamo prve primjerke televizora za 2013. godinu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!