Audio-video uređajiVijesti

Epson predstavio prve prozirne 3D naočale sa zaslonima

Japanski Epson objavio je tzv. Moverio, prozirne 3D naočale sa zaslonima (HDM) koje su, prema riječima tvrtke, prve takve vrste u svijetu.

Moverio stvara iskustvo gledanja 3D (ili 2D) slike na virtualnom 80-inčnom zaslonu koji je 5 metara udaljen – dok je i dalje moguće vidjeti što se događa u stvarnom svijetu. Osim samog zaslona, korisnici dobiju maleni upravljač koji nudi 1GB interne memorije i mikroSD utor za karticu.

Moverio podržava MPEG-4/MPEG-4 AVC/H.264 video materijale, uključujući – side-by-side 3D slike na svojim 0.52-inčnim ekranima sa 960×540 rezolucijom (podržava AAC i MP3 audio materijale, također).

Epson je isto tako ugurao i Android 2.2, Wi-Fi IEEE 802.11b/g/n (direktni pristup YouTubeu i web pretraživaču) te microUSB u sam uređaj.

Prema našem mišljenju, proizvođači su se mogli malo više pozabaviti samim dizajnom, jer naočale ne ostavljaju baš lijep dojam, čak ni na predivnim hostesama.

Epson inicijalno očekuje prodati 10.000 jedinica kad uređaj dođe u japanske trgovine 25. studenog po cijeni od cca 4200 kn.

Izvor: TechCrunch

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!