Blu-ray izdanjaDVD izdanja

Novi DVD i Blu-ray naslovi u izdanju Continental Filma

into-the-blue-bluray

Više od mjesec dana od izlaska Pixarove Meride Hrabre, prekrasnog animiranog filma kojem smo sa zadovoljstvom testirali u Blu-ray varijanti, Continental Film donosi nova DVD i Blu-ray izdanja, prva ove godine. Na DVD mediju nas od ovog tjedna očekuje komedija “Kampanja za Luzere” s Willom Ferrellom i Zachom Galifianakisom u glavnim ulogama, te “Opasno Plavetnilo”, potraga za izgubljenim blagom na Bahamima s prekrasnom Jessicom Albom u glavnoj ulozi. Više detalja o filmovima, kao i dodatnim sadržajima koji se nude na Blu-ray izdanju potražite u nastavku.

KAMPANJA ZA LUZERE (DVD izdanje)

Redatelj: Jay Roach

Uloge: Will Ferrell, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Dylan McDermott, John Lithgow

Amerika. Neograničenost. Sloboda. Kandidati Cam Brady (Will Ferrell) i Marty Huggins (Zach Galifianakis) ne mare za ništa od toga dok vode utrku za kongresno mjesto u Sjevernoj Karolini u ovoj „velikoj, odvažnoj i urnebesnoj farsi“ (Rafer Guzmán, Newsday). Nakon što službenik Brady koji se na tom mjestu nalazio četiri godine doživi skandal, bogati vođe koje vode političku igru odluče poduprijeti novopridošlicu Hugginsa kao svog pijuna protiv Bradyja. Kako se dan glasovanja približava njih dvojica ne biraju sredstva kako bi ostvarili svoj cilj te na taj način kreiraju najprljaviju i najhumorističniju političku borbu svih vremena… barem do sljedećih izbora.

OPASNO PLAVETNILO (Blu-ray izdanje)

Redatelj: John Stockwell

Uloge: Paul Walker, Jessica Alba, Scott Caan, Josh Brolin, Tyson Beckford, Ashley Scott

Vruće akcijske zvijezde Paul Walker i Jesicca Alba zagrijavaju TV ekran kao atraktivan par ronioca koji sanjaju o pronalasku skrivenog podvodnog blaga. Kad povedu svoje prijatelje (Scott Caan i Ashley Scott) na ekstremnu sportsku ronilačku avanturu, zadnja stvar koju očekuju naći u podvodnom svijetu je legendarni gusarski brod o kojem kolaju glasine da skriva blago vrijedno milijune dolara. Njihova nevjerojatna sreća zbog tog pronalaska će kratko potrajati, jer nemilosrdna banda okorjelih kriminalaca saznaje za njihovo otkriće koje bi hrabre lovce na blago moglo koštati njihovih života u ovom uzbudljivom trileru redatelja filma Blue Crush.

POSEBNI DODACI:

 • Zaronite dublje u opasno plavetnilo – prilog
 • Izbačene scene
 • TV spotovi i najave

Recenziju Opasnog Plavetnila možete uskoro očekivati na stranicama HD Televizije.

Izvor: Continetal Film

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

24 komentara

  1. Skyfall ide u trećem mjesecu a za GOT2 još se ne zna…
   S obzirom na raspad sistema u contiju i činjenicu da je distribuciju filmova preuzeo menart pitanje je hoće li se poštovati planirani termini..

    1. ok,

     ali odjedanput tako, bez najave, ne bih se cudio da im uzeo koji studio Blitz, ali Menart do sad nepoznat u svijetu videodistribucije. Ali opet izdali su katalog za 1. mjesec, meni poslali mail s najavama za ovu godinu od WDSHE. dajpet.com shop funkcionira itd.

    1. Pa ako kažem kompletnu videodistribuciju onda je valjda za sve. Znači, conti više neće raditi malobrodaju. To će od 01.01.2013 za njih raditi menart…

    2. Pa gle, nije to odjednom. Cijelu prošlu godinu conti bilježi gubitke. Smatraju da je maloprodaja podbacila totalno. Otpustili su hrpu ljudi, riješili se distribucije i to dali meartu za kojeg smatraju da će to odraditi bolje od njih. Osobno, čisto sumnjam. Činjenica je da je conti nesposoban ali kao i takav funkcionira već dvadesetak godina. Video je jednostavno umro na ovim prostorima i nikakav menart neće vratiti maloprodajne brojke contiu ma što smislili… jednostavno nemoguće je vratiti se ciframa od 15 000 ledenog doba 3. Uspoređujući, ledeno doba 4 prodali su u oko 3000 komada. Pad je očit, pet puta no to je stvarnost. Ajde da vidimo što će učiniti menart. Ja nisam optimist…

    3. Samo da dodam, neboj se. Neće im blitz ništa uzeti jer tu nema više novca. Da ga ima, sigurno bi nešto uzeli. Mogli su dobiti universal kojeg više nema u hrvatskoj pa nisu htjeli. Jednostavno, gubici nikog ne interesiraju. Po meni pitanje je koji će veliki studio sljedeći otići iz hrvatske. Nešta se šuškalo o disney-u, WB… ova godina će biti vrlo interesantna.. očekujem daljnji pad maloprodaje i moguć prestanak izlaženja filmova. Da ne ulazim u detalje ali mogli bi ostati bez titlova jer da bi film imao titl treba biti kupljen u određenom broju komada a maloprodaja pada i pada…

   1. ok,

    bit će mi krivo, osobito za Disney jer oni su tamo još skroz u početku počeli s prvim DVD-ima (2000. g., Tarzan, Mulan, još ih imam) kad je DVD bio u povojima, VHS je tada kod nas i do polovine 2000-ih bio glavni medij.
    Blitz koliko god bio u prednosti zbog kino-distribucije i sada ovih ultra-giga-mega multi-plexa, neće mi biti drag jer nisu ni 1% truda ni entuzijazma ulagali kao CF u videodistribuciju i za kolekcionare. Kad se samo sjetim omota na eng. jeziku (kao što sada rade s blu-ray medijima, vidi se da im se ne da to).
    Prije informacijskog doba i ere brzog interneta, za CF nije bilo ništa čudno prodati 35.000-45.000 VHS kopija po naslovu (uglavnom, crtići na hrvatskom, koje su oni po prvi put i počeli sinkronizirati u RH) i to se štancalo k’o ludo. Znali su to i iskoristiti, pa jedan novi naslov koji dođe ima početnu cijenu od 100 kn, što je ipak previše, no išlo je kod nas što je još čudnije, a danas je teško uzet 40 kuna za DVD.
    Ne mogu kriviti CF, nisu nesposobni, video-prodaja je svuda u svijetu u padu, no u RH to je debakl. Krivim prije svega Vladu, zakone i njihovu prešutno odobravanje nelegalnog skidanja sadržaja s interneta. Mogli su pokrenuti akciju u suradnji s distributerima, zakon pooštriti jer skidanje s interneta u Hrvatskoj nije prekršaj ni kazneno djelo, već – ništa. Bit će prekršaj tek onda ako netko to nasnimi na medij ode na pazar i prodaje za 10 kuna. Ovo je zakon koji je pregazilo i vrijeme i smisao, i logika. Nekoliko puta uhvatiti kojeg torentaša naplatit mu simboličnu kaznu, uzeti izjavu u policiji, lupiti u dnevnik, novine i već tim primjerom bi se pokazalo kako stvari trebaju funkcionirati. Ne zalažem sa sad za neku špijunažu, povredu privatnosti svih internet korisnika, no neki filteri prema zabranjenim sadržajima bi trebali biti.
    No osim, propusta države, i društvo nam je u lošem stanju prije svega financijskom, dok to ne bude bolje, neće se izdvajati previše novca za sekundarne stvari i zabavu.

    1. Isto tako, i CF i ostali distributeri bi trebali biti fleskibilniji što se tiče cijena DVD i BR, 50-ak kn i 100 kn za BR sasvim solidnu. Nek početne cijene novih naslovu budu veće, no nakon nekoliko mjeseci to treba sniziti na prihvatljivije cijene. Jer tko će danas dati za DVD bez ijednog dodatka 99 kn ili za blu-ray 179 kn, nitko ili samo rijetki.

     Što se tiče bojaznosti oko titlova, mislim da oko toga neće biti problema, bar za nove filmove. Universal kada je prekinuo s prodajom ovdje, titlovi čak i sinkronizacije su se nalazile po DVD i blu-ray diskovima drugdje u Europi. Isto tako npr. sad Srbija nikada nije imal Disney distributera, a titlovi srpski skoro uvijek su na našem izdanju. To se pravi jedan master za 20-ak država s titlovima, isto tako za sinkronizacije odavno kod Disneyja skoro cijela istočna Europa je zajedno. Jedino troškovi su oko printanja omota, te ambalaža. Blitz se i tome dosjetio, pa rabe englesku hehe

    2. to se tiče Universala, vjerujem da je tu netko kriv, no ako si ne mogu pronaći partnera već tri godine u RH, nešto tu smrdi,. Prije svega mislim na to da prije CF bili su partner s Blitzom, pa ih je onda preuzeo tek CF.
     Možda imaju neke nerealne uvjete za jadno hr tržište?

     Možda i ovdje nam slijedi tranzicija kao i u drugdje u Europi, gdje velike kompanije otvore ured s 5-6 zaposlenih, koji bi im radili prijeko potrebnu logistiku. Proizvodnja za cijelu Europu se svakako odvija u Austriji i Poljskoj. Mogu naštampati 1500 kopija i za RH. Ako se proda, proda, ako ne, ništa. Titlove, sinkro. već urade kino-distributeri, to se već nalijepi na jedan master koji je za skoro pola kontinenta i voilà. Ni Island, ni baltičke zemlje, ili neke zemlje srednje europe ne ostvaraju bolje rezultate, već to tako ide zajedno.

    3. Koliko znam prava se uglavnom daju za područje bivše jugoslavije. Tako je conti bio zastupnik za major kompanije za područje slovenije, hrvatske, bosne i srbije. Isto tako kad se conti razišao s universalom jeoš neko vrijeme su filmovi izlazili vani s HR titlom ali više ne izlaze. Planovi se rade na godišnjoj bazi tao da se nije moglo to izbjeći no kad je prošla ta godina više nema filmova s HR titlom. Pratim to i nisam našao niti jedan film u zadnjih godinu dana a da je vani iazašao i da je imao HR titl. Da bi film imao HR titl domaći zastupnik mora uzeti 1000 komada pojedinog naslova. Conti je produženog avatara uzeo oko 300 i taj blu ray naslov u HR nije imao HR titl. S obzirom na pad prodaje i sve manje narudžbe postoji sve veća vjerojatnost da će se slučaj avatara u budućnosti ponoviti. Da ne kažem kako postoji mogućnost da film nestane iz maloprodaje. Iz videoteka polako nestaje. Videoteke su trenutno pale na desetak filmova mjesećno i ta brojka stalno opada. Recimo conti u najboljem dijelu sezone a mislim na boižić, novu godinu i potom zimske praznike nije izdao više od dva filma? Koliko znam postoji realna šansa da blitz prestane izdavati filmove za videoteke i maloprodaju jer mu to samo generira gubitke i prvom prilikom kad se uspije osloboditi maloprodaje to će i napraviti. Ovo sve što ti govorim, ne govorim ti napamet. S contijem i blitzom surađujem gotovo dvadeset godina. Kupio sam prve blitzove filmove koje su izdali na tržište a izgleda da ću krug zatvoriti sa zadnjim filmovima na tržištu. I da, kad ti kažem da je conti nesposobna firma, to govorim iz iskustva i to je tako. Nema smisla da sad nabrajam zašto. Samo ću reći da pored nekadašnjih kraljeva ovog posla a to su bili conti i issa film blitz je uspio izaći kao pobjednik. To se može samo zahvaljujući nesposobnosti nekadašnjih vladara kina i videa. Podsjetimo se, issa jer davno propala a conti je na putu. Kad se sjetim kako su bili bahati i gledali blitz s podcjenjivanjem a sad ih mali kupi da niti ne skuži… dobro, jednog nema smisla kupovati jer je otišao u povijest a drugi je tu negdje..

   2. Pa videoteke su prošlost, sasvim je jasno, više će se ulagati VOD servise, i virtualne videoteke postojećih TV platformi.

    Prava se na daju za prostor bivše Jugoslavije, Tuck film je npr. zastupnika Foxa i WB za Srbiju, Blitz/Millenium za Paramount i Sony, nemaju zastupnika za Disney još, iako redovno svi filmovi imaju srpske titlove, a od ove godine čak i sinkronizacije, vjerojatno će ga uskoro dobiti.

    CF trenutno nema veze sa Srbijom, a što se tiče Bosne, to je tako na papiru, distribucija filmova od Continentala pa skoro tamo i ne postoji, jedina dva tržišta vitalna su hrvatsko i slovensko.

    Ali vidjet ćemo što će se dogoditi, ta tvoja proročka nagađanja ćemo staviti sa strane, jer jučer sam dobio potvrdu od CF za blu-ray od Potrage za Nemom, pa tako moja kolekcija će biti sad potpuna.

    Uz to i najave za druge filmove koji nam dolaze…

 1. btw Universal je imao i najgoru kvalitetu DVD-ova i BR diskova, pa ih nešto i ne žalim

  Samo se nadam da će nam Disney ostati! XD

  1. Apsolutno se ne slažem s tobom. Imam sve naslove koji su izašli u HR i ne znam na čemu temeljiš svoju tvrdnju? Neki od najboljih blu ray diskova koje sam vidio su upravo universalovi. DVD kvaliteta je svima bila ista. Jedino nezavisni filmovi koji su se radili zbog uštede u bugarskoj, srbiji a pod zadnje i u hrvatskoj su bili lošije kvalitete. Major kompanije su sve bile u istoj kategoriji. Ne bih neku posebno izdvajao…

   1. baziram na utemeljenim činjenicama, universal rijetko nudi išta od samoga filma, i poneki dodatak od nekoliko minuta, nekonzistentni su sa svojim izdanjima u potpunosti.

    i dovoljno je prošetati blu-ray forumom, i vidjeti ankete i recenzije njihovih izdanja, ja ne pamtim da su oni ikada imali dvostruko izdanje ikojeg filma, a sramota i svetogrđe je što su uradili Spartaku nedavno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!