Audio-video uređajiInfoSajmovi elektronikeVijesti

Epsonov Full HD 3D projektor EH-TW6000 na Info sajmu u Zagrebu

EPSON-EH-TW6000-header

Japanski Epson, poznat po proizvodnji tintnih pisača, slovi i kao vodeći svjetski proizvođač projektora, te je na zagrebačkom Info sajmu predstavio jedan od modela iz svoje široke ponude, Full HD 3D projektor EH-TW6000. Ovaj Full HD 3D projektor koristi aktivnu tehnologiju za prikaz 3D sadržaja, a važno je istaknuti kako je Epson dio Full HD 3D Glasses inicijative tako da se osim njihovih originalnih, mogu koristiti i 3D naočale drugih proizvođača koji su dio ovog hvalevrijednog procesa ujedinjenja.

Ključne značajke Epson EH-TW6000 projektora:

  • Vrlo jasan prikaz: izlazni snop bijelog i svjetla u boji od 2300 lumena
  • Intenzivne nijanse crne: omjer kontrasta 40.000:1
  • Jasan prikaz 3D sadržaja: pogon od 480 Hz
  • Industrijski standard: radiofrekvencijske 3D naočale (uklj. u pakiranju)

EPSON-EH-TW6000

3LCD tehnologija ugrađena u ovaj projektor osigurava ujednačenije i vjernije boje kako za 2D, tako i za 3D prikaz. Vijek trajanja žarulje u ekonomičnom načinu rada sa smanjenom svjetlinom iznosi 5.000 sati.

Projektor je mase 7 kilograma i u svojem kućištu također ima ugrađene stereo zvučnike snage 10 W. Od priključaka projektor raspolaže i s digitalnim i s analognim konektorima, od dva HDMI-ja, preko komponentnog i kompozitnog, pa do PC ulaza. Mrežni priključak (RJ45) nije namijenjen Smart TV platformi jer ju ovaj projektor ne posjeduje, već za povezivanje vanjskog 3D IR odašiljača za sinkronizaciju u slučaju da se platno gleda s udaljenosti većoj od 5 metara, a manjoj od 10. Do 5 metara će 3D prikaz normalno funkcionirati bez dodatnog odašiljača.

EPSON-EH-TW6000-rear-connectors

Epson navodi kako je poradio na 3D prikazu u odnosu na ranije modele 3D projektora, posebno kada je u pitanju dubina prikaza i detaljnost. Obzirom na prostor u kojem je projektor demonstriran, 3D prikaz je bio kvalitetan, dobre svjetline, kakvoće boja i bridova bez ikakvih anomalija, te bez posebno uočljive dvostruko slike (crosstalk). Kao i kod ostalih aktivnih 3D prikaza, tako je i ovdje ambijentalno svjetlo u paviljonu titralo dok smo nosili naočale, dok je sama projicirana slika bila potpuno mirna, što je problem koji je do sada jedini riješio Philips kod svoje najbolje serije televizora za 2012. godinu, PFL9707 modela.

EPSON-EH-TW6000-3d-glasses

Ljupke prezenterice istaknule su nam kako je trenutno vrlo atraktivan model EH-TW6000W, a koji uz sve prednosti i značajke gore spomenutog modela posjeduje i tehnologiju bežičnog prijenosa slike i zvuka. Potrebno je samo na izvor signala povezati priloženi bežični primopredajnih koji će sliku i zvuk prenositi do projektora, što bitno olakšava instalaciju jer je upravo povezivanje s projektorom često jedan od najnapornijih zahvata u instalaciji (posebno ako je projektor montiran na strop). Naravno, ova komocija dolazi i uz veću cijenu u odnosu na “žičani” model:

Projektor EPSON EH-TW6000 – 12.609,99 kn (cijena u LCD.hr)

Projektor EPSON EH-TW6000W – 15.129,99 kn (cijena u LCD.hr)

Više informacijama o projektorima možete doznati na službenoj Epsonovoj stranici, a ukoliko želite uživo vidjeti kako radi model EH-TW6000, na Zagrebačkom Velesajmu će biti izložen do nedjelje u 19 sati.

EPSON-EH-TW6000-demo

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!