Audio-video uređajiVijesti

Deset prstiju istovremeno na novom LG-jevom monitoru – optimiran za Windows 8 operativni sustav

lg-touch10-et83-win8

LG je predstavio novi monitor za upotrebu uz računalo, posebno optimiran za novi Microsoftov Windows 8 operativni sustav. Dok uobičajeni zasloni osjetljivi na dodir omogućuju povlačenje, pomicanje i štipanje dvama prstima, LG-ev 23-inčni monitor Touch 10 osigurava istovremenu uporabu 10 prstiju. Monitor će će od ovog mjeseca biti dostupan u Koreji, a potom i na europskim tržištima. Podaci o dolasku na naše tržište još nisu poznati. Više detalja u nastavku.

Zagreb, 9. studenog 2012. – LG Electronics (LG) predstavio je monitor Touch 10 (model ET83) optimiziran za uporabu s novim Microsoftovim operacijskim sustavom Windows 8. Dok uobičajeni zasloni osjetljivi na dodir omogućuju povlačenje, pomicanje i štipanje dvama prstima, LG-ev 23-inčni monitor Touch 10 osigurava istovremenu uporabu 10 prstiju (10-point touchscreen). Ovaj je monitor idealan izbor za sve koji žele poboljšano iskustvo uporabe računala dodirom bez potrebe za nadograđivanjem cijelog osobnog računala.

„To je izuzetan novi proizvod koji ponovno osmišljava iskustvo dodira i pokazuje da je LG vodeća tvrtka u razvoju nove generacije monitora sa zaslonima osjetljivim na dodir“, rekao je J.J. Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj poslovne jedinice IT u kompaniji Home Entertainment. „Pametni telefoni i tableti pokazali su da su potrošači spremni prihvatiti dodirne značajke. Naš zaslon kojim je moguće upravljati s 10 prstiju ovaj koncept odvodi korak dalje eksponencijalnim širenjem raspona interaktivnih mogućnosti. Vjerujemo da će ova tehnologija oduševiti i nadahnuti programere, ali i korisnike.

Korisnici pametnih telefona i tableta će monitor Touch 10 prihvatiti kao velik napredak u intuitivnom korisničkom iskustvu s kojim su već upoznati. Većina zaslona osjetljivih na dodir radi na principu sustava prepoznavanja pokreta dva prsta koji omogućava osnovnu manipulaciju elementima na zaslonu. LG-ev monitor Touch 10 pruža korisnicima mogućnost korištenja svih prstiju istovremeno pa tako mogu izvesti mnoštvo novih aktivnosti, primjerice simultano povlačenje i rotiranje više predmeta. Iznimno osjetljiv zaslon korisnicima omogućava i iskorištavanje značajki operacijskog sustava Windows 8, uključujući virtualnu tipkovnicu. Monitor Touch 10 ujedno podržava i korištenje kapacitativne olovke koja se kupuje zasebno.

lg-touch-10-et83-front

Odlično je vidjeti kako LG uvodi korištenje dodira u uporabu računala na tako inovativan način“, rekao je John Case, potpredsjednik odjela WW OEM Marketing u Microsoftu. „Kombiniranje LG-evog monitora Touch 10 s desktop ili prijenosnim računalom čiji zaslon nije osjetljiv na dodir stvorit će nevjerojatno iskustvo uporabe Windowsa 8 za korisnike.“

Impresivan monitor dijagonale 23 inča idealan je za glazbene aplikacije koje uključuju virtualne glasovire, sintesajzere i žičane instrumente. Veći zaslon gledanje filmova, igranje igara ili korištenje dječjih edukativnih programa čini još ugodnijim, a niz aplikacija prilagođenih zaslonima osjetljivim na dodir dostupan je putem Windows Storea. Također, postavljanje monitora iznimno je jednostavno – potpuna funkcionalnost osjetljivosti zaslona na dodir dostupna je odmah po povezivanju monitora te nije potreban nikakav dodatan softver.

Za optimalnu kvalitetu slike monitor koristi napredni IPS (In-Plane Switching) panel koji ima brojne prednosti u usporedbi s uobičajenim TN (Twisted Nematic) panelima kad je riječ o boji i jasnoći prikaza. Prikazane boje su živopisne i realistične s dobrim kontrastom i konzistentnošću. IPS tehnologija ujedno osigurava ugodnije iskustvo gledanja umanjujući zamor očiju te tako omogućava dužu uporabu.

LG-ev monitor Touch 10 će u studenom 2012. biti dostupan u Koreji, a potom i na europskim tržištima.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!