4K Ultra HDAudio-video uređajiVijesti

Dellova UltraSharp linija monitora uskoro će sadržavati i Ultra HD 4K model 32″ velike dijagonale

dell-32-inch-ultrahd

Poznati proizvođač monitora i prijenosnih računala, američki Dell, na SIGGRAPH-u je predstavio svojeg najnovijeg člana cijenjene UltraSharp linije monitora, a koji u 32″ velikoj dijagonali nudi Ultra HD 4K rezoluciju, onu istu koja se sve učestalije spominje i u TV svijetu. Veliki zaslon rezolucije 3840 x 2160 piksela opremljen je Sharpovom IGZO tehnologijom koja je i zaslužna za tako veliki broj piksela s obzirom na dijagonalu, a isti ti pikseli će biti u stanju prikazati čak 1.07 milijardi boja, što je 64 puta više od prosječnih monitora (16.7 milijuna boja). Cijena monitora nije poznata, no najavljen je za zadnji kvartal ove godine.

Monitor je namijenjen zahtjevnim korisnicima koji će moći kvalitetno iskoristiti tako veliki radni prostor i iznimnu oštrinu slike, a među ciljanim skupinama Dell spominje profesionalce koji rade na korekciji boja za filmove, zatim animatore, programere i grafičare. Kako bi korisnici bili sigurni u preciznost boja na zaslonu, Dell prilaže UltraSharp Color Calibration Solution, a koji također pruža hardverski pristup LUT tablicama.

Prvi dojmovi ekipe s Engadgeta spominju izvrsnu oštrinu slike, mat zaslon otporan na refleksije, a koji je dodatno poboljšan kako ne bi ispoljavao zrnatost. Tu je također i impresivna reprodukcija crne boje. Stalak je izrađen iz aluminija što je prednost u odnosu na plastične koji su se koristili kod nekih drugih UltraSharp modela. Stalak također nudi široku paletu podešavanja, karakterističnu za UltraSharp liniju. Više detalja i galerija fotografija dostupna je na Engadgetu.

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!