Audio-video uređajiIFA - BerlinSajmovi elektronikeVijesti

IFA 2012: Grundig ponosan na prodajne rezultate u TV sektoru, predstavio nove modele Vision 9 serije

grundig-tvs-ifa2012

U Grundigu svi znakovi ukazuju na uspjeh – od 2009. godine pa do danas prodaja raste u svim sektorima, predstavljaju se novi i atraktivni proizvodi, ostvaruju suradnje s poznatim imenima i organziacijama, te uvode nove tehnologije kako bi se zadržala konkurentnost. S rekordnim porastom prodaje u TV sektoru od 142 posto, Grundig je postao treći proizvođač po broju prodanih televizora u Njemačkoj, što je s obzirom na konkurenciju rezultat na koji su kompanijini predstavnici posebno ponosni. U pozitivnom ozračju kompanija je predstavila više od 100 novih proizvoda, no oni koji su nama posebno zanimljivi su – pogađate – televizori.

Od novih modela predstavljene su dvije varijante njihove najbolje serije Vision 9 – Air Design i Chrome. Osim osvježenog dizajna detalj koji se odmah ističe jest upotreba polarizacijskog 3D prikaza – onog istog koji je LG lansirao prošle godine na tržište i pružio korisnicima praktičnu alternativu nad tada sveprisutnih aktivnim načinom prikaza. Grundig je do sada također nudio sam aktivne 3D modele, no istaknuo je kako postoji značajan interes za polarizacijske modele i iz tog je razloga odlučio upotpuniti ponudu takvim modelima. Grundig će uz svoje Air Design modele isporučivati ukupno šest pari 3D naočala, odnosno njih četiri uz najmanji, 32″ model.

Grundig Vision 9 Air Design dizajn i specifikacije:

GR_AirDesign

grundig_AirDesign

Grundig Vision 9 Chrome dizajn:

GR_Vision9Chrome

 

Smart TV je danas vrlo aktualna tema i Grundig ne želi zanemariti ovaj segment, stoga je poradio na svojoj platformi dodavanjem novih mogućnosti i optimizacijom postojećih funkcija. Smart TV platforma je sada proširena i na 26″ modele serija 6 i 7, što je novost jer je do sada bila namijenjena samo za modele 32″ dijagonale ili veće. Iako nije onako sofisticirana kao LG-jeva ili Samsungova Smart TV platforma, sviđaju nam se novosti u Grundigovoj SMART inter@ctive TV 2.0 značajki koja sada posjeduje Skype komunikaciju (uz kupovinu kamere), Grundig Appstore trgovinu aplikacija, te interaktivnu Baby Watch aplikaciju. Mogućnost upravljanja putem iPhone, iPad, iPod Touch ili Android pametnih telefona također je moguća putem Grundig TV Remote App aplikacije. Za ljubitelje VOD (Video-na-Zahtjev) servisa, tu su također odgovarajuće aplikacije.

grundig-smart-platform

Vision 9 Chrome serija će također posjedovati Overlay Mode za pojedine aplikacije, što je vrlo zgodno jer omogućuje da istovremeno gledate TV program dok se u zasebnom “prozoru” ispred slike nalazi Timeline s Facebooka, Twittera ili Baby Watch aplikacije.

GR_FB_Easy_Use_Remote

Grundig je također predstavio novi daljinski upravljač koji uz kompaktne dimenzije posjeduje i mikrofon za glasovno upravljanje, čime se olakšava korištenje Smart TV značajki. Upravljač će se isporučivati s posebno oblikovanim stalkom na koji se može odložiti i puniti integrirana baterija.

Korisnici koji vole snimati TV program doći će na svoje Twin-mode recording funkcijom, a koja omogućuje USB snimanje satelitskog programa i istovremeno gledanje nekog drugog na istom transponderu. USB snimanje je također moguće preko bilo kojeg DVB prijamnika istovremeno dok se preko HDMI-ja gleda neki drugi sadržaj, npr. film na povezanom Blu-ray reproduktoru. Timeshift je također moguće, uz najviše 60 minuta snimljenog materijala.

grundig-picture-intensifier

Kvaliteta slike je segment koji Grundig nije zaboravio, te za pojedine modele najavio integraciju Picture Intensifier dodatnog procesora koji utjeće na kontrast i prikaz boja za bolje uživanje u video materijalima, posebno onima sportske prirode.Iz viđenoga jasno je kako slika izgleda dinamičnije i kako su boje intenzivnije – posebno boja travnjaka koja se posebno istakne i to je zgodno za izvore slabije kvalitete i ako si jednostavno želite učiniti dan bogatiji bojama, no da se ovim procesom boje mijenjaju u odnosu na originalne to je također istina. Grundig nudi dodatna procesiranja, a na korisniku jest da odluči hoće li ih i kada koristiti.

Gledajući promotivni materijal na novim televizorima izloženima u paviljonu, uočili smo kako je slika solidne kvalitete u statici, visokog kontrasta i širokog raspona boja, no kod dinamike se prilično jasno vidi pikselizacija i kompresijski blokovi postaju izraženiji. Ovo je ujedno i jedina zamjerka na sliku koju smo vidjeli, nadamo se da će nam se ukazati prilika da detaljnije provjerimo karakteristike u recenziji.

Na kraju, Grundig se pohvalio s velikim brojem televizora koji pripadaju energetskoj klasi A, njih čak 48. U odnosu na energetsku klasu C, potrošnja je 50% manja.

Kompletnu galeriju fotografija možete pronaći na našoj Facebook stranici >>

grundig-miss-ifa

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

2 komentara

  1. Gledao danas tekmu u jednome kafiču, gdje je ovaj Grundig. Super izgleda. Kaže tip da ga je skupo platio, da ima sve, ali nema dobru sliku. Srednja žalost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!