Audio-video uređajiVijesti

Pregled stanja na OLED tržištu

OLED-market

Zahvaljujući širokoj primjeni OLED tehnologije, proizvođači diljem svijeta počinju otkrivati planove za razvoj svojih OLED proizvoda, poput panela, fleksibilnih ekrana i rasvjete. Većina OLED proizvođača nalazi se u Japanu, Južnoj Koreji, Taiwanu i SAD-u, a kakva je njihova međusobna suradnja, saznajte u nastavku..

Sony i Panasonic su udružili snage kad je riječ o proizvodnji OLED televizora, čija će masovna produkcija započeti 2013. (najavljeno u svibnju).

AU Optronics, koji već proizvodi 3.5-inčne OLED ekrane, dodat će mnogo korisniji 4.3-inčni ekran svojoj kolekciji (540×960 piksela, 257 dpi). Tvrtka je već razvila prototip 6-inčnog prozirnog OLED ekrana i 4-inčnog OLED ekrana s 800×400 piksela.

Poput Sonyja i Panasonica, kineski proizvođači Visionox i Changhong su se udružili pred očima agresivne konkurencije južnokorejskih tehnoloških divova (Samsung i LG). Ove tvrtke će razvijati OLED televizore temeljene na vlastitoj tehnologiji.

Unatoč pripremama svih sudionika na tržištu, trebat će još otprilike 3-5 godina da OLED televizori postanu mainstream u svojim područjima.

Izvor: DigiTimes

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!