Home » Vijesti » 3D » Hoće li 3D televizori bez naočala povećati popularnost 3D tehnologije?

Hoće li 3D televizori bez naočala povećati popularnost 3D tehnologije?

AUO-55-inch-4K-3D-display

Svake godine na Sid konferenciji (Society for Information Display), TV industrija predstavlja najnovije tehnologije iz svijeta ravnih ekrana, te se one najnaprednije nagrađuju titulom “Display of the Year Award”, koja ove godine ide 55-inčnom 3D televizoru bez naočala tvrtke AUO.

Obzirom da proizvođači televizora od 3D-a nisu profitirali onoliko koliko su se nadali, možda postoji šansa da 3D televizori bez potrebe za naočalama ostvare veći uspjeh.

Trenutno je taiwanski AUO jedna od najnaprednijih tvrtki kad je riječ o 3D televizorima bez naočala, zahvaljujući svom 55-inčnom 4Kx2K 3D televizoru koji reproducira 2D/3D bez potrebe za naočalama.  Ovaj ekran koristi 4Kx2K rezoluciju (3840×2160 piksela) koja može reproducirati iznimno mnogo detalja u 3D-u. 3D se može gledati iz čak 9 kutova uz pomoć kamere koja prati pokrete očiju.

Više o ovoj tehnologiji možete pogledati u videu:

[youtube id=”KlHnN5boHFA” w=”600″ h=”337″]

Izvor: FlatpanelsHD

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

14 komentara

 1. prije 3 tjedna da ću pogledati u kinu film prometheus 3d kad ono karta 48 kuna,ne hvala

 2. Više dojdu dvije kave i mineralne na špici.
  Kaj je onda puno dati za takav doživljaj 48 kn?

  • Nije puno dati 48 kn za jednu kartu. Al kad ide, recimo jrdna prosječna obitelj s cetiri člana to je već 200 kn, pa sok , kokice i već smo na 350 kn.
   I, movie, pa nije valjda tebi 3D postao doživljaj :))

   • Samo kometiram cijenu. Jebena kava koja košta jednu kunu prodaju ti za 15kn i svima je to u redu. Kafići puni, nitko se ne buni. Kaj je onda puno 48 kn za kartu?

 3. Zao mu se od para rastati……

 4. nije bio imax nego obično cinestar kino,najprije je karta bila 22 pa 27 pa 35 sad 48 kn pa ti plačaj

 5. A sta je to Avatar?…:)

 6. Hajde da je to stvarno IMAX. Ili netko misli da je 2 x 2K = 4K? Čak i da je 4K, nije do koljena filmu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*