CES - Las VegasSajmovi elektronikeVijestiZanimljivosti

CES 2011: Sharpov holodek sačinjen od 64 HD televizora

Iako je CES sajam već odavno prošao, u mnoštvu predstavljenih proizvoda i zanimljivosti promakla nam je jedna novost, Sharpov svojevrsni holodek sačinjen od profesionalnih televizora. Rješenje se naziva i3 Wall, a sastoji se od 64 60-inčnih LED LCD-a 720p rezolucije, sa supertankim okvirima od 6.5mm. 16 multimedijalnih reproduktora pogoni sustav, a svaki šalje signal u 4 panela.

Korišten je specijalno dizajniran softver iz Japana koji osigurava pravilan prikaz slike na panelima postavljenim na ukupno pet ravnina, što osim impresivnog izgleda nosi i poprilično zagrijavanje prostora u kojem se nalazi, barem tako izvješćuju očevici. Ukoliko biste ovako nešto željeli imati u svojem domu, dobro je znati kako postoje modeli namijenjeni kućnoj primjeni, a cijena za 9 zaslona bez ožičenja i instalacija iznosi oko 100.000 dolara (svaki panel se procjenjuje na 11 do 12 tisuća dolara). Nije poznato može li sustav vrtiti i 3D sadržaje, no već i 2D prikaz izgleda prilično impresivno (pogledajte video u nastavku). [DVICE]

[youtube id=”l11iM1VUi-E” w=”600″ h=”337″]

Adsense

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!