Audio opremaHome CinemaRecenzije

Recenzija [soundbar kućno kino]: Boston Acoustics TVee Model 25

boston-acoustics-tvee-25-header

ZAKLJUČAK

 • kvaliteta izrade
 • dobra kvaliteta zvuka pri srednjim glasnoćama
 • jednostavna montaža na zid
 • svi potrebni kabeli (analogni i digitalni) u pakiranju
 • jednostavno pozicioniranje bežičnog subwoofera
 • subwoofer je trebao biti snažniji
 • pri većih glasnoćama tonalni balans nije tako dobar
 • nema podrške za DTS
 • prednja maska klimava, a njenim skidanjem se narušava vizualni dojam

Boston Acoustics TVee Model 25 je soundbar koji kombinira inovativna rješenja, dobru povezivost sa svim potrebnim kabelima u pakiranju, te kvalitetu zvuka koja je bitno bolja od one koju nude moderni televizori. Sustav je kompaktan i vizualno nenametljiv, te će se lako uklopiti u većinu dnevnih boravaka. Bežično komuniciranje sa subwooferom omogućuje da ga se smjesti negdje gdje neće smetati, premda su njegove dimenzije vrlo kompaktne, a dizajn simpatičan. Činjenica da sve potrebe kabele proizvođač prilaže je dobra odluka jer time olakšava instalaciju i isključuje potrebu za dodatnim investicijama. Sama kvaliteta zvuka jest dobra s obzirom na dimenzije i premda smo očekivali veću snagu subwoofera, pri srednjim glasnoćama uspješno će ozvučiti prosječnu dnevnu sobu, a izostankom distorzija korisnik zaokružiti audio-video iskustvo bez da zauzme mnogo prostora u sobi.

 • Boston Acoustics TVee Model 25 – 2.250,00 kn
 • Boston Acoustics TVee Model 30 – 4.500,00 kn

 

Na test ustupio:

> Kompletna lista korištene opreme za testiranje <

Copyright HD Televizija 2012. Sva prava pridržana. Sve slike u članku su vlasništvo njihovih autora.

Tekst i slike zaštićene logotipom stranice nije dopušteno kopirati bez dopuštenja.

Prethodna stranica 1 2 3 4

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

10 komentara

  1. Pozdrav Dalibor!

   Glavna razlika bi bila da ovaj soundbar može svirati glasnije uz manje distorzije nego konkretan model Logitechovih zvučnika jer je isti namijenjen u prvom redu PC upotrebi gdje korisnik nije jako udaljen od sustava, za razliku od kućnog kina. No, obzirom na cijenu Logitechovih zvučnika, oni su jako dobra kupovina.

 1. Hvala na odgovoru.
  Da li se gore navedeni soundbar može spojiti preko digitalnog ulaza sa tv-om, a sa pc-om klasično preko činčeva? Imam spojen pc-tv hdmi kabelom i želio bih da mi audio ide preko soundbara, ali istovremeno da ako je tv ugašen preko soundbara mogu slušati muziku sa pc-a.

 2. Pozdrav! Želio bih kupiti navedeni soundbar, ali me muči jedna stvar, a to je rad sa daljinskim upravljačem TV-a. Naime posjedujem Philips tv čiji daljinski upravljač nije infra red nego koristi radijsku frekvenciju /RF/ za slanje naredbi.
  hvala

  1. Pozdrav,

   Nažalost u tom slučaju nećete moći upravljati soundbarom, baš mora biti IR daljinski upravljač. Ono što biste mogli kao alternativu koristiti jest 3.5 mm M-M kabel kojim biste povezali TV (izlaz za slušalice) i odgovarajući na soundbaru, te biste onda pojačavanjem glasnoće na televizoru utjecali na glasnoću soundbara. Koji model TV-a imate?

 3. Hvala na odgovoru, možda ću se u tom slučaju ipak odlučiti za neki kompatibilan Philipsov soundbar. TV je Philips 46 pfl 7007k/12. Mada i sama ideja povezivanja preko slušalica nije za odbaciti. Znači, uključiti opciju isključivanja zvučnika, ili bez toga pa da sve radi zajedno/i soundbar i zvučnici sa TV-a/ Pozdrav

  1. Mislim da bi se zvuk iz televizora trebao automatski isključiti nakon što povežete slušalice, ako ne provjerite u opcijama za zvuk koje se opcije nude. To možete isprobati i prije kupovine s bilo kakvim 3.5 mm slušalicama.

 4. Hvala, najbolje je probati tim redom, mada mislim koliko me sjećanje služi od zadnjeg gledanja sa slušalicama, da se ne isključuju automatski, nego se moraju u opcijama isključiti ili stisnuti mute i onda glasnoću regulirati potenciometrom na slušalicama. U opcijama postoji i postavka glasnoća slušalica.

 5. ah, definitivno neće funkcionirati preko izlaza za slušalice. Nevjerojatno, ali ako isključim tv zvučnike onda daljinski ne reagira na zvuk i pojavljuje se poruka da zvučnici nisu aktivirani, ako ih ostavim aktivne i stisnem mute naravno da ih slijedećim pojačavanjem opet aktiviram, što će reći da tv može raditi samo sa slušalicama koje imaju svoj potenciometar ili svaki put prilikom gledanja ići u izbornik i pomicati traku glasnoća slušalica. Volio bih da griješim, ali …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!