LCDRecenzijeTelevizori i monitori

Recenzija [3D LED LCD]: Philips 40PFL5507K (5500 serija)

TVORNIČKE POSTAVKE I KALIBRACIJA

spectracal-c6-hdtelevizija

Provjera karakteristika slike i kalibracije je izvršena putem SpectraCalovog Calman Professional softvera, X-Rite SpectraCal C6 kolorimetra i AVFoundtry VideoForge generatora uzoraka.

Brzi info
Kontrola gamme RGB balans Upravljanje bojama (CMS)
da da (1 točka) ne

Philips 5507 u 2D načinu rada nudi slijedeće predloške za sliku:

 1. Personal
 2. Vivid
 3. Natural
 4. Cinema
 5. Game
 6. Energy Saving
 7. Standard
 8. Photo i
 9. Custom

Broj predložaka i njihove karakteristike su jednake onima kod PFL5007 modela, tako da sve navedeno u recenziji spomenutog modela vrijedi i ovdje. U odnosu na prošlu godinu RGB balans je mnogo bolji, gamma je zadržala svoju stabilnost, a greške u bojama Delta E 94 ne prelaze granice velikih odstupanja. Raspon boja (gamut) nije savršen i to je ujedno i najveća zamjerka ovogodišnjim modelima – primarne i sekundarne boje su ili prezasićene ili pomaknute previše ka drugim bojama, što kod prikaza slike može rezultirati u nijansama koje nisu u skladu s originalno snimljenim i pripremljenim materijalima. Philips nudi samo na svojim najboljim modelima mogućnost podešavanja boja putem CMS sustava, tako da su korisnici nižih serija, uključujući testirane 5000 i 5500, ograničeni na manje precizan spektar.

 

philips-5507-precalib2d

Kroz kalibraciju smo povećali kontrast i smanjili greške u RGB balansu na još nižu vrijednost u odnosu na ionako odličnu tvorničku karakteristiku. Kao i kod PFL5007 modela, tako smo i ovdje isprobali podešavanje gamme uz uključenu opciju Best Picture za lokalno zatamnjenje, no karakteristika nije bila onako precizna kao kada je ta opcija isključena. Odstupanja su bila prisutna, no ne kao u slučaju upotrebe Best Power predloška, a kod kojeg je uzorak za 10% vrijednosti svjetline bio zagasit i gamma u tom području značajno viša no što bi trebala biti, tako da smo kalibraciju odradili bez aktivnog lokalnog zatamnjenja. Za sada je jedino LG LM670S uspio zadržati pravilnu gammu uz aktivno lokalno zatamnjenje.

Dobivene vrijednosti nakon kalibracije su u nastavku:

 

philips-5507-precalib2d

3D kalibracija

Philips 5507 u 3D načinu rada nudi iste predloške kao i u 2D-u, uz napomenu kako se vrijednosti za Custom Tint opciju (podešavanje RGB balansa) dijele između svih predložaka i oba režima rada. Ovo je čudna odluka Philipsa obzirom da time otežava korištenje korisnicima koji žele imati zasebno podešen RGB balans za 2D i 3D. Ostale kontrole (intenzitet pozadinskog osvjetljenja, kontrast itd.) su dobro odvojene i s njima nema poteškoća, a kako RGB balans nije precizan u tvorničkim 3D predlošcima, ograničenje ovog tipa nam se nije svidjelo.

philips-5507-precalib-3d

Kalibraciju smo vršili s 3D naočalama postavljenima ispred senzora SpectraCal C6 kolorimetra, te smo odmah uočili kako 3D naočale značajno variraju u balansiranju boja ovisno o kutu u odnosu zaslon, tako da je i RGB balans bio problematičan za podesiti. Naime, postavili smo da naočale budu fiksno postavljene prema televizoru te podesili RGB balans da greške budu minimalne, no to ne jamči da će slika biti jednako dobro balansirana i kada se naočale nose i budu lagano zakrenute.

U svakom slučaju, najveća promjena koju smo napravili kroz kalibraciju jest smanjenje preizražene zelene boje duž spektra, što je osiguralo prirodniju sliku ugodniju za gledanje.

philips-5507-calib-3d

Više detalja se nalazi u tablici niže, te u kompletnom izvještaju sa svim grafikonima u PDF formatu.

Napomena: ANSI mjerenje označava vrijednost crne boje kada je 50% ekrana potpuno crne, a 50% maksimalno bijele boje i pokazuje performanse koje korisnik može očekivati kod većine video materijala.

Mjerni izvještaj
Tvornički (prije kalibracije) Nakon kalibracije
Vrijednost crne boje (On/Off) [cd/m2] 0.03 (0.03 ANSI) 0.03
Izmjerena svjetlina [cd/m2] 147.1 (147.1 ANSI) 179.2
Izmjereni kontrast 4903:1 (4903:1 ANSI) 5973:1

Kompletan kalibracijski izvještaj za 2D:

Professional Philips 5507K 2D 31 May 12

Kompletan kalibracijski izvještaj za 3D:

Professional Philips 5507K 3D 31 May 12

Adsense
Prethodna stranica 1 2 3 4 5 6 7 8Sljedeća stranica

Darko Hlušička

Osnivač i glavni urednik HD Televizije. Licencirani ISF kalibrator (Level II). Veliki ljubitelj tehnologije koja ga danas očarava jednako kao i kad je po prvi put pokrenuo .exe datoteku u DOS-u u 90-im godinama prošlog stoljeća. Uživa slušajući filmsku glazbu.

Povezani tekstovi

233 komentara

  1. Hajde sada kada si tako pametan obrazlozi to, jeli treba da se neko zavali za ove nove samsuge koji su pokazali da su u biti smece, pa ovaj ih philips jede za dorucak u pola cijene.

 1. Kad bi se dobro zahebavali, evo ti primjer ER8000 kosta dva puta vise, a smece nevidjeno, ako ti je to referenca samo izvoli, ali ja nikad necu pare za tako nesto dati, i slobodno mogu reci da u ovoj klasi cijene nema boljeg tv-a, a samsung treba biti skuplji 300-400e da bude isti, ili malo bolji.

 2. Samsung jedino pravi ispravne mobitele, a sve ostalo su ublehe vece, prevaranti koji pakuju smece, i varaju kupce nista drugo jer nijedna firma negura u jedan te isti model panel prve, i desete klase kao samsung.

   1. Pa, iskazali su poprilične gubitke. To nije ništa novo pošto svi proizvođaći televizora uglavnom rade s minusom. Samsung nije iznimka već samo pitanje tko će na taj način najduže izdržati? Tu se dobro drže…

 3. Za mene prave smece, pocev od onoga lopovluka sa panelima za monitore kada su gurali u jedan te isti model, i svoj, i skartni kineski panel samnom su zavrsili, sada prave osakacene televizore, pola su konektora poskidali sa proslogodisnjih modela sa obrazlozenjem da to korisnicima netreba, halo ba ciganijo kako vas nije stid, onda raspored konektora na novim modelima je uzas kao da je slijepac dizajnirao, model EH5300 odvratno rijesen, deblji od tv-a starih 5g. es8000 promasaj za cijenu kostanja, a cijela serija 5 i 6 svijetle ko las vegas, i vecina ih nema regulaciju pozadinskog svijetla pa se mozes slikati navecer, eto meni je samo to dovoljno da ih zaobilazim u sirokom luku.

 4. Sve to stoji. Pazi oni sebi to mogu priuštiti, jer trenutno stoje najbolje na tržištu i misle da mogu raditi što žele. Zato se i ponašaju tako, ali do kada? Možemo mi pričati i ovo i ono, ali su u cijelome svijetu mega popularni.

  1. Nekazem da nisu, pa u svaku prodavnicu u koju udjes 20 samsunga 2 philipsa i 1 panasonic na polici pa sta moze kupac drugo da radi nego daj samsunga, ali posto meni dvojica kolega rade u prodavnicama imam mogucnost da malo cackam, i poredim tako da definitivno samsunga nebih kupio jer svi modeli srednje klase su sfusereni, a ovi visoke klase imaju drugih fula, cini mi se da je LG daleko stabilni proizvodjac po tome, nastranu ips panel sa slabijim kontrastom, ali barem nemaju takvih promasaja, a philips mi u odnosu na druge koje mogu ovdje da kupim najvise nudi za istu cijenu kao npr. LG 42LW5590 ili samsung UE40ES5500, barem su u sarajevu takve cijene da su svi oni u rangu 700-800e.

  1. Ja puko, uzeo LG 32LM669. Samo zbog pasivnog 3D. Malo ću se igrati pa eto. Ajde baš da vidim jel toliko kontrast u kurcu kako pričate i kakva je kvaliteta 2D slike

   1. Pošto ti ne mogu odgovoriti direktno odgovaram ti iznad tvog posta. Stavio sam novi softver 03.03.50 i nakon toga krenuo na postavke i među njima imam TruMotion. Imam opcije: isključeno, glatko, izbriši, korisnik.
    Što se samog televizora tiče jako sam razočaran. Ekran užasno reflektira i u njemu vidim cijelu prostoriju. Kontrast je jako problematičan. Ne mogu dobiti sliku kvalitete starog philipsa koji je pet godina star. Jebeno sam se namučio da dobijem kako tako detalje na SD signalu. Isti problem sam imao i na HD signalu. Sve u svemu nisam zadovoljan prikazom. Kako god složim uvijek mi nešto nedostaje u slici. Primjetio sam da na lijevom i desnom rubu lagano probijaju ledice. Neprimjetno ali ja ih vidim u tri p.m. Ako bih davao ocjene išle bi ovako.
    SD prikaz 2.5/5 HD prikaz 3/5 3D prikaz 4/5
    2D/3D 1/5 Mrežne mogučnosti 4/5. Izbornici su brzi, pregledni i vrlo jednostavni i njima bih na prvu dao 5/5. Simpatičan mi je ovaj dodatni daljinski i samo njega koristim i dajem mu 5/5. Vidim da veći model na ekranu ima zaštitnu foliju koja se skida. U uputstvima se ne navodi da i 32″ model ima zaštitnu foliju. Pokušavao sam je naći jer sam mislio da je ona kriva za tako loš kontrast. Nisam uspio. Je li ima zaštitnu foliju ili nema? Ja ne mogu ništa napipati.
    Gle,, možda će nekome ovo biti mrak tv ali meni nakon philipsa ovo nije bog zna kaj.
    Možda mu treba dati šansu koji dan ali jebiga nije to zvučnik pa da mu treba usviravanje. Tv izgleda lijepo i naružnjuje ga hdmi priključci koji su blizu lijevog ruba pa van televizora mi strše hdmi kablovi.
    Kaj to nisu mogli malo pomaknuti pa da lijepo stanu i ne strše. Antenski ulaz je isto sranje. Moraš imati najtanji konektor kaj valjda postoji inače ga ne možeš zaštekati jer nema mjesta. Sve u svemu ovaj tv za sada od mene dobija 2.5/5.
    Kad se sjetim da sam htio philipsa 5507 ali uzmem ovog samo zbog pasivnog 3D da se možemo zekati s PS3 igrama. Koji sam luzer…

   2. Već kada vas davim da to radim još malo.
    Kupim tv samo zbog PS3 a u igrama je tv užasan. Većinom igram fifu i trava je razlivena zelena mrlja koja me toliko iritira da ne mogu igrati. Što god radio ne mogu dobiti zadovoljavajući prikaz. Philips je ovdje (model 9732) miljama ispred. Jedino zadovoljstvo su 3D igre. To stvarno izgleda simpatično i gušt je igrati. Igrao sam gotovo sat vremena u komadu i nikakvih problema nisam imao što se glave i očiju tiče. 3D filmovi mi nisu legli. Fali tu nešto. Istina nisam pogledao niti jedan film. Imam par promo 3D blu raya pa sam vrtio foršpane. Možda bi trebao pogledati jedan 3D blu ray naslov ali nisam još stigao.
    Nadam se da osim što sam zauzeo cijelu stranicu nisam bio dosadan većini, ili ipak jesam… a Adi? Je li uživaš u mom zajebu?

 5. Situacija je vrlo jednostavna, Samsung ulaže golemi novaca u marketing i jednostavno kupuje “market share” i to na način da dođe na prodajno mjesto koje mu se svidi i doslovno kupi 10 metara zida i uredno za to plati 20.000€. I kad majstor dođe u kupovinu šta vidi, 20 x Samsung, 7 x LG, te tu i tamo koji Philips, Panasonic itd, itd….
  Dokle god u Samsungu lovu uzimaju iz jedne vreće, gdje trpaju prihod od prodaje mobitela, brodogradnje i tko zna čega biti će tako…
  Osobna nepoznanica mi je odvajanje Samsung panela u zasebnu tvrtku jer ako samo za to počnu pratiti prihode i rashode brzo će se i oni spustiti na tvrdo tle.

  Cheers svima….

 6. pozdrav

  vec duze vreme pratim ovu stran i moram reci da je super.

  kao i mnogi od vas i ja kupujem novi lcd pa sam se skoro odlucio za philips 5507 ili 5007 , mozda cu samo sacekati jos 6 seriju da bude koji review pa cu oda odluciti.

  imam samo jedan manji problem oko velicine ekrana trenutno imam Lg-ja 32 incha koji nije led (stariji model) , pa sam mislijo uzeti 40 velicinu koja mislim da bi bila idealna ili bi mozda bila 46 bolja za udaljenost 2.5 metra od ekrana
  (televizija ce biti vezana na HTPC)

  1. serija 6 bi se trebala (insajderska informacija) pojaviti tijekom ovog mjeseca u dijagonali 32, 37, 42, 47 i 55″…. za cijenu ne pitaj jer nemam pojma ..

   1. Ako je 42″ onda je 99% IPS panel pa meni ispada iz kombinacije, a za 2,5m netreba veci od 40″, mislim da je 46 preveliko.

  2. Uzmi 46 bez razmišljanja. Meni je udaljenost 3 metra i imam 46. Moj frend ima udaljenost 2,5 metra i ima 46, a sad kupuje 55.

 7. @adi
  onda cu sigurno uzeti 40 jer i sam mislim da je to bolja velicina u mom slucaju samo moram jos ici pogledati u trgovinu da jih jos uzivo vidim kako izgledaju

  @ruzzni
  znaci serija 6 nece biti u 40 velicini , pa onda jedino ako se budem odlucio za tu seriju uzmem 42 jer je minimalna razlika u velicini

  Trenutna cena kod nas (Slovenija) za 40 5007 je od 650-750 evra mene bi doslo 750 jer bi platio na rate:)
  sad neznam videcu jos seriju 6 kakva ce biti cena neki maksimum koji bi dao za tv je 1000 evra

  1. e sad, nije mi vrag dao mira pa sam išao izmjeriti koliko je moj TV udaljen od “mog” mjesta (dok me djeca ne izbace). Dakle, imam TV dijagonale 46″ a glava dok sjedim je na udaljenosti 3 metra. Meni ni u najmanju ruku nije prevelik. Razglabate o 40, 42 incha, ja bi ozbiljno razmišljao o 46/47, ok, ako telkać gledate sa metar udaljenosti onda je i 26″ sasvivm dovoljna….
   Koliko sam upućen cijena na zapadu (čitaj Slovenija) bi trebala biti 1100€, nemoj uzimati zdravo za gotovo ali tu je negdje…

   ugodno gledanje kojeg god TeVeja….

 8. zaboravijo sam jos napisati da serija 6 ima pasivni 3d znaci da ce mozda imati lg-jev ips ekran?
  samo to bi znacilo (citajuci razne teste) da bi bila slabija slika sto se tice crne boje i jos nekih stvari
  samo mi nije logicno da bi recimo serija 6 bila slabija od ovih serije 5 ekrana, sta vi mislite .

  1. Teško je zaključiti prije nego li se isproba. Nadam se da će ekipa iz HD-a uskoro objaviti recenziju pa budemo pametniji pri odabiru :)

  2. Vec je bilo o tome da 40″ serije 5 imaju Sharp panel koji je daleko bolji od LG IPS panela, dok ostali iz serije 5 imaju Samsungove panele.

 9. Ko god misli da je 46 preveliki za udaljenost od 2,5 metra vjerujte mi da nije. Ja imam 46 na tu udaljenost i super je. Nebi bio prevelik ni da je 50 inča.
  I pustite te fore za LG da ima IPS matricu, slabu crnu itd.
  Ja sam kupio 46LM860 i nije mi ni najmanje žao, slika je čista i oštra.
  I da, crna je stvarno crna.

  1. Da je crna nije, ili jeste kada je popaljeno dinamicki kontrast, lokalno zatamnjenje i sl. trikovi, ali da se vidi razlika u kontrastu 1000:1 i 5000:1 vidi itekako, ko nevidi taj je slijep, ili nece sebi da prizna.

 10. Ako ćemo tako gledat, neznam dali ijedan LCD ima crnu boju, osim toga svi znamo da ove brojke 5000.1 ili 10 000.1 nisu istinite.

  1. Ja negovorim o dinamickom kontrastu dobivenom elektronikom nego izmjerenom, a taj je kod ovoga philipsa skoro 5x veci nego kod LG-a, i to se vidi itekako, a oni milionski kontarasti su glupost, meni su lg fantasticni tv uredjaji samo ih to zeza sa manjim kontrastom sto se moze sakriti auto dimmingom, ili dqa u sobi postoji neki izvor svjetlka koji to maskira, a slika im je fansaticna mimo toga tu nema zbora.

 11. možda deklarativno s-pva paneli imaju veći kontrast, ali ništa manje ne gutaju detalje u sjenama od ips panela. Što je možda najgora stvar u cijeloj toj priči o prikazu crne boje na lcd-ima. Ovo govorim iz vlastitog iskustva

 12. Razlika se itekako vidi, bezveze lupate gluposti da je to isto, stavite jedan pored drugog, pustite isti hd materijal, i gledajte, ako neko nevidi razliku onda neka kupi vivaxa netreba mu bolje u zivotu.

 13. nasao sam neke okvirne cjene ili su mozda i tacne za 6 7 i 8 seriju
  47 6007 1300e pa mi je malo preskupo
  42 1000e to mi je max sto bi dao a za te pare mogu uzeti 46 5507 ili za 100e manje 46 5007 uzeo bi 5507 zbog 3d
  sacekati cu jos koji test 6 serije da vidim koliko su bolji pa da onda uzmem 42icha (svida mi se passivni 3d)

  @adi
  dali si siguran da u serijama 5 samo u 40 inch idu sharp paneli koji dobivaju dobre ocjene ovde i na digitalversus jer sam tamo citao testove 2011 philips-a i recimo imaju isti model u razlicitim velicinama pa su rekli da je sve isto samo je velicina druga , napisano je da znaju nekad staviti druge panele za razlicite velicine ali kod philipsa nije bilo tako

  1. Na digitalversusu je receno da je sharp na ovome, a i mislim da je ovdje lijepo nabrojano koji su paneli na kojim modelima, ako je 42″, i pasivna 3d onda je 99% LG IPS panel.

  2. Evo lijepo nabrajo koji ima koji panel:
   Darko Hlušička – Darco
   on Svi 29, 2012
   at 21:22

   Samsung S-PVA paneli su u svima osim kod 40″ gdje može biti i Sharpov.

   32PFL5**7-LCD LTA320HW (Samsung)
   1 .40PFL5**7-LCD LK400D3LC (Sharp)
   2. 40PFL5**7-LCD LTA400HV (Samsung)

   46PFL5**7-LCD LTA460HW (Samsung)
   55PFL5**7-LCD LTA550HW (Samsung)

 14. Uskoro ćemo svi tak i tak htjeti oled tv. Ja sam napravio kompromis. Za pogledat hd film u boravku je sony lcd tv,a kad se zaželim prave crne i kontrasta u spavaćoj sobi imam mali trinitrončić.Kako je dotični u jako dobrom stanju i sa slikom oštrom popud britve kod prikaza sd signala rastura.
  @ADI
  Nauspoređivao sam se televizora (sony lcd 32ex500 vs lg 32le5500 26lv5500, svaki lcd sam direktno uspoređivao i sa panasonic crt-om 32pl30 i sony trinitron kv21ct1k)pa mogu reći da jako dobro znam šta kontrast zanči za prikaz slike. Kontrast od lcd-a pa bio on sony ili lg je smiješan u usporedbi sa kontrastom crt televizora.

  1. Nismo spominjali crt, ili plazmu nego razne vrste panela, poredio sam 40PFL5507 i 42PFL7606 jedan do drugoga sa manje vise istim postavkama, i isti hd video razlika je vise nego ocigledna.

  2. A cisto sumnjam da ce OLED bas tako brzo stici u nase sobe, treba ovce osisati jos sa postojecom tehnologijom pa tek onda uvesti novu.

 15. Nadam se da si uspoređivao u potpunom mraku jer takve usporedbe pri ambijentalnom svijetlu ne vrijede. Također treba paziti i na pozadinsko osvjetljenje da bude ujednačeno na svim televizorima koji se uspoređuju. Iz iskustva znam da lg tvornički u svim profilima ima nabrijanu svijetlinu pa je prikaz crne loš. Dok npr sony odmah iz kutije ima reduciranu svjetlinu pa se i prikaz crne boje čini bolji na prvu ruku.
  Kod LG-a problem zna biti ips glow, ali vidim da su u zadnje vrijeme poradili na tom problemu

  1. Nije bio mrkli mrak, ali je dosta bilo dosta tamno, i fino se vidi da na 7606 crna vise lici na tamno sivu.

 16. Dobro, pustimo sad crnu na stranu. Samo želim reći da me LM860 u potpunosti zadovoljava. Ima možda tu i tamo neka mana, al koji LCD nema manu??
  Uglavnom SD slika je jako dobra, HD perfektan, a i klinci su dobili pasivni 3D.
  Iskreno nije mi žao kune što sam dao za njega.
  Inače, frend mi ima Sony star godinu i pol dana i sam je rekao da mu je bolji pasivni 3D nego aktivni.

  1. Stari, nakon prvog dana života s lg-ijem nemam niti jedan razlog da pohvalim tu firmu. To sam znao ali sam se htio uvjeriti. Sutra ću nazvati firmu i pitati je li moguća zamjena jer ne mogu živjeti s ovim televizorom. Navika je gadna stvar a ja zadnjih 20 godina živim samo s philipsom…..

 17. I da uzivam u tvom zajebu, :) ali zato se ja necu zajebati pa za koji dan uzimam 5007 ili 5507 (zavisi sta mi kolega sredi sa boljim popustom)

 18. Darco, jedno pitanjce ako nije problem, po tvom misljenju dali je probijanje pozadinskog svjetla isto na obadva modela, i dali se primjeti puno po noc tj. dali se dovoljno moze ublaziti regulacijom pozadinskog svjetla da neiritira po mraku.
  Unaprijed hvala na odgovoru.

  1. Bok Adi!

   Na 5507K je bilo malo manje vidljivo, samo dvije pjege u sredini dolje, uz rubove je bilo dobro kontrolirano. Baš zato se ne uočava po mraku jer nije uz rubove kao kod npr. Samsunga gdje E8000 ima baš jasno vidljive izvore svjetlosti.

   1. Hvala na odgovoru, ali znaci da je na 5007 bilo vise mada nista posebno, i dalo se kontolisati kao sto je napisano u recenziji, a za samsunga znam bas sam veceras bio kod komsije montirao mu nazid ES5500 ono je uzas stvarno se previse vidi, a nema kontrole pozadinskog svijetla pa stvarno iritira.

    1. Zdravo Druze vidim da poznajete Philipsov 5007 K/12 . Imam jedan veliki problem prekjuce sam kupio TV sve sam probao ali ne mogu da pustim subtitle kada pustim film preko USB external subtitle a taja funkcija mi je vaznija od interneta :) Pomozi ako mozes Inace Philips je zakon .Unapred hvala i pozdrav od Ohrid

 19. Javi kako zavrsi ta avantura sa LM669S, jedan baksuz je imao srece sa vracanjem samsunga ES8000 pa da vidimo kakave si ti srece.

 20. i menu je bio taj LG u uzem izboru stvarno dobro izgleda steta sto ti nije radijo dobro
  zamolijo bi te da napises nesto vise o tome
  hvala

  1. Alen, ako movie kaže da mu je televizor loš ne znači da će bit i tebi.

   Movie, tek tolko da znaš i ja imam philipsa 9732D starog 3,5 godine koji je koštao 18 000 kn.
   Pa eto, zaželio sam se malo promjene.

   1. Ja sam kupio 47PFL9732 kada je izašao i tada je koštao 26 000 kn a danas vjerojatno za njega ne mogu dobiti 5 000 kn a za LG je i dan danas drugi svijet kaj se kvalitete prikaza tiče. Jebote, gledam tog philipsa pa ovog lg-ija i pitam se tko tu koga jebe i kaj su sve ove godine radili u lg-iju? MOžda se to nekome svidi, možda je nekome to prva liga ali ta slika nema ničeg prirodnog i kaj god da napravim u postavkama uvijek mi nešto nedostaje… Reflektirajući displej je frustracija za sebe. Prostorija mora biti potpuno mračna da ju ne bi vidio. Možeš uzeti češalj i stati ispred televizora i lijepo se počešljati dok recimo gledaš kakvu tekmu ili nešto drugo…

  2. Pa nešto iznad sam napisao dvije poduže kobase o dojmovima. Slobodno pogledaj. Napominjem da je to moje subjektivno mišljenje…

   1. Naravno movie, pa svako ima pravo na svoje subjektivno mišljenje, ništa ja ne kažem.
    I ja sam se bojao refleksije jer sam naučen na mat ekran (9732), al su mi smiješni ljudi koji odlučuju o kupnji televizora zbog mišljenja jednog čovjeka koji je rekao da taj televizor valja il nevalja.

 21. Movie, kakvu ti zaštitnu foliju spominješ?? Ni ja je nemam, a imam 47 inča.
  Ono u uputstvima na kaj misliš to je onaj omot s mjehuričima kojim je televizor omotan.

  1. Valjda, vidim u uputstvu da dijagonale veće od 42″ imaju neku zaštitnu foliju preko ekrana koju treba skinuti. S obzirom kakav je kontrast, oštrina i slika u cjelini mislio sam da imam i ja neku foliju preko ekrana jer ne mogu vjerovati da je to slika koju oni prodaju za te novce!

 22. hvala movie za odgovor bas sam se nasmijo (cesalj heheh)
  da u pravu si mnogima bi se svidala recimo meni bi bio bilokoji tv dobar jer sad imam lg-a starog 5 godina ali mi puno znaci kad ljudi koji se dobro razumiju i imali su puno dobrih tv-a kazu da to nije to zasto onda nebi imo bolji tv za recimo iste pare
  tako da sam 99% da uzimam philipsa samo jos sacekam seriju 6 koja ce biti u prodaji najkasnije za mjesec dana i onda akcija :)

 23. Alen, jasno mi je da nekom određeni televizor ne valja, a nekom je dobar.
  Al mi nije jasno da neko donosi odluku samo zato jer je jedna osoba rekla da taj televizor ne valja, stvarno si me malo nasmijao.
  Movie je rekao da nešto ne valja i to je zakon. Ti očito netrebaš čitat recenzije, samo pitaj movia i to je to :)

  1. Bolje, i tako nego se istresti lovu pa se zeznuti kao mnogi koji su kupili samsung es8000, za ovaj lg nemogu govoriti jer ga nisam vidio uzivo zadnji mi je bio pred ocima LW5590, i uopste nije losa slika neznam u mraku, ali sa malo svjetla u prostoriji skroz dobro izgleda.

   1. E, pa vidiš, slika ti je dobra na LW5590. Ništa nije lošija na LM seriji. To ti hoču reći, nemožeš donositi odluku na temelju jednog čovjeka.
    Osim toga i HD televizija je rekla da LM660 nije loš televizor. Po ćemu movie zna bolje od njih, to je njegovo osobno mišljenje, zato kažem da to ne znači da se taj televizor neče svidjeti alenu il nekom drugom.
    Recimo, moje osobno mišljenje je da je LM860 odličan televizor. Jer sad kontaš.

  2. Ja sam više puta naglasio kako je to moje subjektivno mišljenje i nigdje nisam rekao da tv ne valja već da meni ta slika ne odgovara. Kako je god podesim uvijek nešto nedostaje. Ono, kao kad ti netko da komad mesa a ne posoli ga…
   Osim toga nisam nikakav stručnjak već samo korisnik kao i svi vi s razlikom da slušam samo sebe. Eto, neki put to ne ispadne dobro ali jebiga, nitko nije savršen…

 24. Ja sam gledao LW5590 kod kolege u sobi, i stvarno mi je hd materijal izgledao odlicno, neznam za gledanje u mraku jer ipak je bilo predvecer, ali jos jedna prednost mu je mat ekran, i vjerujem da bi mi islo na zivce da imam ogledalo na zidu.
  Za svaki tv je najbolje da ga pogledas, i doneses zakljucak jer ono sto meni valja moze da tebi nevalja, i obrnuto, a recenzije nisu mrtvo slovo nego samo dobra smjernica za dalje razmatranje, ja zadnjih 10 dana samo gledam televizore, pa sam sebi stvorio neku listu, samsung mi definitivno otpada rai uzasnog izbijanja pozadinskog svjetla koje se nemoze smanjiti (na ovim modelima normalne cijene) i bezobrazne cijene istih u sarajevu, par lg-a mi nisu bili losi sve su proslogodisnji modeli sa mat zaslonom, Toshiba 40TL963 izgeleda fenomanlno, slika odlicna, malo probija svijetlo, ali ima barem regulaciju pa se moze dotjerati, a jedino me brine nedostatak nekog iskustva sa Toshibom (firma je star, ozbiljna, ali ovo neznam) jer je kratko na trzistu, sony me nervira jer svi modeli normalne cijene (a ovdje deru van svake pameti) su 50Hz. stede idioti na svemu, tako da mi je Philips 5007 ili 5507 (svejedno) najbolji izbor za sumu koju imam namjeru dati za tv.

 25. Pa to ti i govorim, gledaš televizore zadnjih 10 dana, bio si kod frenda i pogledao njegov LG i na temelju toga donio zaključak da ti najbolje odgovara philips. I tako treba biti.
  A ne ko dotična osoba koja je odlučila kupit philips jer je movie teko rekao. I to je to.

  1. Jednostavno gledam da za svoje pare dobijem najbolje, bilo to 100 ili 1000e nebitno.
   Mada me ova Toshiba pravo privlaci, recenzija na Trust-u je dobra, dizajn fenomenalan, opremljena odlicno, ali imam jos nekoliko dana pa cu da odlucim.

   1. Ma ne kažem da si mu ti išta rekao :)
    Nego, ako ti je refleksija problem na LG-iju, onda će ti biti i na Panasonic plazmi. Kolko znam i oni su krenuli tim putem što se tiće ekrana.

 26. nisam rekao da cu uzeti philipsa nego da je 99 posto da hocu :) dobro salu na stran
  mozda sam malo preostro reagirao i moram da priznam da mi se puno svida LG vizualno cak mi je najlepsi izmedu svih ove godine i SIGURNO cu i njega potestirati kao i kojeg sonyja, samsunga i philipsa naravno

  1. A gle, kaj god radio jednostavno na tom LG-iju nedostaje oštrine. Čak mi ni bijela nije bijela kao na philipsu. Na LG-iju je crna neusporedivo bolja nego na mom philipsu ali philips sa svim ostalim nadoknađuje taj nedostatak. Jednostavno naučio sam se na philipsa. Refleksija je nešto što neću nikada moći popušiti. I kad okrenem glavu od žene da je ne vidim vidim je u ekranu!
   Čista frustracija, zašto cijelu prostoriju moram cijelo vrijeme gledati u jebenom ekranu? Godinama gledam samo philips televizore i možda je to moj problem. Nakon philips 36″ mrcine od 75 kila crt tevea imam u kući seriju 7 i 9. Ionako na ovom LG-iju neću gledati filmove, samo se igrati na PS3 i tu i tamo pogledati neku tekmu.
   Preživjet ću no svakako za doma sljedeći izbor bi mi bio ili philips lcd ili panasonic plasma. Treće ne postoji… Hoću ti reći, u glavi si suzi izbor jer od širine na kraju ćeš izabrati krivo.
   U startu valjda znaš kaj hoćeš i odmah neke firme eliminiraš. Kandidate pogledaš i odluči ispravno, philips… ha, ha, ha malo zajebancije ne škodi.
   Kaže mi žena kaj sam kupio televizor za jebenu videoteku koja je ionako propala a ja kažem nije ti to tv već ogledalo…. Znači shvatio si, ovdje smo svi da ti razjebemo izbor a ne pomognemo…

   1. ha, vidim da je još nadobudnih u vlasništvu imala Philips crt od 36″…. koja je to bila mrcina, a koja sam ja tek mrcina koja ga je prodala… hebiaga vele da je tanko u modi. Prije te 36ice sam imao nekoliko 32ojki Panasonic te smatrao da su to najbolji telkaći, no kad sam se dočepao tog Philipsa i skužio Pixel Plus skužio sam da sam bio u zabludi…
    cheers i ugodan početak vikenda svima

 27. Ja ga imam još uvijek. Više ne znam koji je točno model no bio je top. Bolje od toga nisu radili i stvarno je bio odličan. Jedini minus su mu bili gabariti i težina. Jebote, dok smo ga iznijeli iz kuće ja i kompa smo riknuli. Znam da je koštao oko 20 000 kn a sada za njega ne mogu dobiti niti 500 kn. Stoji već godinama a da ga nitko nije upalio…

 28. Može li mi itko reći riječ dvije o philipsu serije 4
  Recimo model 4307H 42 inch cijena je 5000 u tehnomarketu a ima pasivni 3d..
  Hvala

  1. I ja sam ga gledao. solidna cijena, u prodavnici slika ok. ima izgleda (99%) LG panel, sada kakav je to je tesko reci jer je to novi model kao i ovi serije 5 tako da malo ko ima ikakva iskustva.

   1. Hvala na odgovoru, počekat ću da ako bude kakva recenzija na net (ako doznaš di ima review javi, hvala)

  2. 4xx7 i 6xx7 serije imaju LG-jev panel unutra s FRP tehnologijom za polarizaciju slike. Nisam ih još testirao, no očekujem bolji prikaz SD signala, dok HD i 3D su podjednaki.

   1. Hvala za info, i bio sam siguran radi velicine od 42″ da je LG panel, ovaj 4307 je interesantan pogotovo radi razlike u cijeni od 200e u odnosu na 5507, znam da je losiji, ali nije sigurno nista radikalno koliko je jeftiniji.

 29. danas sam bio u trgovini da vidim ta cuda od televizora i uzivo
  imali su par LG-a i puno samsunga nije bilo philipsa
  LG je bio model LM615 i slika ok ali malo mutna neostra onda indem dalje do samsunga i mozda nebi ni primetijo da nisu bili jedan pored drugog nova es serija i starija d
  jedan je bio D650 drugi es6100 i vidim da je na d seriji puno cistija slika prvo sam mislijo da je nesto do tv-a idem dalje d6530 pored es6710 isto ko i prije d serija ima cistiju ostriju sliku od es serije pa sad neznam ali meni je na d seriji puno bolja slika
  sad cu ici jos jedan dan da pogledam i philipse side by side sa samsungom

 30. Mene posebno zanima Sony 40EX650, 2012 model, sa 100Hz MotionFlow i X Realty procesorom, cijena 5699kn…dali je to dobar tv? Vidim da još ne podržava NTFS format

  1. Opet petljaju sa tih 100Hz, pise mu 50Hz. a motionFlow 100Hz. sada koliko je to gore od ovih drugih koji imaju 200 ili 400Hz. cmr posto je sve to softwerski boga pitaj.
   U sarajevu je otprilike ta cijena, ali na akciji se dobije blu ray player + 5 filmova uz tv.

 31. A Philips daje dva burenceta po 5l. pive, a posto imam dva blu ray playera ovaj bi mi bio suvisan, a 10l. pive bi dobro doslo na ovoj vrucini samo steta sto nije karlovacka.

 32. Napokon legla lova, idem sutra u desant na prodavnice pa da vidim sta cu kupiti, Philips 5007 mi je prvi izbor jer mi netreba 3d, ali idem vidjeti tog sonya ex650 i sl. modele cisto da nepopusim kao pojedini :)

  1. Jučer bio na prezentaciji Philipsa u Antunoviću. neki slovenac je držao prezentaciju i mogu reći da sam ostao paf, frajer je potkovan znanjem do jajcof….
   Da ne duljim bila je i serija 5000 i 5500 aparati su fakat dobri, još ako si dobio 5500 po ceni od 5500….
   Uživaj u gledanju i javi dojmove.

 33. posle tri dana sa philipsom moram reci da sam zadovoljan slika je super ima koji program koji je malo slabiji ali 90 posto je slika dobra pogledo par utakmica i stvarno nemam nista slabo da kazem
  spojijo sam ga sa pc-om i pustio par filmova (1080 720p) i ono wow efekat,slika prva liga
  jedini minus bi mozda dao zvicnicima koji stvarno nisu nesto kvalitetni ali sve ostalo je petica
  settingsi su mi isti kao sto su napisani na ovoj strani i nekako su mi bolji nego cinema mod (dobro se vidi razlika kod fudbala),nekako su “realnije” boje

  1. Sve potpisujem, i meni je cinema mod pretopla slika pa koristim jedan custom koji sam podesio kako mi odgovara, malo mi se teze navici jer sam prije imao 32″ serije 7 hd ready, a ovaj je ipak dosta veci, i jos full hd pa neki filmovi koji su mi izgledali na starom odlicni nao vomome su malo losiji jer ga treba razvuci na tu rezoluciju, ali kada je dobar onda bas ubija.
   Nego koji model ti kupi.

 34. 5507 model imam
  daj mi reci imas tv spojen na pc jer mi se cini da imam boje prejake crvena plava kao da bi imo vivid uklopljen ali samo preko pc-a kad gledam tv sve je ok
  mozda nisam naviknut takvih boja sta znam , kad gledam film preko pc isto je ok jer imam na driverima nastimano da player (vlc recimo) stima boje sam , zaci samo mi se na desktopu cini to i internet…
  koje setingse ti imas , da bi probo i te

  1. Nisam spojio na pc jer imam dva blu ray playera pa mi nije prioritet barem dok ne zahladni malo soba mi je suncana po cijeli dan pa mi se gadi do mraka uci u nju, ali vivid inace ima jake boje, zivopisne ja tako mogu gledati samo po danu, i jako osvjetljenoj sobi dok u polumraku nema sanse.a inace nemoj pc koristiti sa postavkama vivid nego na onoj zadnjoj sto nerazvlaci sliku (neznam sada napamet kako se zove, ali je zadnja) jer sa njom imas najostriju sliku sa pc-a, znaci pixel maping 1:1.

 35. adi ja koristim custom i za tv i za pc vivid nema sanse samo mi se cini da su boje na pc-u kao da bi imao vivid ali nemam.
  probaj ga jednom spojiti pa vidi a za pixel 1:1 to imas pod picture format zove se unscaled
  a isto nisam mogao aktivirati pc mode na pc-u a na tv kojeg imam preko scarta opcija je moguca pa sam kontaktirao philips i dobio odgovor da televizor sam zna kad je spojen sa kompom pa tako on sam prebaci (dvi – hdmi)
  isto kad je spojen na pc nemogu nastimati hd natural motion i clear lcd

  1. Spojit cu ovih dana samo da se nakanim, danas sam ga montirao na zid pa mi je mrsko skidati da spajam, ali cu morati da spojim par produznih usb kablova jer kada ga stavis na zid radi toga sto je tanak, a nosac mi je bas za led tv-ove nemozes ni pogledati, a kamoli spojiti nesto, posto moram spojiti te usb kablove, i optiku koju sam zaboravio spojit cu i hdmi na pc pa probati to sto kazes, javim obavezno kako radi.

 36. Evo sam spojio sa hdmi kablom tv na graficku ATI HD4850 slika je perverzno dobra, tacno je da ima malo jace naglasene boje sa pc-a nego sa blu ray playera npr. i nemoze se aktivirati PC mod, ja neznam kako oni misle automatski da se aktivira jer meni nece, sada sam spajao komsin laptop koji nema adapter tj. direkttan izlaz mu je HDMI, a ne dvi na hdmi kao kod mene, ali isti moguce da pc mod moze samo ako se racunar spoji na vga ulaz neznam sta bi drugo moglo biti, zanima me kako je Darco aktivirao PC mod jer name nepolazi za rukum.

 37. izgleda ako tv povezes digitalno (hdmi) onda on sam prebaci znavi pc mode je greyed out ako povezes analogno (component) onda bi se dalo aktivirati pc mod
  ali i tako je hdmi najbolje rjesenje koliko znam
  a za boje mozes se poigrati sa saturation ili hue u catalystu

 38. Izgleda da jeste, cim izaberes da ti je neki od HDMI ulaza racunar ukljuci pc mod, jer ako izaberes ulaz na kojem ti je blu ray, ili dvd imas mogucnost da ukljucis pc mod, to jeste nije zasivljen.

 39. I jos nesto, kada se gleda film koji ima zvuk 5.1 on se prenosi optikom na reciver za razliku od mnogih tv-ova koji ga automatski prebace u stereo.

 40. Da li bi mogli da mi pomognete planirao sam da uzmem42lm670,ali onda kod reviewa sam uvideo da je kao ta crna losa tj da crna nije crna i onda sam naleteo na ovaj philps koji je jeftiniji ali je pasivan 3d manji ekran nema magic remote :) a ni cinema screen,da li je ta crna kod lg stvarno toliki problem?

  1. Pozdrav Igore,

   Crna na LG-ju nije sjajna, no uz pomoć lokalnog zatamnjenja i nije tako loša, posebno ako ne planirate većinu vremena gledati TV u potpuno zamračenom prostoru. Philips je solidan ove godine u srednjem segmentu i on kod svojih pasivnih modela (dakle serija 4307 i 6*07) ima LG-jev IPS panel s podjednako “lošom” crnom. Konkretno model 5507 na kojem ste napisali ovaj komentar ima aktivni 3D i drugu matricu tako da može proizvesti realističniju crnu boju i veći kontrast bez upotrebe lokalnog zatamnjenja.

   1. hvala na brzom odgovoru,onda mislim da je odlican izbor philips jedino sto mi smeta je taj aktivni 3d,posto nemam bas nesto iskustva ( jednom sam u radnji probao neki samsung 3d aktivni i bas mi nesto nije prijao)zanima me jel moze da se gleda? tj ne bole oci,glava itd. ? da li je mozda potrebno neko vreme navikavanja na isti?

    p[ozzz

 41. Molim vas pomoć oko dileme koji TV da uzmem. Bio sam uvjeren da ću uzeti Philips 47PFL6007, međutim jučer sam ga gledao kod prijatelja u dućanu i izrada je jako loša (lajsne od okvira su kao da su ga djeca radila) pa mi je prijatelj predložio LG 47LM670S. Kakvo je vaše mišljenje što se tiče izbora? Unaprijed hvala. Inače sve pohvale za web site…

   1. Europatrade.
    Čak mi vanjska obrada i nije bitna. Ambilight mi je mrak i zbog toga bi ipak uzeo Philips. Ne mogu nigdje na netu naći recenziju za 6007 što se tiče slike…

 42. ziv sam adi :)
  sa tv-om sam zadovoljan slika je super jedino su malo zvucnici slabiji ali nista strasno
  kad se slika nastima (ja imam nastimane settingse sa ove strane) nema nikakvog probijanja svetla mozda malo kad je cjeli ekran crn ali ne kod filmova nego recimo kad restartujes komp.
  SD signal je isto ok, sport (tenis , nogomet) sve ok,vidni kut ok,uglavnom sam zadovoljan

 43. Ako gledas sa pc-a na recimo media player classic slika je fantasticnam jer, i sam player pegla signal dok sa usb-a ako pustis film zna se desiti na pojedinim scenama ne previse tamnim nego ono sivo, smedje, ili sl , da svijetli sa strana opet zavisi od filma do filma, prvo sam mislio da je meni nesto do tv-a, a onda sam sa tim uzorcima isprobao par komada u prodavnici, i na svakom se vidi ta anomalija.

 44. Mene bi zanimalo da li ovaj televizor ima “problem” s efekom prikaza filma kao serije(efekt sapunice)
  …jerbo sam kod dosta frendova na hdtv-ima vidio taj problem, to mi je totalni užas pošto se skroz izgubi čar filma?!

  1. Pozdrav Lazy,

   TV nema tih problema, korisnik može birati hoće li samo povećanu oštrinu u dinamici ili da uz oštrinu ide i fluidniji pokreti, odnosno “efekt sapunice”. Kod Philipsa su ove dvije komponente dobro odvojene.

 45. Nisam vidio da postoji i model PFL5007, u čemu je razlika, i dali se uopće isplati kupovat 5507k pokraj tog dosta jeftinijeg…???

 46. Bok uzeo sam naveden tv i moram reci da sam izrazito zadovoljan sa njime nakon 4 godine sonya 40V4000 koji je i vise nego dobro sluzio svrsi.
  Pitanje za darca da li si primjetio da je zvuk iz zvucnika na tv.u previsok za moje pojmove i kako bi bilo mozda po tebi najbolje kalibrirat zvucnike na tom tv.u za sto bolji zvuk?
  Drugo pitanje jel mozes napisati vrijednosti kalibracije da se dobije sto bolja slika i kontrast?
  Hvala na recenziji poprilicno je olaksala cijeli izbor tv.a Moje misljenje da je ovo definitivno best buy tv.

  1. Pozdrav!

   Najbolje bi bilo podesiti zvučnike tako da se vrše mjerenja određenih frekvencija putem specijalizirane opreme i sukladno rezultatima da se podese parametri koje TV nudi.

   No kako takva oprema podosta košta (gledao sam ju svojevremeno da ubacim grafikone odziva u recenzije), najbolje je neku poznatu glazbu poslušati na kvalitetnom sustavu i onda sukladno tome podesiti zvuk na TV-u do se sluša ta ista glazba. Meni osobno je kvaliteta zvuka jako važna i radije gledam film na manjem TV-u uz kvalitetan zvuk kućnog kina nego na velikom super podešenom televizoru i njegovim zvučnicima. Jednostavno to nije to.

   Uglavnom, poigrajte se postavkama dok slušate glazbu koju dobro poznajete kako zvuči, trebali biste doći do zadovoljavajućeg rezultata. Također, poigrajte se i sa smještajem televizora, malo naprijed – nazad na polici isto tako može utjecati na reprodukciju pojedinih frekvencija.

 47. Pozdrav!

  Ako nije potpuno skrenuto pitanje. Imam problem na Philipsu 5537. Kažu, da media player podupire samo titlove ISO/IEC 8859-1 Latin-1 i ne može da prikazuje č, ć i ž. Kakvo imate vi iskustvo?

  1. Pozdrav,

   Ne vidim razlog da ovaj model bude drugačiji od modela 5007 i 5507, a koji normalno podržavaju i Central European coding i prikazuju dijakritičke znakove u titlovima. Prije kupovine možete isprobati u trgovini funkcionira li, čisto za sigurnost.

  1. Pozdrav, isti su to modeli, cijena u recenziji je bila najniza na dan objave, aktualne su navedene na stranicama trgovine.

 48. Pozdrav!
  Imam jedno pitanje za Darca
  Jeli bolje uzeti ovaj model ili model 40PFL5537K.
  Razlika u cijeni ja sam naso je 200 kn samo…

  1. Pisem iz Makedonije kod nas su doveli nove modele 40PFL5527K/12 za koje kazu da su isti kao 5507 jedino je razlika u okviru ali me zanima posto nikako nisam mogao da nadgem sifre za panel koje ste prije naveli (sharp ili samsung) inace proizvodnja je Madgarska.Molio bih vasa misljenja kao i jeli tolika razlika u kvaliteti panela Sharp vs Samsung.

 49. Hvala na odgovoru ali postoji li neki nacin da doznam koja je matrica na ovim (5507)kod nas posto sa ovim siframa koje sam imao
  Samsung S-PVA paneli su u svima osim kod 40″ gdje može biti i Sharpov.

  32PFL5**7-LCD LTA320HW (Samsung)
  1 .40PFL5**7-LCD LK400D3LC (Sharp)
  2. 40PFL5**7-LCD LTA400HV (Samsung)

  46PFL5**7-LCD LTA460HW (Samsung)
  55PFL5**7-LCD LTA550HW (Samsung)
  nisam mogao naci na ovom modelu.

  1. pod broj jedan je 40pfl5507 ,na deklaraciju tv-ja stoi oznaka 40pfl5xx7,lepo si nasao sharp,inace i u recenzijama stoji koji panel nosi.

   1. Gledao sam u trgovini deklaraciju na tv-u i nikako dokučiti koji je panel unutra. Model je 5507. Pojasni po čemu se zna da li je Sharpov ili Samsungov panel.

    1. Sve sto je se proizvelo posle 1.10 12 g.,je sa samsungov(s-pva)matricu.Proizvodstvo treba da bude zapisano ilina tv-ju ili na kutiji.

 50. Izgeleda da nitko nema informacije za ove nove modele (5527;5537) ocito da nitko ne zna sta ce dobiti ako ih uzme a cena je ista kao i 5507 ali vise ga nema kod nas :((

 51. Ma ne baljezgajte gluposti….
  Philips 5500 serija uključuje tri modela:
  – standardni 5507, sa 2x10w zvučnicima
  – 5527 sa tamno sivim brušenim metalnim okvirom, 2x14w zvučnicima
  – 5537 sa svjetlo sivim brušenim metalnim okvirom, 2x14w zvučnicima

  Moglo bi se reći da je 5507 “original” a 5527 i 5537 hibridi koji se koriste za različite zemlje odnosno različite kanale prodaje, Auchan, Carrefour, Saturn, Media Markt, itd, itd…. a svi koriste iste panele, koje btw nigdje na ambalaži (kutiji) ili proizvodu ne pišu..

  Cheers

 52. Bio sam danas u trgovini samo da bacim oko na 5507 ali je nije bilo nego samo 5537… Prodavac je rekao da je slično to sve. Kvaliteta SD slike je solidna, moram jedan put ponijeti USB za nekim full HD filmom pa ćemo vidit kakva je u pravoj akciji. I naravno to je sve bez kalibracije…

 53. Kupio sam Philips 40″5507 sa Sharp panelom i imam nekoliko pitanja. Ima li neko kalibracijske postavke, kako kalibrisati TV da daje najkvalitetniju sliku? Ima li ovaj televizor mogućnost skype video razgovora i šta je potrebno za to? Postoji li opcija da prikazuje broj kanala koji se trenutno gleda? Kada biram kanal koji je jednocifren televizor čeka moj sljedeći unos. Može li birati negdje da li želim unositi jednocifrene, dvocifrene ili trocifrene kanale? Hvala

  1. Ajde reci po čemu znaš da si dobio tv sa Sharpovim panelom. I ja kupujem taj tv pa kako da znam koji je panel unutra. Hvala.

   1. Okreneš televizor, nazad desno ima naljepnica, piše štošta, između ostalog imaju tri broja uokvirena pravouganikom, to je kod panela. Ako je 400 to je Sharp, ako je 396 to je Samsung. To vrijedi samo za 40″ 5507, druge veličine imaju drugačije kodove i uopšte nemaju Sharp panel. ako u međuvremenu nađeš kalibracijske postavke za tv javi. Pozdrav

    1. Gledao sam u trgovini model 40pfl5507 i model 40pfl5007. Na naljepnici i jednog i drugog tv-a je kod 396, tako da sam odustao od kupnje. Gdje si ti kupio sa Sharpovim panelom?

 54. Postavke – 2D slika
  Picture Mode: Custom
  Backlight contrast: 60
  Brightness: 49
  Colour: 51
  Sharpness: 0
  Noise Reduction: Off
  Tint: Custom
  R:123,G:124,B:87
  Red BL = 0,Green BL = 0,Blue BL = 0
  HD Natural Motion: Off
  Clear LCD: On
  Super Resolution: Off
  Dynamic Contrast: Off
  Dynamic Backlight: Off
  MPEG artefact reduction: Off
  Colour Enhancement: Off
  Gamma: 0
  Video Contrast: 90
  Postavke – 3D slika
  Smart Picture: Custom
  3D Backlight contrast: 100
  Brightness: 54
  Colour: 50
  Sharpness: +2
  Noise Reduction: On
  Tint: Custom
  R:127
  G:104
  B:104
  Red BL = 0
  Green BL = 0
  Blue BL = 0

 55. Nastavak za 3D postavke
  Super Resolution: Off
  Dynamic Contrast: Off
  Dynamic Backlight: Off
  MPEG artefact reduction: Off
  Colour Enhancement: Off
  Gamma: 0
  Video Contrast: 90

  Postavke su za UV2a Sharp panel

 56. Naravno Darko, pitanje je za tebe ali postujem savjete i ostalih, imam nedoumicu izmedju ova dva modela i odlucio sam da se posavjetujem ovdje sa vama…cijena Philipsa je oko 730 eura a Sonya oko 630 eura…unaprijed vam svima hvala na savjetima !?

  1. Pozdrav Haris!

   Ja bih se odlučio za Philipsov model zbog boljih performansi u odnosu na Sony. Iako je Philips zbog velike potražnje moram zamijeniti izvrsnu Sharpovu UV2A matricu sa onom od Samsunga u ljetu ove godine, i dalje 5507 daje jako dobar kontrast i crnu boju, te je kao takav jako dobar izbor za TV koji također ima Smart TV, 3D i DVB-S2 mogućnosti.

 57. Darko, mnogo ti hvala, presudio je tvoj post u mom izboru jer mnogo cijenim tvoj sud o ovome…ja sam isto bio na strani Philipsa ali eto, ne kosta nista potraziti savjet od ljudi koji su strucni za to…pozz !

  1. Točno je i jedno i drugo – sve ovisi o slovu na kraju oznake – “K” označava da ima i DVB-S2 uz DVB-T/C prijam, dok “H” DVB-T/C kombinaciju. Kvaliteta je istovjetna uz uvjet da se radi o istom panelu unutra.

 58. ok…jer u tehnomarketu ima na akciji 5537 za 5000 kuna … i dobije se gratis 2 naočale …a 5507 košta 5500 kuna i nedobiju se naočale…

  dakle da kupim ?

 59. Nasao sam model 40pfl5507 sa oznakom 400 S/N ZH1K.Da li to znaci da je SHARP panel i koliko mogu biti siguran da je to tacno?

  Ako je samsungov panel da li je to velika razlika i mogu li onda da kupi model 46pfl5007?Koji mi vi preporucujete?
  Hvala na odgovoru i veliki pozdrav…

 60. Imam Philips 5007 K/12 Intesuje me kako da pustim subtitle kada gledam film preko USB ? Nikako ne mogu da pustim subtitle inace filmovi su 1080p ? Sve sam pokusao ne znam sta vise , dobar je TV ne vredi da kupujem Philips Media Player Unapred hvala na odgovoru

  1. Mora biti .srt, istoh imena kao i film, na daljinskom pritisnes dugme subtitle dole na dnu lijevo, i ukljucis subtitl normalno.

 61. Pozdrav ekipo :))

  Neki dan sam kupio philips 40pfl5537k/12, od ovoliko foruma koliko sam ih pročitao brijem da sam fulao kupnj pa vas molim za savjetovanje.
  Trgovac mi je rekao da taj LED TV ima preko
  1 000 000 : 1 kontrast, a tv ima 500 000 : 1 po njegovim statistikama.
  Ima malih Svjetlina: 400 cd/m²
  Ovo sve ostalo je OK.
  Mene interesira da li sam trebao uzet sa većim kontrastom barem preko 2 000 000 : 1 i da ima svjetlinu preko nekih 500-600 cd/m². Kolika bi bila razlika u bojama na ekranu da sam uzeo ovako drugačije….??

  I zanima me da li bi se isplatilo uzet Samsung 40eh6100 koji košta 5700 kn , dakle 700 kn skuplji od philipsa gore navedenog.

  Inače gledam filmove u HD ili preko kompa ili stika.

  I još jedna stvar, da li većina LED TV-a nema podršku za AC3 ili 6 kanalni zvuk jer kod mene ne radi :(((

  Molim vas hitnim odgovorima :)

  1. Pozdrav Emil,

   Za početak, navode o kontrastu nemojte smatrati relevatnima za odabir – sve navedeno je prenapuhano stotinama i tisućama puta u odnosu na realne vrijednosti, a koje su bliže 1000:1 pa do 10000:1 ili 15000:1 kod pojedinih top modela. Iznimka su jedino high end LCD TV-i koji s lokalnim zatamnjenjem mogu postići vrlo veliki kontrast, no kod uobičajenih materijala (filmova, TV program), vrijednosti se opet kreću u gore navedenim segmentima.

   Preporučljiva svjetlina slike je od 100 do 200 cd/m2, a obično se kod kalibracije cilja na cca. 120 cd/m2. Sve vrijednosti iznad 200 cd/m2 su jednostavno prevelike za gledanje u normalnim kućnim uvjetima, čak i uz jako puno svjetla.

   TV koji ste uzeli će biti sasvim solidan za HD materijale koje planirate gledati, te se uz osnovnu kalibraciju slike može dobiti jako dobar rezultat. Za početak bih Vam savjetovao podešavanje prema uputama koje sam preveo ovdje: https://hdtelevizija.com/kalibracija-televizora/korisnicke-upute-za-avs-hd-709-besplatan-kalibracijski-disk/

   Za najbolji rezultat kalibracija TV-a s profesionalnom opremom je nužna, ako ste zainteresirani za detalje možete mi se javiti na e-mail.

   Većina TV-a podržava AC3 zvuk – mislite li ovdje na slanje višekanalnog zvuka preko digitalnog optičkog izlaza ili HDMI-ja u pojačalo?

   1. Gledam uglavnom HD ili FULl HD filmove…
    Znači da je ovaj philips koji sam uzeo OK što se tiče kontrasta.. iako mi se čini mali u odnosu na neke…..

    Kalibraciju sam već našao pa ću probat malo se i s tim poigrati , hvala na info…
    Inače stranica HDTELEVIZIJA je jako dobra :)

    Što se tiče zvuka, mislio sam na DTS, ne na AC3… Komp ću spojit sa DVI kabelom na HDMI na TV-u i audiokabel.
    Neke filmove gledam i preko USB-a da mi nije sve živo popaljeno po kući ipak je recesija heeheh, i takvo gledanje sa DTS formatom zvuka ne radi na tv-u jer ga ne podržava :( Dao toliko love i dobijem sisu :(.
    Dal postoji kakav način da se to ispravi ili prespoji, jer mi se stvarno neda opet prebacivat filmove u druge formate zato sam i išao kupit takav TV

  1. Philips nije jedan od proizvođača s odličnim media playerom ugrađenim u TV, tu krunu odnose Samsung i LG već nekoliko generacija. DTS format iz računala možete poslati preko digitalnog optičkog audio izlaza ako ga imate na matičnoj ploči/zvučnoj kartici, te bi taj kabel trebao ići u pojačalo da zvuk pošalje na zvučnike kućnog kina. Ako ste spajali preko 3.5 mm izlaza na računalu onda ste tu ograničeni na stereo zvuk i lošiju kvalitetu. Imate li kućno kino u sustavu ili samo TV i računalo?

   1. Nažalost imam samo TV i računalo… planiram kupit ovu godinu zvučnike za kućno kino, ali ništa prije ljeta..
    Interesira me direkt preko USB-a. koliko se kužim za DTS format, trebaju mi zvučnici tako da od toga ništa!!!
    Zvučne kartice nemam

    1. Da, u tom slučaju za sada će poslužiti bilo kakvo dovođenje zvuka jer kod ugrađenih zvučnika u TV baš i nećete čuti razliku u zvuku. Svakako bi tu neko rješenje u vidu sve-u-jedan kućnog kina dobro došlo, no do ljeta imate vremena pogledati ponudu i odabrati.

 62. Potrebna mi je preporuka za kupovinu 3D Tv-a , 46`-47` ,cca. 1000 eura. Na mini rang listi bi bio posebno zahvalan.
  Puno sreće i uspjeha svima u 2013.

 63. Postovanje

  Dvoumim se izmedju ova dva modela:
  Samsung es406100
  PHILIPS 40PFL5537K/12 (htio bi 40PFL5507K ali ga nemaju vise)

  koji je po vasem misljenju bolji izbor? (philipsa dobijem za nekih 700 kn jeftinije)

  Zahvaljujem

  1. Pozdrav!

   Ako u obzir uzmemo nižu cijenu Philipsa, on je jako dobar izbor za tu cijenu, no svakako preporučam da isprobate prije kupovine kako će vam se svidjeti izbornici i sučelje jer je to jedan od lošije riješenih segmenata u odnosu na Samsung. Samsung doduše ima bolji media player, no za cca. 700 kn možete kupiti uređaj poput Tvix Slim N1 Cafea koji čita “sve živo” i pritom to radi sa stilom :). Alternativa bi bili Philips HMP3000: https://hdtelevizija.com/2012/02/26/recenzija-media-centar-philips-hmp3000-media-player/

 64. Darko,
  zasto nema pomena o LG serije LM765S i LM860V, kao ni PHILIPS PFL6907?
  Da li je moguce da se “forsiraju” odredjeni modeli TV-a?
  Pozdrav!

  1. Pozdrav Zorane!

   Nismo dobili sve tražene modele na test, između ostalog i spomenute serije. Ipak, nadamo se da će nam još pojedinih modela iz 2012. stići do dolaska nove generacije…

  1. Obzirom na promjenu panela u slabiji kod Philipsa, kao i manje intuitivno i sporo sučelje, bolji izbor je Samsung.

 65. Proverio sam u pitanju je Sharpov panel…da li i u tom slucaju vazi kupovina Samsunga?
  Hvala unapred na pomoci…

 66. Jos uvek cekam neki odgovor za pomoc…pronasao sam na netu da je probijanje svetlosti kod Samsunga ES6710 ocajno…slike koje sam video su me totalno demoralisale sto se tice Samsunga pa razmisljam da se vratim ipak Philipsu…da li gresim? Pomoc bi mi puno znacila…

  1. Pozdrav Nebojša,

   Da, ako je Sharpov panel u Philipsu onda je to bolji izbor – Samsung ima problema s probijanjem pozadinskog osvjetljenja praktički na svim modelima, čak i na top modelu ES8000. Tek ove godine najavljuju da će to poboljšati…

 67. A hoce li taj problem biti otklonjen nekim novim updatom pa da ipak uzmem Samsung i strpim se malo dok ne stigne???

 68. Pozdrav ljudi!
  Pročitao sam recenziju i svidio mi se TV pa sam ga kupio prije par dana. Uzeo sam model 40PFL5537H i za sad sam prezadovoljan mogućnostima TV-a. Jedino me muče titlovi kad gledam film sa USB-a. Nikako da naštimam da prikazuje sve naše dijakritičke znakove. Gore sam pročitao da bi trebao podržavati naše titlove i ISO-8859-2 encoding međutim kad upalim titlove prikazuje š i ž a ne prikazuje č, ć i đ. Ima li netko iskustva s ovime ili je testirao pa da može reći da sigurno radi ili ne radi?

  Hvala!

 69. Pozdrav svima i posebno uredniku,ja sam pratio sve vaše recenzije i uzeo sam Philips 46pfl5507.Na njemu je Samsungov displej ali nije velika razlika u odnosu na Sharp.
  Prvi utisak je veoma pozitivan,veličina ekrana je zadovoljavajuća (kod ovih televizora inča nikaad dosta!),kontrast je vrlo dobar,nema toliko probijanja i kad sam ubacio novi firmvare i kalibrisao dobio sam minimalno iz 2 ugla.Skinuo sam neke crtaće fulhd i oduševio sam se! Ono što je isto pozitivno otvara maltene sve video formate,divx,mp4,mkv,avi…
  Jedna od mana mu je što zvuk dts neprepoznaje ali to sam rešio sa malim programčićem MKV2AC3 i to je otklonjeno.
  Krupnija stvar što me nervira je što nisam dobio naočare i baš su dosta skupe za 5507 seriju!

 70. Pozz..
  I ja sam kupio Tv kao i ante Philips 40PFL5537k
  Tv je dosta dobar ali me isto nervira DTS a pogotovo što ne čita Č,Ć i Đ, mislim da su to trebali riješit na tv-u jer košta 5000 kn . To nije mala lova za tv pa su se mogli potrudit i te dvije stvari ubacit….
  Interesira me da li se barem slova Č,Ć i Đ mogu počet očitavat sa novim firmvare ako ga naprave?
  Inače imam najnoviju verziju, mogao bi poslat upit u philips pa ubace u novi firmvare ..
  Da li se preko njega mogu počet učitavat slova??

 71. Koliko ja znam firmware bi trebao rijesiti takve stvari tj. preko firmwarea bi se mogla dodati podrska za nase titlove ali cisto sumnjam da je philips voljan to napraviti jer podrzavaju samo 2 encodinga za titlove. Sto znaci da i dosta drugih korisnika u drugim zemljama ima isti problem kao i mi.

 72. Na mom Philipsu 46pfl5507 nisam još isprobao smart mogućnosti jer imam wireles na compu a nemam ruter.Planiram da kupim ruter i moje je pitanje da li može na njega-tv, da ide tastatura i miš i koju da tražim, šta mi preporučujete!?

  1. Ja sam uzeo Philips 40pfl5537, ona ima wireles i bez problema se spoji na ruter koji je 5 metara udaljen, ali sam svejedno spojio na kabel,, kabel je ipak kabel premda nisam vidio neko veliko ubrzanje na netu..
   Tastaturu i miša kupi bežično da se ne zezaš sa kabelima a i nisu dugački. Ja osobno imam Logitech, a miš je laserski padi podloga (ide na sve) , uzeo ih u kompletu za nekih cca 420 kn prije 2 god i prezadovoljan sam…..

 73. Pozdrav svima iz Slovenije..pratim vaše recenzije i odlučio te kupio prije 1 mjeseca 40″5507..čini mi se da sam dobio sa sharp matricom..tv je super,samo me iritira da daljinac nema backlight opcije…clouding nije očit možda ponekad samo kot levog i desnog spodnjeg kuta,ali vrlo lagano..mi ne smeta!

  Imam pitanja koje su najbolje stavke za gledanje sd programa,te koje najbolje za filmove i serije u hd kvaliteci ter koje za igranje na ps3 ili xboxu..

  sada poslužujem
  custom mode
  brightnes: oko 50-60
  contrat oko 50-60
  sharpnes 0
  400hz clear On
  hd natural motion off
  tint :custom

  na nekim reviewima sam gledao kako nema ni malo pozadinskog cloudinga ,ali moj ima u kutima po malo, da li sam dobio pogrešnu seriju ili tv s napakom?:)

 74. Pozz…
  Uz 3 mjeseca pregledavanja neta.. mislim da sam došao do zaključka da sam trebao uzet Samsung a ne Philips 40pfl5537..
  Možda griješim jer sam laik , ali počevši od toga da ne čita DTS,, da me trgovac u nekim sitnicama izlagao za neke detalje ok tv-a (DTS, kontrast itd.), da nakon mjesec dana tv signal počeo jako štekat, preko dana koliko toliko OK navečer iza 7 dosta loš nisam mogao ni utakmicu pogledat, a u kući još ima 1 lcd-led Sony i CTR televizija i na njima je slika odlična, mislim ne prekida.
  Da bi do prije neki dan počeli štekati i filmovi zasad u MKV i MP3 formatu….
  Npr.— film u mkv formatu pogledam skoro cijeli, nakon nekoliko dana ga ide žena pogledat i dođe do 20 mimute i stalno vraća na početak filma. Film je na USB od 32 GB i nije se vadio iz tv-a.. Pokušao sam sa Format Factori prebacivat u neke druge MKV formate ali opet ništa….. užas….
  Na kraju sam morao skinut drugi ali je isto MKV zasad radi.
  Prilikom gledanja FUL HD filmova kod tamnih slika crna boja je na kockice , ne smeta ali opet :(

  Sve u svemu ljepa je slika na ekranu i boje ali ima dosta nedostataka i grešaka i razmišljam da ga pošaljem na servis jer počinje me živcirat TV od 5000 kn…..

  Neznam ni dal sam sve nabrojao, ako se sjetim još čega javim :)…

  I molio bi sve one koji imaju bilo kakvo riješenje za neki od problema neka se jave ovdje …

  Srdačan pozdrav…

  1. Hvala Emil na podjeli iskustava – što više komentara i spominjanja negativnih iskustava bi trebalo Philipsu signalizirati da ispravi neke od nedostataka u nadolazećim verzijama softvera. MKV podrška je klimava oduvijek kod Philipsa, čak i kod top serije, posebno kada se usporedi s LG-jevim i Samsungovim televizorima. Nažalost tu nema rješenja osim nabaviti drugu verziju filma.

   1. moglo bi se riješit preko kućnog kina, koje sam nabavio ali će ić preko dvd playera.. samo moram pokupovat ostale kablove, nadam se da će funkcionirati, kad isprobam se javim..
    Neznam dal ste vi u kontaktu sa philipsom.hr..?!
    mogu im i ja javit, neznam di!!! možda pod suport na njihovim stranicama…!

   1. hvala na brzim odgovorima. :))
    Interesira me di bi mogao vidit kad je proizveden moj tv… kupio ga krajem prošle godine

 75. Pozdrav, vidiš nazad na nalepnici, imaš jedan trocifren broj, 3xx su Samsung paneli a 400 je Sharp i on je uglavnom samo u veličini 40 inča stavljan, takodje možeš da proveriš u serijskom broju ako počinje ZH2K to je Samsung panel.
  A ja bih da kažem suprotno mišljenje od člana Emil, ja sam kupio Philips 46pfl5507, negde pre tri meseca i APSOLUTNO SAM PREZADOVOLJAN.Slika, kontrast, otvara mi maltene sve video fajlove i mkv i nema problema.Skidam torrente filmove i to 1080p i 3d sve radi.Zvuk DTS neradi kad pustis sa USB fleša, ali sa compa radi(naravno HDMI je spojen), ali malo filmova ima sa DTS i imaš za njega jedan mali program koji to rešava
  http://forum.titlovi.com/konverzija-mkv-audia-dts-ogg-aac_t37677.html
  Ja sam na komentaru na HDDb kod tog našeg TV-a dao najveću primedbu što naočare neidu u paketu a DOSTA SU SKUPE, i jedan moj savet ja sam kupio i 518 i 508 i velika preporuka- samo 518, 508 su dosta lošije!

 76. Srdjane ,,, slažem se sa tomom što se tiče televizije, ali me počela u zadnje vrijeme zajebavat, zato sam tako negativno pisao….
  Slika u FULHD je super, zvuk također, DTS konvertiram sa tim programom i dobar je.
  Izbacilo me iz takta što televizijski signal počeo jako štekat, a napočetku je bio dobar, pregledao sav sve konektore i sve uredu, kabel je star godinu dana, jedino mi preostaje antensko pojačalo, ali imam još dvije televizije jedna je isto FULHD i signal je super na njima.
  I drugo što neki filmovi u mkv i mp4 formatu preko stika prekinu na 20, 30 ili više minuta i prebaci na početak filma i opet se isto dešava na istom dijelu, znam premotat taj dio za par minuta i opet se desi isto ali malo kasnije.. Nadam se da je stvar samo u softveru a imam najnovijiu softver :(….

 77. Antenski signal-antenska televizija nije verodostojan faktor, kao ni usb fleš.Meni se to sa filmovima desilo par puta u početku i više ne.Da li se fleš zagrejao ili usvirao sa TV neznam a i veoma je bitno i preporučuje se da fleš formatiraš u NTFS a ne fat!

 78. Pozdrav svima.Ja posjedujem TV Philips
  MODEL NO:40PFL5527K/12
  SERIAL NO:ZH1J 1250
  BOJA:TAMNO SIVA BRUŠENA PLASTIKA
  ZVUČNICI 2X14W
  400 ASSEMBLED IN HUNGARY
  kupljen u martu 2013 godine.
  U oznaci modela zadnji broj 7 kod Philipsa označava godinu 2012.
  U serijskom broju 1250 prva dva broja 12 ozvačavaju godinu proizvodnje a to je 2012 godina.Druga dva broja 50 označavaju sedmicu u godini u kojoj je TV proizveden.
  U ovoj seriji je ugrađivan Sharp panel UV2A (R,G,B).
  Ovo iznosim kao informaciju ako če biti nekome od koristi.Hvala.

 79. Dragi Adi,kupio sam Philipsa 40PFL5507K/12,14.02.2013,daj mi reci kako da saznam jel u njemu Sharp UV-2 panel ili nije,pozadi nema nikakve oznake,a u servisnom meniju sam kopao i kopao i ništa,nichts,nothing,nada,inače jako sam zadovoljan s njime i sa slikom i općenito,moj prvi LCD kužiš me,nisam baš puno toga znao kada sam ga kupovao,imo sam keš 5000,znao sam samo da je philips jak u LCD-ima i to je to,košto me 4700kn prije 3 mjeseca,mislim da je to ok.Pozdrav

 80. Pozdrav svima ako još koga ovdje ima,jedno malo pitanje vezano uz 3d,koje 3D naočale bi bile najbolje za moj 40PFL5537K/12,imam PTA 508 aktivne,nekako i nisam baš zadovoljan njima,dal mi može neko preporučiti nešto bolje razmišljam o PTA507 ili PTA517,518,nije mi lova bitna volim 3D i želim maksimalno uživati u njemu,ima ko možda kakva iskustva,želim čim manje crosstalka ako je moguče to sa kvalitetnijim naočalama barem smanjiti.Pozdrav Hvala

  1. pozz…. posjedujem isti tv kao i ti….. a iz Philipsa su mi poslali PTA 509, i to na moj zahtjev, jer sam tražio naoćale za taj TV…… meni su dobre. A kakvih imaš ti problema sa njima??

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!