Vijesti

LG predstavio 5-inčni LCD panel iste rezolucije poput vašeg HDTV-a

LG-5-inch-panel

LG je razvio novi 5-inčni LCD panel Full HD rezolucije koji s gustoćom piksela od 440 ppi prelazi daleko ispred najimpresivnijih LCD panela u današnjim uređajima.

Ovaj ekran je dizajniran za mobilne uređaje te se razmeće impresivnom rezolucijom od 1920×1080 piksela, otprilike kao vaš HD televizor u dnevnoj sobi.

Za usporedbu, iPhone 4S ima gustoću piksela 330 ppi, dok LG-ev Optimus Vu ima 256 ppi. Doduše, gustoća piksela ovog 5-inčnog panela prelazi granicu do koje ljudsko oko može raspoznati detalje i time ne pruža nikakvu “vidljivu” prednost naspram današnjih panela visoke rezolucije u pametnim telefonima i tabletima.
Trenutno, LG ima sva prava za hvaljenje kad je riječ o pikselima, iako nije poznato zašto je odlučio proizvesti ovakav 5-inčni panel čija masovna produkcija započinje u drugoj polovici godine, tako da bismo mogli vidjeti prve uređaje s takvim ekranom do kraja godine.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!