Kratke vijestiToshiba (Japan)Vijesti

Toshiba u bitci za profitabilnost

toshibaStvari se ne odvijaju prema planu u TV sektoru i kao posljedica toga, Toshiba je prisiljena otpustiti polovicu zaposlenika u tom odjelu.

Riječ je o 3000 zaposlenika od čega će njih 400 biti premješteno u druge poslovne jedinice unutar poduzeća. Također, dvije od tri tvornice televizora izvan Japana će do kraja ove fiskalne godine biti zatvorene, čime se žele smanjiti troškovi. Toshiba ima tvornice u Kini, Indoneziji i Poljskoj, te zasad nije poznato koje dvije od ove tri će prestati s radom. Ukoliko će jedna od njih biti tvornica u Poljskoj, to bi moglo utjecati na Toshibine planove za Europu.

Toshiba je jedna od tradicionalnih japanskih marki proizvođača TV uređaja, koja se nakon uspona Samsunga i LG-a suočila sa strmoglavim padom prodaje. Osim toga, posljednjih godina moraju se nositi i s pritiscima kineskih marki televizora.

Ipak, Toshiba se neće povući sa tržišta TV uređaja ali će se okrenuti outsourcingu. Kao dio te inicijative 70% proizvodnje televizora će obavljati drugi proizvođači. Čelnici Toshibe se nadaju da će ovi potezi pomoći da TV sektor ponovno postane profitabilan.

Izvor: FlatpanelsHD

Adsense

Ana Vrbanc

Ne pije kavu. U slobodno vrijeme čita specifikacije mobitela, broji piksele na televizorima i obožava nogomet.

Povezani tekstovi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Back to top button
Close

Adblock Detected

Molimo podržite naš rad tako da onemogućite blokiranje oglasa na ovoj stranici - hvala! Please support our work by disabling Adblock in your browser - thank you!