Home » Vijesti » 3D » Filmski megaspektakl “Osvetnici” srušio rekord “Avatara”

Filmski megaspektakl “Osvetnici” srušio rekord “Avatara”

Avengers

“Osvetnici”, avanturistički 3D megaspektakl u svom drugom je vikendu samo u SAD-u zaradio impresivnih 103,2 milijuna dolara, čime je ostvario najbolji kino rezultat drugog vikenda nekog filma u povijesti i time svrgnuo s trona moćnog “Avatara”.

Cameronov “Avatar” je do sada držao prvo mjesto sa zaradom od 75,6 milijuna dolara u drugom vikendu.Ono što kino rezultat filma “Osvetnici” čini još impresivnijim je i njegov pad od tek 50% u drugom vikendu u odnosu na prvi čime je srušen još jedan rekord: naime, niti jedan film do sada koji je imao tako jako otvaranje nije uspio toliko malo pasti u drugom vikendu. Primjerice, prošlogodišnji posljednji nastavak filmske franšize o čarobnjaku Harryju Potteru nakon kino otvaranja od 169,1 milijun dolara pao je u drugom vikendu za čak 72%; “Vitez tame” iz 2008. godine nakon kino otvaranja od 158,4 milijuna dolara u drugom je vikendu pao za 53%, a “Igre gladi” i “Spider-Man 3” koji se također nalaze na ljestvici najboljih kino otvaranja svih vremena u svojem su drugom tjednu pali za čak 62%.

“Osvetnici” su također najbrži film u povijesti koji je zaradio preko 300 milijuna dolara (trebalo im je samo 9 dana, dok je “Vitezu tame” iz 2008. godine za tu brojku trebalo 10 dana). Upravo tih 10 dana trebat će “Osvetnicima” da zarade preko 350 milijuna dolara što će također označiti najbrži rekord u povijesti. Već danas usporedbe s kino rezultatima prethodnika filmova o superjunacima koji se pojavljuju u “Osvetnicima” nisu potrebne, jer ih je film “Osvetnici” ostavio sve iza sebe: “Kapetan Amerika” (192 milijuna dolara), “Iron Man” (266,7 milijuna dolara), “Thor” (268,3 milijuna dolara) i “Iron Man 2” (311,5 milijuna dolara).

Što reći,  “Osvetnici” imaju zaista impresivne brojke i kritike iza sebe, pa je vrijeme da ih i autor ovog teksta ode napokon pogledati.

[youtube id=”HS5b1KptQMc” w=”600″ h=”337″]

Izvor: Continental Film PR

About Igor Hlušička

Ljubitelj prirode, glazbe i zdravog života. Uvijek sam otvoren za nove spoznaje i mogućnosti pomoću kojih razvijam vlastitu svijest o okružju u kojem se nalazim. Nastojim biti pozitivan i raditi ono što volim, ali se trudim ulagati i u one aspekte života koji mi prirodno ne idu od ruke, jer vjerujem da onda višestruko ulažem u sebe. Životni zadovoljstvo nalazim u zvukovima akustične gitare koja očarava mogućnostima koje nudi.

3 komentara

  1. Ma meni je film boomba!!!

  2. Nisam kompetentan da dam odgovor, pošto nisam objektivan kad su superhirousi u pitanju, kvragu hehe ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*